{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.565 visninger | Oprettet:

Kan ikke gå? *Marsvin* {{forumTopicSubject}}

Hej smiley

Her for cirka 30 minutter siden ville jeg lige give nogle af mine marsvin noget mad, og opdagede så at Persille ikke kom frem for at spise som hun plejer. Hun lå inde i et af husene, så jeg valgte at tage hende ud og give hende lidt agurk. Da jeg satte hende tilbage i buret lagde hun sig bare ned i en meget mærkelig stilling.. Lidt efter begyndte hun at gå, men hun trak ligesom bagbenene efter sig som om hun var lam. Blev virkelig bange og gik ind og vækkede min mor. Hun sagde at der ikke er noget vi kan gøre nu, vi er nød til at vente og tage til dyrlægen imorgen (mandag).

Er så bange! Hun er 5 år og er så nervøs for at hun måske skal aflives smiley
Undskyld, ville bare ud med det.. Hvis der er nogle der ved hvad hun fejler/har prøvet det samme må I meget gerne skrive..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan ikke gå? *Marsvin*
  • #1   17. jun 2013 Der er nu altså vagtdyrlæger...


  • #2   17. jun 2013 Mine forældre siger at vi er nød til at vente til imorgen.. Vores faste dyrlæge har ikke åbent nu, og vi har ikke bil så vi kan ikke rigtig kører til en vagtdyrlæge. Tror det ville være alt for stressende for hende hvis vi skulle ud og køre med bus osv..

    Heldigvis virkede det ikke som om at hun havde smerter. Ved dog ikke om hun bare prøver at gemme det, men hun gjorde ikke noget da jeg rørte hendes ben og hun ville gerne spise. Ligenu ligger hun i halmen og putter..


  • #3   17. jun 2013 Måske strækkede hun sig bare? Det gør mit hamster Bims, altid efter den har taget en lur...

    Men kunne hun ikke gå? Måske var hun bare en smule søvnig, og putteglad.


  • #4   17. jun 2013 C-vitamin mangel gør at marsvin bliver lamme..... giv den masser af persille og c vitamin dråber i drikkevandet

  • #5   17. jun 2013 MissBims: Det tror jeg ikke.. Hun gør det også her til morges, hun ligger bare og bruger ikke benene..

    Pia j: De bliver fodret med Mifuma (det som før blev kaldt Ovator) og de får persille + persille stilke fra min mors arbejde hver eneste dag, så tror ikke hun mangler c-vitamin


  • #6   17. jun 2013 hun kan have slået ryggen og fået en midlertidig hævelse, så ro på hvis dyrlægen siger afliv... jeg har oplevet to gange marsvin har lavet noget så de blev midlertidigt lamme i bagparten. Den ene gang var den en unge hvis mor jokkede på den jeg så det ske, den slæbte bagkroppen efter sig, men spiste sin mad og så skulle han have chancen det tog en uges tid, så gik han igen.
    En anden gang havde en voksen han faldet ned fra en stol, han var lam i 3 uger før han fik evnen til at gå igen. Jeg måtte klippe ham helt kort og vaske ham et par gange undervejs. Du kan tjekke en ting: niv hende i tæerne med neglene, siger hun piv eller virker som om det er ubehageligt så HAR hun stadig kontakt til sine fødder via nerverne og så er der håb. I alt fald: spiser hun glad sin mad ville jeg ikke aflive endnu, giv hende et par uger sålænge hun spiser i hvert fald..
    Der er selvfølgelig også muligheden c-vitaminmangel, men får hun aldrig grønt? får hun grønt hver dag (rigtig grønt, ikke bare gulerødder) så er risikoen for den slags ikke ret stor...


