{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.489 visninger | Oprettet:

pernille K
pernille K
Tilmeldt:
23. jun 2012
Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60

Hvad fejler mit marsvin? {{forumTopicSubject}}

Kira er ca. 11 mdr. sandsynligvis drægtig og normalt er friskt og aktivt marsvin.

Torsdag aften observerede jeg, at hun lå meget i det samme hjørne og trak vejret anstrengt.
Fredag morgen så der ud til at været bedring, da hun løb rundt sammen med de andre. Hun har hverken torsdag eller fredag manglet appetit, hun er gået hen til græs, salat og andet foder og spist. Hun har også drukket begge dage.

Fredag aften ser hun dog skidt ud igen. Hendes pels er begyndt at stritte og se fedte ud. Hun ligger igen meget ned og ligner en, der ikke har flyttet sig synderligt i løbet af dagen.

Lørdag morgen ser hun meget skidt ud, hendes vejrtrækning er meget anstrengt, hun lyder til at være stoppet i næsen, der er meget snasket og fugtigt i hele hendes hoved, og hun ligger præcist samme sted som fredag aften.

Lørdag aften (nu her) har vi set hendes drikke meget lidt. Hun viser tegn på dehydrering, hun har normalt rødlige øjne, men dette kan ikke ses nu. Hendes afførring er meget tynd og væskeholdig, hun er tydeligt meget tabt for energi og kan ikke rigtig flytte sig rundt. Hun er ikke lammet, det har vi tjekket.
Hendes vejrtrækning er stadig anstrengt og hun lyder tilstoppet i næsen, der er også stadig væske fra øjnene.

Er der nogen der har et bud på hvad vores lille gris fejler?

Vi ringede til dyrlægen Fredag og snakkede med dem, de havde en tid til hende Onsdag i næste uge, men nu syntes vi hun har fået det værre.

Video kommer, når den er konvereteret.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvad fejler mit marsvin?
  • #1   23. jun 2012 Det er noget du skal til dyrlæge med, og det kan ikke vente til onsdag.
    Find en anden dyrlæge.

    Diarre kan være direkte dødeligt hos marsvin, og det går lyn hurtigt.
    Så afsted med jer ! smiley


  • #2   23. jun 2012 Hvorfor har du ikke kontaktet en vagtdyrlæge eller en anden dyrlæge der kunne klemme hende ind med det samme?
    Dit marsvin skal IKKE være passivt, gå fra maden eller lignende. Det er MEGET dårlige tegn og det skal ikke bare ventes og se tiden an.
    Hvis hun er drægtig, kan det være tegn på evt. begyndende drægtighedssyge eller døde unger,og i så fald skal der gøres noget, jo hurtigere des bedre hvis hun skal have en ordnetlig overlevelseschance.

    Så dyrlæge omgående.


  • #4   23. jun 2012 Jeg er enig med von fancy.

  • #5   23. jun 2012 Hvis du ikke får hende til dyrlæge NU, så mister du hende. Hun er ikke i live på onsdag, hvis ikke hun får hjælp med det samme.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #6   23. jun 2012 Jeg tænker selv om det er drægtighedssyge. smiley
    Men da jeg aldrig har oplevet et sygt marsvin før tænkte jeg, at jeg lige måtte vende det med nogen kloge hoveder.

    Hvordan ser hendes chancer for overlevelse ud?
    Kan ligeså godt være ærlig, at jeg ikke vil ofre vagt tillæg, hvis hun alligevel bliver aflivet derinde, for så kunne vi ligeså godt selv.

    Det er hårde ord i nogle ører, og nogle bliver måske stødt og undskyld for det. smiley


  • #7   23. jun 2012 Hvis det bliver grebet i tide er der en god chance for hun kan overleve. Hvis hun muligvis er drægtig er det slet ikke sikkert det er det.
    Enten hedder det til dyrlæge omgående, ellers bør du aflive dyret. Hun lider tydeligvis, og det er ikke fair.


  • #8   23. jun 2012 Det er jo muligt at der kun er tale om en omgang diarré og så kan det stoppes, HVIS hun kommer afsted til dyrlægen nu.
    Kommer hun ikke afsted til dyrlægen nu, så risikere du at ungerne dør indeni hende og så er chancerne for at rede hende lig nul.


