{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.107 visninger | Oprettet:

Kanin vs marsvin {{forumTopicSubject}}

Hejsa GG.

Jeg har i lang tid overvejet at anskaffe mig endnu et kæledyr. Jeg har i forvejen en kanin. Jeg har undersøgt de forskellige muligheder. Kat er det foretrukne, men det er desværre ikke lovligt, da jeg bor i lejlighed. Derfor står valget mellem gnavere. Jeg vil rigtig gerne have et dyr, som man kan sidde og kæle med. Det gider min kanin ikke rigtig - kun når han er i sit bur. Han vil nemlig ikke løftes eller siddes med. Ellers er han meget kælen - elsker at blive kælet i hovedet.

Jeg har et spørgsmål. Er der stor forskel på at have kanin og marsvin? Hvad er forskellen? Nogen der har erfaringer med begge dele?

Nogen der vil fortælle lidt om deres kæledyr, og hvilke fordele og ulemper I oplever ved netop dette dyr?

Mvh Diana


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kanin vs marsvin
  • #1   3. jan 2011 Hvis du vil have marsvin skal du have mindst to da de er flokdyr. (: De skal have foder med C-vitamin. smiley

  • #2   3. jan 2011 Ja, det har jeg også læst mig til smiley
    Jeg tænkte på, om der er stor forskel på dem sådan rent kæledyrsmæssigt? Ved ikke lige hvordan jeg ellers skal forklare det. smiley hehe.


  • #3   3. jan 2011 En kanin kan man være lidt ''vildere'' med et marsvin kan man ikke sådan være så ''vild'' med det er bare et kæledyr som elsker a sidde og kæle og så skal kaninen og marsvinet ik have samme foder smiley

  • #4   3. jan 2011 Okay smiley

    Er der slet ikke nogen, der har lyst til at fortælle lidt om deres kæledyr?


  • #5   3. jan 2011 Et marsvin er et dyr man netop kan tage ud og sidde med, ligge og se film med og lignende. De er lette at passe idet de ikke kræver så meget andet end selskab i buret (mindst 2 dyr sammen - samme køn eller kastreret han+hun hvis man ikke vil have unger), passende mad (der indeholder c-vitamin og er bedst med et ensartet pillefoder der indeholder det de skal have), vand, hø og gerne varieret grønt.

    Marsvin er ikke bare sidde-og-kæle-med dyr. De er nysgerrige dyr, opmærksomme på deres omgivelser. Mange af dem elsker nye ting og udfordringer - hylder i buret, huse, ting at gå over (husk marsvin er ikke bygget til at hoppe som kaniner), ting at udforske mv. så man kan have sjov med dem på mange måder smiley


  • #6   3. jan 2011 Jeg har begge dele.

    Mine marsvin er så skønne. De er dejlig kælne, men også spralske og livlige ;D

    Min kanin er ikke rigtig nogen kæleelsker. Hun elsker at ligge på maven, men ellers ikke. Hun kan godt lide at lege og angribe katten xD


  • #7   3. jan 2011 Tjo men nu har eg kun marsvin da min kanin blev for gammel men mine marsvin de er virkelig stille og rolig og meget kælende men de er os meget aktive smiley

  • #8   3. jan 2011 Jeg har haft kaniner hele mit liv, men til gengæld kun haft et marsvin, som jeg havde i nogle uger smiley Jeg synes at begge dyr er fantastiske. Kaniner har meget krudt i røven og gider ikke rigtig at ligge stille særlig længe ad gangen, i modsætning til marsvin som jeg synes er lidt mere stille og gerne vil ligge ved en og nusse.

  • #10   3. jan 2011 Jeg har lige fået mig den skønneste skinny, fra dag 1. af lå han sammen med mig på sofaen med dynen og det gør han hver aften og morgen nu, han er bare den tammeste, og når man kommer hjem fra arbejde så står han klar og kalder på mig, har kun haft ham et par dage, men han er snart mere kærlig end min hund, kan kun give folk ret, skinnyer er de mest rolige og sociale marsvin, hold da op en dejlig overraskelse smiley

  • #11   3. jan 2011 Tak for jeres besvarelser. Dejligt at høre hvad folk mener smiley

    Hvilke erfaringer har I herinde med rotter?
    Jeg er sådan meget 50/50 om jeg synes det er ulækkert, eller om de er nuttede smiley Nok fordi jeg er sådan lidt halvbange for dem.. men har kigget på nogle herinde, og hold op hvor er der nogle nuttede billeder, feks hvor de ligger og putter i dyner osv. Sødt.