  • #7   17. jun 2013 Susan: Ved ikke rigtig om hun har slået ryggen, jeg har ihvertfald ikke set hende falde eller noget.. Hun spiser stadig, men hun går ikke rundt, hun ligger bare. Hun vejer 1 kg så hun har ret svært ved at gå, hun slanger sig sådan afsted hvis du forstår hvad jeg mener. Havde hende oppe i morges og der hylede hun da jeg rørte hende på bagdelen..
    Når du siger giv hende et par uger mener du så at jeg skal vente og se hvad der sker og tage hende til dyrlægen hvis det bliver værre, eller tage hende til dyrlægen med det samme og se hvad de siger? Min mor siger bare at dyrlægen sikkert ikke kan gøre noget og vil aflive hende..

    Og jo, hun får en masse forskelligt grønt hver dag + hø. Og de bliver som sagt fodret med Mifuma marsvinepiller, så tror ikke det er c-vitamin mangel? Dog har jeg jo overtaget hende og hendes to burkammerater fra nogle andre og der fik de bare korn foder fra supermarkedet.


  • #8   17. jun 2013 når hun hyler så har hun smerter, ergo har hun skadet ryggen. Sandsynligvis det vi kalder en diskuspolaps...den kan "poppe" så meget ud sådan en diskus at den trykker så meget på nerverne at man lammes. Det kan være midlertidigt eller det kan være permanent, det kan man først sige efter nogle uger. jeg syntes i skal kontakte dyrlægen for noget inflamationsdæmpende som også vil dække hendes smerter. I kan risikere at hvis hun har meget ondt så stopper hun med at spise... lidt ondt er ok: det gør dyret holder sig i ro så skaden kan hele, men meget ondt er jo ikke ok hvis dyret blvier så ked af det at den stopper med at spise... så jo i skal til dyrlæge når hun har smerter, det var jeg også begge gange med mine. Man bør gøre sit bedste for at sikre dyret ikke lider unødigt, det står endda i loven at man skal...

  • #9   17. jun 2013 er 1 kg ikke ret meget for et marsvin ?? kan det være fordi hun ikke kan bære sin vægt ??? det var jeg ude for med min hund engang, vi tog til dyrlæge men han fejlede intet ud over overvægt

  • #10   17. jun 2013 ej det er helt normalt for et voksent hunmarsvin, de kan veje alt fra 800-1200 uden at være for fede eller for tynde...:)

  • hanne J
    hanne J Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 92
    #11   17. jun 2013 Det kunne lyde som en blodprop i hjernen . Det kan give lammelser uden smerter.

  • #12   17. jun 2013 Oh gud, håber ikke det er diskusprolaps. Det har min bror, det er ikke særligt sjovt...

  • #13   17. jun 2013 Hun spiser, men hun ligger kun det samme sted. Hun ligger meget stille, men når hun rør på sig ligner det virkelig at bagbenene er lammede.. Håber virkelig ikke at det er en diskusprolaps - min far har sådan en og det er forfærdeligt.
    Aner ikke hvordan det er kommet? Hun er ikke blevet tabt, deres huse er ikke farlige at hoppe ned af osv?

    Min mor har ringet til vores dyrlæge, og vi skal derned imorgen. Regner med at vi får noget af det der inflamationshæmmende også venter og ser hvad der sker. Dog siger de at de ikke er specialister i marsvin så hvis i kender nogle "gnaver-kyndige" dyrlæger omkring Østerbro så må i meget gerne sige til...


  • #14   17. jun 2013 desværre... jeg bor i århus og jeg var på århus dyrehospital. Dyrlægen tog røngtenbillede og kunne ikke finde noget brækket, derfor han mente det var en diskus og han skulle have en chance.
    Min voksne han slæbte hele bagkroppen efter sig, men han havde stadig følelse i tærene og dette, sammenholdt med røngtenbilledet gjorde han fik en chance, ungen fik jeg ikke lavet røngtenbillede af, jeg fortalte om mine erfaringer og at jeg ville give den en chance og fik en smertestillende sprøjte der holdt et par døgn, men den kunne også sidde, den slæbte kun når den skulle løbe... så giv hende chancen i 14 dage. Det må i kunne overtale dyrlægen til: smertestillende i 14 dage . Det var ca efter 14 dage at min begyndte at trække fødderne lidt op efter sig, men det var først efter 3 uger han gik igen, langsomt. Det tog over 1 måned før han kunne løbe.