  • #9   23. jun 2012 Er enig med von Fancy. Enten tager du hende til dyrlæge omgående eller også kan du ligeså godt aflive hende nu. Hun skal ikke lide i flere dage bare fordi du ikke vil ofre penge på en vagtdyrlæge.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #10   23. jun 2012 Jeg har gået og overvejet situationen hele dagen og har nu taget en beslutning udfra hvad dyrlægen sagde fredag og hvad i nu har skrevet, samt hvad vi kan se på vores elskede lille gris.

    Hun får fred om et øjeblik. smiley

    Prinsesse Kira vil være savnet blandt os og de andre 2 grise. Hun har kæmpet de sidste dage, men nu er det slut. Hun har det meget skidt og tvivler på at hun kan klare en kur med medicin også. Så hellere stoppe nu.


  • #11   23. jun 2012 Undskyld jeg skriver det lige ud.

    Men helt ærligt det lugter af det var billigere at aflive dyret end rent faktisk at tage det til dyrlægen.

    Jeg grummes over en sådan tråd.


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #12   23. jun 2012 Det er absolut ikke der vi er ude. smiley

    Hun har en helt særlig plads i mit hjerte, og vi har snakket om det hele dagen, hvis det var hunden, en af hestene, et dyr fra mit arbejde og lign. Og vi er nået frem til hver gang, at aflivning ville være det mest humane.


    Nu er hun væk og vi kan nu konstatere at det skulle være gjort noget før! Mit ELSKEDE marsvin har nu fået fred.


  • #13   23. jun 2012 I det mindste har hun fået fred.....

  • #14   23. jun 2012 Hvordan aflivede i hende om man må spørge?

    Godt hun har fået fred i stedet for at lide. Men ærgerligt I ikke ville ofre penge på dyrlæge.


  • #15   23. jun 2012 Føj hvor jeg væmmes ved dig!!! Måske den bare skulle have haft en indsprøjtning! Når man anskaffer sig et DYR IKKE en genstand, må man fandme også tage vare på det og tage til dyrlæge !!!!!!!

  • #16   23. jun 2012 så stopper i sgu da lige tøser? hun har fortalt den var helt våd i ansigtet. Når ketose ER nået til stadiet med savlen er der KUN en ting at gøre: aflive. Pernille har gjort nøjagtigt det jeg ville have gjort. Jeg ville heller ikke have smidt et par tusinde efter en hun som ER dødsdømt, de penge kan hun gemme til en som KAN reddes...

  • #17   23. jun 2012 Susan: Bortset fra at vi ikke ved om der rent faktisk var tale om det....

  • #18   23. jun 2012 Nej Cavy cats, men se på facts udfra indlæggene:

    dehydreret, bevæger sig ikke rundt, slatten, våd i hele ansigtet (kan næsten kun være savl), Pernille tror selv det er drægtighedssyge (ketose ved gravide, andre kan også få ketose) udfra hvad hun obseverer (går derfor ud fra hun har læst om symptomerne), tynd afføring (spiser ikke stråfoder sandsynligvis), anstrengt vejrtrækning, hun har taget beslutning om aflivning udfra hvad dyrlægen sagde fredag. Dvs hun HAR faktisk konsulteret dyrlæge. Og har grisen gået bare 1 døgn med ketosesymptomer er MIN erfaring at så ER det en død gris, det er kun et spørgsmål om hvor længe man vil trække den…


  • #19   23. jun 2012 Nej IKKE til onsdag, men så tager man til dyrlæge MED DET SAMME, ellers skal man lade være med at have levende væsner!!!!

  • #20   23. jun 2012 Slap nu lige af lille-my og hold det i en pæn tone.

    Jeg har fuld respekt for ts valg. har man ikke råd til at hjælpe en så syg gris må man altså i det mindste give den fred på en ordentlig måde.. Hvordan aflivede du hende egentlig?


  • #21   23. jun 2012 Jeg havde nok søgt dyrlæge noget tidligere.
    Men TS træf den rigtige beslutning, til sidst...


  • #22   23. jun 2012 Stald S.E.L.O.M : Det var mig der syntes godt for det er helt klart rgtigt det du skriver!