    Hvordan er rotten som kæledyr?


  • #12   3. jan 2011 Jeg synes at de er super søde, min mor er desværre bare ikke frisk på at jeg bliver rotteejer smiley

  • #13   3. jan 2011 Meget af et dyrs personlighed har noget at gøre med, hvor godt det er socialiseret som lille, og hvordan ejeren er.

    Jeg har pt. kun kendt ufatteligt kedelige kaniner, men har hørt at de skulle være mere interessante end som så. Dem jeg har kendt har så også kun været ude-kaniner, der er blevet håndteret minimalt.

    Mht. marsvin har jeg længe haft det sådan, at et mere kedeligt kæledyr skulle man lede længe efter. Så fik jeg en veninde med marsvin, og hold da helt op hvor er det nogle charmerende små størrelser, hvor der hele tiden sker noget.


    Det jeg vil sige er bare, at du skal finde en dygtig avler, hvor dyrene er håndterbare og "sjove", så vil dit/dine nye kæledyr sikkert også blive det.
    Og så skal du kigge lidt på hvordan du selv er med dem.


  • #14   3. jan 2011 Pia N: Jamen det har du helt sikkert også ret i! Selvfølgelig har man selv en stor del af ansvaret for, hvordan dyret bliver/er. Afhænger af tiden man spenderer osv. Det er helt sikkert smiley

  • #16   4. jan 2011 Kaniner er meget forskellige i deres temp. Jeg har en siddene herhjemme der sagtens kan nusse i 1time og se tv med mig osv, men den anden helst bare vil være sig selv.
    Kig evt en seriøst avler - gerne DV så skal du nok finde den en lækker kælepot.


  • #18   4. jan 2011 nu er det jo heller ikke dig som skal ha nye gnavere...

  • #21   4. jan 2011 Nu spurgte trådstarter jo om, hvad man synes om rotter, så det er vel iorden at hun svarer smiley

  • #22   4. jan 2011 Jeg har to kaniner;
    - De er rigtig kælende, og er supper agtive..

    Hamster;
    - Mit hamster er nok det sødeste dyr jeg har/haft, det kan nusse i flere timer og elsker det

    Hvis du skulle vælge mellem marsvin og kanin, er det marsvin, de skal ikke røres på samme måde... smiley


  • #23   4. jan 2011 Jeg synes det er i orden, at alle kommenterer. Det er også OK at man ikke bryder sig om nogle bestemte dyr.

    Nyt i sagen! Hehe. Jeg har faktisk fået mit kæledyr nu. Jeg var nede i en dyrehandler - kiggede på de forskellige dyr. Synes rotterne var søde, men ja.. Alligevel også sådan lidt.. De bliver nok aldrig rigtig mig, men synes de var nuttede. Jeg valgte at få to marsvin - de bliver oprettet herinde senere. Har fået en mor og en datter - de er super søde! Jeg er rigtig glad for dem. Cæsar (min kanin) og marsvinene har hilst på hinanden. Endte med de lå og puttede op ad hinanden alle tre - jamen så sødt! Marsvinene elsker salat og gulerødder - der er ikke så stor aftrak på æble, kan jeg se smiley De er dog noget bange endnu.


  • #25   4. jan 2011 Jeg har kun kaniner, 22 af slagsen smiley
    En del af vores vil meget gerne snakkes med, og hænger foran lågen smiley
    Hvor imod vi har nogle, som faktisk ik gider det pjat, hehe

    Men uanset hvad du vælger, så lad hver med at sætte dem sammen smiley
    Og slet ik marsvin/kanin smiley


Kommentér på:
Kanin vs marsvin

Annonce