  • #15   17. jun 2013 Okay, mange tak. Håber at dyrlægen kan overtales til smertestillende i 14 dage. Hun er en fantastisk mut og hun fortjener virkelig en chance. Er slet ikke parat til at miste hende endnu smiley Hun er 5 år, og har en der er 7 så håber da at hun får det godt igen og kan leve et par år endnu..

  • #17   17. jun 2013 Håber ikke at det er noget alvorligt. Held og lykke med din mut smiley
    -Du må meget gerne opdatere..


  • #18   17. jun 2013 Unnerup, selvfølgelig er en dyrlæge professionel..
    Det er jo bare ikke sikkert at de er kaninkyndig/marsvinkyndig, altså at de kender meget til marsvin eller kanin smiley


  • #19   18. jun 2013 Stald Unnerup: Hvad mener du? Selvfølgelig er de professionelle, men de specialisere sig indenfor katte og hunde så det er begrænset hvad de ved om gnavere.. Og tak - håber heller ikke at det er noget alvorligt

    Selina: Mange tak - jeg skal nok opdatere når vi har snakket med dyrlægen smiley


  • #20   18. jun 2013 Noget nyt? smiley

  • #22   18. jun 2013 Hej med jer, I får lige en opdatering.

    Jeg har haft hende oppe idag og det virker ikke som om at hun har smerter når man løfter hende. Hun har gået lidt rundt og det ligner rigtig meget at det kun er det ene bagben der er problemer med, men jeg er ikke sikker. Hun var blevet ret beskidt (hun havde vidst ligget i sit eget tis) så jeg vaskede hende og skiftede buret.
    Hun spiser stadig og virker egentligt frisk nok.

    Vi har snakket med vores dyrlæge, og de følte ikke at de vidste nok om marsvin til at de kunne behandle hende, og de sagde at der kunne være virkelig mange forskellige ting galt, det kunne bla. være en blodprop. De anbefalede at vi ringede til Lanbohøjskolen og bestilte en tid. Vi kunne ikke nå at bestille en idag (det skal gøres inden 15.30) så vi gør det imorgen og regner så med at vi skal derind torsdag.


  • #24   18. jun 2013 Unnerup
    Ikke alle har forstand på gnavere eller kaniner, da de gør sig i de større dyr.
    Og så er det da 100 gange bedre de siger de ikke har nok viden om dyret, end at fejlbehandle det.
    Kan ikke forstå du reagere sådan, når dyrlægen faktisk bare er ærlig.


  • #26   18. jun 2013 Er enig med Stald Malega.
    Jeg synes det er godt at de er ærlige og siger at de ikke er kvalificerede til at behandle hende. De har specialiseret sig i hunde og katte, og de har derfor ikke særlig meget viden om gnavere. De kan sagtens klippe neglene på mine mutter og lige tjekke dem, men de kan altså ikke begynde at tage røngtenbilleder og behandle..
    Det er jo ligesom de dyrlæger der har specialiseret sig i f.eks. heste, de ved jo nok ikke lige hvordan man behandler øjnbetændelse hos en øgle fordi det ikke er det dyr de arbejder med normalt. Hvis du forstår hvad jeg mener.


  • #28   18. jun 2013 De kan jo ikke specialisere sig i alle verdens dyr.. De har valgt at fokusere på hunde og katte og det er der intet galt i.
    Jeg blev da også lidt skuffet da min mor fortalte at de ikke kunne behandle hende fordi deres klinik ligger 5 min væk fra vores hjem og Landbohøjskolen ligger cirka 25 min væk og vi har ikke bil, så vi skal have hende med i bus hvilket nok er ret stressende..

    Inde på Landbohøjskolen er der en gnaverspecialist og selvom hun måske ikke ved alt om gnavere og kaniner så ved hun trods alt da mere end en dyrlæge som specialisere sig i hunde og katte.