  • #23   23. jun 2012 jeg ved at folk gasser deres marsvin så de falder i søvn og dør, ellers kan man banke dem ned i bordet og skærer hovedpulsåren over. Men husk man skal være over 18 år for at gøre sådan noget smiley Undskyld hvis nogle blev stødte men jeg følger med i sådan et emne og det er altså nu ikke værst! Ret spændene..

  • #24   23. jun 2012 Stald Selom: Det har jeg jo netop heller ikke skrevet.
    Hvis du læser længere oppe, så skriver jeg netop at hvis ikke hun vil tage dyret til dyrlægen pga vagttillæget, så kan hun ligeså godt aflive den med det samme, fordi den ikke skal lide i flere dage.
    Så jeg ved ikke lige hvor du ser at jeg skriver at jeg væmmes ved det hun gør eller at hun skal vente til onsdag.


  • #25   24. jun 2012 Jens : Marsvinet er blevet aflivet..

  • #27   24. jun 2012 R.I.P lille gris smiley Er ked af dit tab. men godt du traf det rigtige valg smiley

  • #28   24. jun 2012 Tænker også på de stakkels unger som dør inde i moren. Nej, de opfatter ikke meget, men de kan stadig være så veludviklede at de føler smerte/ubehag ved den død de får/har fået.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #29   24. jun 2012 Til alle jer der væmmes over mig (og I andre):

    Jeg er uddannet dyrepasser m. speciale i zoo om under 7 mdr. Jeg ved udmærket godt, hvordan man afliver dyr humant. Hvis I havde kigget på min profil, så står det også der, og der står en alder på mig. smiley
    Ungerne dør indenfor 1 minut, medmindre det er i sidste 3 del af drægtigheden, så kan der gå op til et par min. Eftersom hun har været syg et par dage, så var fostrene også blevet svækket.

    Jeg forsøgte at få ungerne ud umiddelbart efter aflivning, men alle var døde. smiley Desværre. Der sik ikke mere end maks. 1 minut fra aflivning, da første foster var at se.

    Til jer der væmmes, fordi jeg ikke kørte til vagtdyrlægen: Er i klar over hvor meget det koster? Ikke fordi prisen har noget at skulle sige, en jeg vil ikke bruge min 4500 kr. for at få af vide den skulle aflives.

    Jeg er ikke nybegynder omkring hold af dyr. Uden at fornærme nogen, så tror jeg at jeg har noget mere erfaring, end mange andre herinde.

    Jeg oprettede tråden, da jeg ville høre marsvine eksperter, om hvorvidt i troede hun kunne overleve, ud fra hvad jeg/vi herhjemme selv kunne se, hvad dyrlægen sagde Fredag (hvor marsvinet så ud til at være i bedring), og hvad i skrev, så blev hun aflivet i går aftes ved 22-tiden.

    Undskyld hvis alt dette har stødt nogen, men virkeligheden er bare ikke altid lyserød.

    Nu har min ynglings gris fået fred, jeg fik aldrig et kuld fra hende, men Prinsesse Kira har haft et fantastisk godt liv, fyldt med samvær fra de 2 andre grise (Ridder Rust og Bibi), selskab fra os og masser af naturligt foder. Hun har altid været sund og rask lige indtil Torsdag.

    RIP Prinsesse Kira. Sov godt.


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #30   24. jun 2012 http://www.gnavergalleri.dk/video/marsvin/11084-hvad_fejler_hun

    Dette er video, der blev optaget ca. 30 min. før aflivning. Hvis i har lys til at se den. Jeg har lige set den og bliver kun bekræftet i at beslutningen var den rette.



  • #31   24. jun 2012 Nu har jeg set videoen og er enig med dig i, at du gjorde det rigtige.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #34   24. jun 2012 Jeg har tænkt meget over forløbet og slutningen i dag. Og jeg bliver mere og mere sikker i at beslutningen var den rette.

    Jeg er dog forundret over, at hun blev så skidt, så hurtigt. Fredag så hun jo ud til at være i bedring. Hun løb rundt, spiste og drak som normalt. Så dyrlægen og mig blev enige om at vi nok slap med forskrækkelsen.
    Lørdag morgen blev jeg dog lidt i tvivl, men tænkte at det nok gik, når hun var så frisk om Fredagen, men så i løbet af dagen, blev hun virkelig skidt.

