{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
566 visninger | Oprettet:

(Over)pris på kaniner {{forumTopicSubject}}

Jeg går med overvejelser om at skulle have mig en enkelt Hermelin. Jeg har selv avlet i 8 år, men stoppede for nogle år tilbage. Jeg avlede bl.a. Hermeliner af meget god kvalitet og temperament, udstilling havde dog ikke min interesse, selvom alle mente at mine dyr var meget udstillingsegnede. Jeg avlede en del forskellige farver og pelstyper og havde dermed nogle ret sjældne varianter.

Når jeg solgte en kanin tog jeg 250-300 kr for den. Ungerne var godt socialiserede, forældrene havde et godt temperament, der fulgte overgangsfoder med og en masse rådgivning.

Nu sidder jeg så på den anden side som køber og er temmelig chokeret! En Hermelinkanin koster mellem 400 og 600 kr! Hvad pokker sker der lige? Og vi taler ikke om dyr, hvis forældre er højt præmierede. Næ nej, der er tale om helt almindeligt haveopdræt.

Skal jeg give 600 kr for en kaninunge, vil jeg have afkomstattest, den skal komme fra en erfaren avler og det siger jo sig selv at 600 kr = mindst en af forældrene er udstillet med 96 p. Desuden skal den være speciel i enten farve eller pelstype.

Hvad er jeres holdning til de priser kaniner sælges for pt og kan nogen give mig et svar på hvorfor priserne pludselig er SÅ voldsom?
Kommentarer på:  (Over)pris på kaniner
 • #1   18. maj 2020 Hermelin kaniner står helt op til 800.- lige nu. Tror pris og efterspørgsel hænger sammen. Der har været MEGET stor efterspørgsel på kaniner siden lock down og priserne er steget gevaldigt.


 • #2   18. maj 2020 Stort set alle dyre-arter har fået et 'boom' mens der har været lockdown.

  Når det så er sagt, så vil jeg lave en generalisering ihvertfald med visse smådyr. Jeg ser en tendens til at nye 'sælgere' lægger sig op af priserne hos de erfarne opdrættere, som osse har præmiedyrene, og derfor får pris-sat måske lige ambitiøst højt nok.


 • #3   18. maj 2020 Jeg har selv købt en del af mine dyr hos avlere og her var priserne ofte på et virkelig fornuftigt niveau, til trods for at forældrene var præmierede. De dyr der var præmierede og blev solgt, fulgte ofte pointene. Hvis en kanin var udstillet til 93 p kostede den 300 kr, havde den fået 94 p kostede den 400 kr osv. Dette synes jeg er yderst rimeligt. Men ungerne ved man aldrig hvordan falder ud og jeg ville ALDRIG give 4-500 kr for en haveopdrættet kanin hos en nyere "avler".

  Jeg synes ærligt talt der går lidt grådighed i det, når man pludselig vil have 800 kr (!) for en kanin. Jeg har både avlet Lutino, Sølv, Vildtgul og en masse andre farver, samt pelstyperne Rex og Fuchs. Og kunne aldrig finde på at tage så ublu priser for en kanin! Uanset udbud og efterspørgsel.

  Men må holde øje når coronaen er ovre. Så kan det være markedet bliver oversvømmet med alle de dyr folk har købt og er blevet trætte af...


 • #4   20. maj 2020 Du kan da kigge på Dværgkaninklubbens medlemmer og se, om der er nogle, der har den variant, du ønsker. Så kan du nok finde nogle af god kvalitet til rimelige priser.


 • #5   6. jun 2020 Et eller andet sted synes jeg det er meget godt at priserne stiger. Det er bedre end når man får smidt dyr gratis i nakken med bur til.
  Men jeg har nu ikke bemærket det inden for min dyreart


Kommentér på:
(Over)pris på kaniner

x