  • #29   18. jun 2013 en blodprop kan godt kun gå ud over den ene side, men så burde hun være lammet i HELE den ene side, ikke kun i bagparten... men håber i finder en dyrlæge der har mere erfaring med marsvin.... og dejligt de trods alt er ærlige, jeg har været ude for dyrlæger som siger de kan behandle marsvin og så må man selv stå og stille diagnosen og fortælle dem hvordan den skal behandles....

  • hanne J
    hanne J Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 92
    #30   19. jun 2013 Susan S ; en blodprop kan i starten lamme hele bagkroppen, for så i løbet af 6 - 8 timer kun at lamme i en side.

  • #31   19. jun 2013 Hanne: vi snakker om en blodprop i hjernen ikke...?

  • hanne J
    hanne J Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 92
    #32   19. jun 2013 Jo , lige præcis.

  • #33   20. jun 2013 Søren Andersen fra Fyn er god til gnavere.

  • #35   20. jun 2013 der sker oftest det at det bare falder ud af sig selv... hvilket kan gøre dyret skal rengøres dagligt. Min texel klippede jeg HELT kort på hele bagkroppen og vaskede ham med lidt mild håndsæbe en gang om dagen. Jeg fik ingen problemer med urinsvidninger eller noget selvom han ikke kunne gå i 3 uger.

  • #37   20. jun 2013 hvis den tisser på sig selv så den er våd af urin og man så ikke vasker den, ja så giver det naturligvis problemer med bakterievækst....

  • #39   24. jun 2013 Hejsa, synes lige at jeg ville fortælle jer de gode nyheder!

    Vi ringede til dyrlægen torsdag og hun fortalte os at hvis hun først var helt lam så var der ikke så meget de kunne gøre.. Hun ville ikke kunne leve med det på længere sigt da manglende motion til sidst ville påvirke blodomløbet/kredsløbet. Dog syntes dyrlægen at vi lige skulle se tiden an også komme ind med hende mandag (i dag) og få hende undersøgt.
    Så her i weekenden har vi holdt rigtig godt øje med hende. Vi har sørget for at give hende meget mad og buret blev skiftet hver dag så hun ikke skulle ligge i beskidte spåner og hø. Hun blev dog beskidt alligevel så vi har måttet vaske hende ofte. Det så ikke ud til at hun fik det meget bedre, men da jeg kom hjem fr skole i dag opdagede jeg at hun var meget mere aktiv end de sidste par dage og hun gik rundt uden at slæbe benet efter sig! Min mor havde også lagt mærke til forskellen, og vi tog hende op også var det meget tydeligt - benet er ikke lamt mere, hun er så småt begyndt at bruge det igen og hun hyler hvis man niver i hendes tæer. Hun går stadig lidt sjovt, men det er blevet MEGET bedre! Hun virker slet ikke generet af det.

    Ved ikke hvad der har været galt, måske slog hun sig og fik en midlertidig lammelse men nu er det i hvertfald begyndt at blive bedre.. Er så glad og lettet, har brugt hele weekenden på at være ked af det fordi jeg troede at min lille dejlige guldklump skulle aflives.. :(<3
    Tusind tak til alle jer der har brugt tid på at komme med råd osv! Vi har også ringet til dyrlægen og fortalt hvordan det står til, og hvis hun får det værre igen så tager vi selvfølgelig derind med hende smiley


  • #40   24. jun 2013 dejligt at høre:) det er sådan lidt en utrolig oplevelse når man ser dem få førligheden tilbage, ikke:) det kan godt være det tager nogle uger før det sidste lammelse forsvinder.

  • #41   25. jun 2013 Ej, hvor godt! smiley

  • hanne J
    hanne J Tilmeldt:
    okt 2012

    Følger: 1 Emner: 7 Svar: 92
    #42   26. jun 2013 Ih hvor dejligt.

Kommentér på:
Kan ikke gå? *Marsvin*

Annonce