    Da vi tog hende udenfor, for at aflive hende, faldt hendes pels af i store totter, den sad slet ikke fast i huden.

    Forstår slet ikke at det gik så hurtigt.

    Men hun døde med det samme. Hun nåede ikke at opfatte hvad der skete. Vil ikke beskrive hvordan vi afliver, da der er børn herinde, og aflivning er noget børn skal forsøge sig med. Har hørt skræk historier om, børn der har aflivet kæledyr.



  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #36   24. jun 2012 Vil af princip ikke forklare sådanne ting til folk jeg 1. Ikke kender. 2. Aldrig til børn.

    Så kan det godt være du er moden af din alder, har 15 marsvin, er hygge avler osv.

    Nu var den heller ikke møntet på dig, men sådan mere generelt. smiley Syntes heller ikke voksne uden erfaring skal aflive.

    Det er en voldsomt oplevelse og er aldrig sjov, om det er en mus eller en hest.
    Hvis det ikke gøres korrekt, bliver det en meget ubehagelig oplevelse, ikke mindst for dyret.


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #37   24. jun 2012 Kan sige så meget at ingen af mine dyr nogensinde, skal aflives med sprøjte.
    Eller hunden og fritten skal, men ellers ikke.

    På mit arbejde afliver vi større dyr med boltpistol, det kommer nok ikke som nogen overraskelse. Med større dyr menes der kvæg, Giraffer, heste osv. Da dyrene skal bruges som foder til rovdyrene, må de ikke aflives med sprøjte.

    Bolt pistolen afliver ikke, men bedøver meget kraftigt, dyret falder sammen og derefter, skal dyret afblødes, dette gøres ved at man skærer halsen op, og skærer halspulsårerne over, jeg skærer også luftrøret over, da jeg så er helt sikker.


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #39   24. jun 2012 cecilie V. Jeg bliver mere og mere sikker i min beslutning, så nej. Det var ikke en dum ide, men en god ide.
    Jeg er ret sikker på, at hendes krop ikke ville kunne holde til en kur på medicin. Hun var meget dehydreret, spiste ikke og pelsen sad ikke længere fast. Min lille Prinsesse Kira var faktisk ved at dø i hænderne på mig.
    Jeg er glad for at jeg fik det gjort, så hun ikke skulle ligge og dø i løbet af natten.

    Jeg har gemt hende i fryseren, da jeg gerne vil have hende på arbejde i morgen og lave en obduktion, så jeg kan finde ud af, hvad hun fejlede.


  • #40   24. jun 2012 Cecilie V: Hvis du har set videoen og har bare en lillebitte smule forstand på marsvin, så ville du vide, at den ikke ville have overlevet uanset om hun var taget til dyrlægen. Så jeg synes din fætter skal holde op med at udtale sig om ting han ikke aner en brik om.
    At han har 3 marsvin gør ham ikke nødvendigvis til specialist i dem.


  • #41   24. jun 2012 Pernille: Det er ikke sikkert du kan finde ud af det. Hun kan i videoen godt ligne en der har det skidt, fordi ungerne har været døde indeni hende i et stykke tid.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #42   24. jun 2012 Det er rigtigt. Men håber lidt, at hendes blod kan give et svar. Var det drægtigheds syge, så kan hendes blod vise det. Hvis jeg er heldig.

    Jeg har en hun gående, som også er drægtig og vil helst ikke have gentaget seancen. smiley

    De har gået i samme bur, og kan ikke rigtigt finde noget om, om det smitter eller ej.


  • #43   24. jun 2012 Pernille: Du må gerne give besked hvad du finder ud af smiley
    Jeg synes personligt selv, at obduktioner er uhyre interessante.

    Drægtighedssyge smitter ikke.


  • #44   24. jun 2012 den er lige til Jens specielt: jeg har startet en tråd her på forum om aflivning, du kan finde den hvis du laver en søgning. Men i den er også pointeret mange gange at børn ikke skal aflive. hvis man læser lovgivningen som den er i DK så MÅ børn slet ikke aflive. Som det er pt må ejer godt aflive mindre dyr som fx rotter, marsvin og kaniner, men da børn ikke kan eje et dyr (er du under 18 er det altid dine forældre/værge der er retmæssig og juridisk ejer af dyret) så må børn ikke aflive, så kort kan det fortælles. Du kan jo overveje at spørge mere i den tråd hvis du har generelle spørgsmål om aflivninger.

  • #45   24. jun 2012 Jeg er virkelig af at høre i måtte aflive hende.
    Jeg synes det er meget humant af jer selv at aflive hende og ikke vente til det bliver ugedag. Men hvordan aflivede i hende?

    Hilsen Nadia


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #46   24. jun 2012 Nadia L: Vi aflivede hende på en human måde. Hun døde med det samme.

    Som skrevet tidligere, vil jeg ikke forklare dette dybere, da denne viden hurtigt kommer i de forkerte hænder.

    Forklarede hvordan man afliver kvæg, giraffer, heste og andre store dyr, da jeg ikke går udfra at folk herinde, vil prøve sig med dette.


  • #47   24. jun 2012 nej jeg så vidioen for ikke ret lang tid siden og da syndes jeg da heller ikke det så godt ud for den lille prinses men altså da jeg skrev den besked havede jeg ikke set vidioen

  • #48   24. jun 2012 jeg er uddannet dyrepasser...med speciale i zoo (nu hvor du flere gange pointerer at du snart er uddannet)
    Jeg kan simpelthen ikke forstå hvorfor du ik tog den til dyrlæge med det samme..Og det koster ikke en bondegård at få tjekket og aflivet sit dyr ved dyrlægen.. jeg havde en der tissede blod og opdagede en knude, jeg tog afsted med det samme... kom desværre hjem uden hende, da hun havde kræft og ikke kunne reddes.. jeg kom kun af med 800 kr... og det koster penge at tage til dyrlægen, men det burde man også tage med når man anskaffer sig dyr..

    Fint at hun nu er aflivet, men jeg havde dælme søgt dyrlæge og fået tid med det samme eller fundet en der har tid... istedet for at gå og se tiden an, og hun får det værre og hun endda er med unger.. kan slet ikke se hvordan du har kunne trække tiden.

    Men godt hun er aflivet, når det ik ku være anderledes.


  • #49   24. jun 2012 og det er alt jeg har at sige, og kigger ikke ind i tråden igen, for jeg kan slet ikke forstår din handling.
    Der burde være gjort noget for hende noget før.

    out


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #50   24. jun 2012 Jeg ved at louise ikke ind igen, men vil nu alligevel gerne lige forsvare mig selv.

    Dyrlægen havde en akut tid Fredag, men hun mente ikke det var nødvendigt, da hun spiste, drak og løb rundt, som normalt. Det eneste der var med hende Fredag var, at hendes vejrtrækning var lidt anstrengt, som dyrlægen mente var lidt forkølelse, som ikke skulle behandles. Tiden vi fik Onsdag var mere hvis hendes vejrtrækning ikke var blevet normal inden.

    Altså mente dyrlægen, som kender os, at hun ikke var voldsomt syg og havde klaret det selv.

    At hendes tilstand så forværres så voldsomt, så hurtigt kan ingen rigtigt gøre noget for eller ved.


  • #51   24. jun 2012 hvis der er urin tilbage i hendes blære kan du også tjekke den for ketoner med en stick, det er nok mere simpelt end at teste blodet. er der ketoner i urinen har hun haft ketose og så er der intet andet at gøre end at aflive, man laver jo ikke lige bare en levertranspaltation på et marsvin....

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #52   24. jun 2012 Det vil jeg prøve. Så skal nok bare lige finde en af dyrlægerne, som har tid.

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #53   26. jun 2012 Hun drak vand Lørdag morgen, men resten af dagen har vi ikke observeret hende drikke.
    Der kunne tydeligt ses på hendes slimhinder, at hun var dehydreret.


  • #54   26. jun 2012 Fandt du ellers ud af noget?

  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #55   28. jun 2012 Det var drægtighedssyge.

  • #56   28. jun 2012 det er jo lidt en "skraldespandsdiagonse" det med drægtighedssyge. Den dækker over flere ting men ender som regel med marsvinet får ketose til sidst og det reelt er det de dør af. Men der er altså forskel på om hun får det pga fx nogle af fostrene dør og hun bliver forgiftet indefra, eller hun får det pga hun er blevet gravid med alt for mange fostre og derfor ikke kan "følge med" mht til næringsstoffer og så får fedtlever osv...

  • #57   28. jun 2012 ergeligt hun blev syg men du træffede den rigtige beslutning aflivning jeg havde selv et marsvin som hed wiliam han var den dejligeste lille gris jeg kende han fik skal men han var meget nårdt ramt for vi havde ikke opdaget det for det kom på 2 dage hvor man kun kunne se lidt først blev han bare lidt sløv og næste dag havde han tapt en masse pels og havde meget veskehold afføring så vi tog til dyr læge fandt ud af at det var skal og så træf vi beslutninget at aflive ham jeg var så ked af det for han var jo ligesom familie men det var det rigtige at aflive ham det syntes jeg også selv det ville værre synd hvis han skulle have medicin og alt mugligt han var trods alt 5 år gammel måske lidt mer men jeg tror slet ikke hans gamle krop ville holde til det medicin og så det at han var så hårdt ramt jeg kunne ikke holde ud at se på det så nu har han fred og det er jeg meget glad for jeg savner ham stadig meget selv om det er ca.2 år siden men selvfølgelig han var jo familie

    så du træf den heeelt rigtige beslutning med aflivning man kan tydeligt se at der er noget galt

    hvil i fred lille gris


  • #58   28. jun 2012 hvad i alverden er "skal"?

  • #59   28. jun 2012 ups skab smiley

  • #60   28. jun 2012 ok... har aldrig hørt om diarre og håraffald skulle være skabsymptomer... ikke øor de har rendt rundt og lignet en stor sårskorpe i lang tid først i hvert fald, det kan godt være sidste stadie når de dropper maden at de så får diarre, men uden sår, tror jeg ikke på skab.

  • #61   28. jun 2012 det gik meget hurtigt med udviklingen allerede natten til dag 2 eller også var det dag 2 havde han tapt pels, havde diarre, spiste ingenting, drak næsten ikke, sad kun ide i huset peb hvis man bare kom til at puste på ham
    de tog også blodprøve og den slags og de var sikre på at det var skab
    en af mine veninder som hedder karina havde et marsvin som havde de samme synptomer og der tog de også blodprøver og der var de også sikre



  • #62   28. jun 2012 og han havde maaange sår han havde syore pletter hvor pelsen var faldet af hvor der var kommet sår og rundt om øjnene havde han også sår smiley

  • #63   28. jun 2012 Nu har jeg kun "skimmet" denne tråd, så måske er der enkelte indlæg, jeg har overset og undskylder for dette på forhånd, men jeg må indrømme, at jeg undrer mig allermest over trådstarters dyrlæge, som ikke tilbyder trådstarter at komme ind med marsvinet akut, når dyrets tilstand beskrives?? Nej, "undrer" er ikke det rigtige ord... det chokerer mig faktisk. Min dyrlæge har ALTID kunnet finde en akuttid til mig, hvis jeg har stået med et alvorligt sygt dyr, og akuttider kan normalt også fås indenfor normal konsultationstid - altså uden dyre vagttillæg.

    At trådstarter vælger at aflive sit marsvin, synes jeg, var det mest humane under de givne omstændigheder, selv om jeg nok personligt havde valgt at tage til en akutaflivning hos dyrlægen (jeg ville ikke selv kunne gør det).


  • #64   28. jun 2012 samme her: hende jeg bruger normalt kan altid finde en akuttid samme dag, men jeg har oplevet udenfor åbningstid at blive afvist af den nærmeste dyrlægevagt med henvisningen at den sansynligvis ikke klarede den alligevel så jeg kunne ligeså godt vente til i morgen...

  • #65   28. jun 2012 Øv, Susan, det var da en ualmindelig usympatisk vagtdyrlæge... smiley

    Men sådan er der jo desværre nogle dyrlæger, der er... Har såmænd selv oplevet et par stykker af slagsen...


  • #66   28. jun 2012 Jens: vagtdyrlæge er ALTID dyrt, ikke kun din;)

  • #67   29. jun 2012 Jeg får vagtdyrlægen til normal pris hos min smiley

  • #68   29. jun 2012 CS: blærer*v;)

  • #69   29. jun 2012 Så lige videon... har ikke forstand på marsvin...
    men den så ud til at havde det skidt, ved ikke om det var videons kvalitet man øjnene virkede meget ''trætte''.

    -Er ret sikker på det var den rigtige beslutning.

    ved ikke hvem der skrev det men: tror faktisk alderen er 15-16 år på aflivning (humant), men 18+ år vis det bolt pistol...
    er ikke helt sikker men har lige haft om aflivning i skolen både med og uden bolt pistol og der læste vi lovende osv osv. mener bestmet det stod et sted uden at være helt sikker.


  • #70   29. jun 2012 Susan: Hæhæ smiley jeg har brugt den dyrlæge i rigtig mange år både til kat, kanin og marsvin så får normalpris på helligdage, weekender og normal vagtdyrlæge + rabat på konsultationer.

    Sidste gang fik jeg sellnick behandling af 5 marsvin helt gratis på betingelse af at hans datter så måtte komme nogle gange og ride på min hest smiley


  • #71   29. jun 2012 CS: du bliver da ved hva;)

    Mette S: det med de 15-16 år gad jeg godt se noget dokumentation for... jeg forstår ikke hvis det skulle være lovligt at en 15-16 årig fx måtte nakke en belgisk kæmpe, uden nogen form for kurser eller noget i hvert fald! det er satme en stor kanin og det er jo for at undgå lemlæstelser osv at det kun er voksne og uddannede der må aflive.


  • pernille K
    pernille K Tilmeldt:
    jun 2012

    Følger: 1 Emner: 6 Svar: 60
    #72   29. jun 2012 Video er HD, så det skulle gerne være af god kvalitet. smiley

    Hendes lever var helt ødelagt og så forfærdelig ud. Dyrlægen som var med til det, sagde at det kunne den være af flere årsager, men fordi den var blevet svækket, har den ikke kunne rense blodet tilstrækkeligt, og så er det kørt som skruen uden ende. smiley

    Det smitter ikke til de andre 2, så vi kunne være ganske rolige. De 2 andre har de også udmærket, dog fik vi i går aftes en dødfødt unge fra den tilbageværende hun, men det er jo hvad der kan ske. Den var også umådelig stor, i forhold til de andre.
    Men bortset fra det, så er der igen liv og glad dage hos vores små grise herhjemme.


  • #73   29. jun 2012 Susan: det mine skole papire skal nok finde dem - skrev kun at jeg mente jeg havde læst uden at være 100% sikker...

  • #74   29. jun 2012 Kapitel 2

    Almindelige bestemmelser


    § 3. Dyrene skal beskyttes bedst muligt mod ophidselse, smerte og lidelse under flytning, opstaldning, fastholdelse, bedøvelse, slagtning og aflivning.


    § 4. Børn under 14 år må ikke udføre bedøvelse, aflivninger eller slagtninger.

    https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=2649


  • #75   29. jun 2012 "§ 1. Reglerne i denne bekendtgørelse finder anvendelse på flytning, opstaldning, fastholdelse, bedøvelse, slagtning og aflivning af dyr, der opdrættes og holdes med henblik på fremstilling af kød, skind, pelsværk eller andre produkter. Reglerne finder endvidere anvendelse på aflivning af heste, hunde og katte."

    -dvs den handler slet ikke om kæledyr og jeg tror nok det er det den her tråd handler om... ingen der ikke er uddannet på EN eller anden måde mht til aflivninger må i øvrigt aflive hund/kat, heller ikke selvom de er over 18... jeg må ikke aflive min egen (min mor/fars på papiret...!) kat bare fordi jeg er fyldt 15!

    Men skal vi lige diskutere det med de 15-16 år: landmanden på gården ejer dyrene, lad os sige han har en ung elev, jeg skal ikke kunne afvise at han godt, i forbindelse med noget oplæring/uddannelse må give sin elev lov til at aflive en kanin eller lign på ejendommen.


  • #76   29. jun 2012 gider endelig ikke proppe det i hendes debat om marsvin der lige er blevet aflivet.
    -mente bare jeg havde læst det fik ihvertfald opgaven rigtig da jeg svarede det.


  • #77   29. jun 2012 hvis det er i forbindelse med en udd til "noget" så er det jo sansynligvis også noget med erhverv...

    den lov du skal have fat i mht til kæledyr er denne: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=2714



Kommentér på:
Hvad fejler mit marsvin?

Annonce