{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Marsvin Vanilla *Puttemusen* [ Himmelgnaver] 2013

3.018 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen gnaver er oprettet og stemt ind. Opret din egen gnaver

Marsvin Vanilla *Puttemusen*

Fødselsår:
2013
Størrelse / vægt:
4 uger: 335 g
5 uger: 350 g
6 uger: 370 g
7 uger: 395 g
8 uger: 440 g Hun havde fået en del salat lige inden :o)
9 uger: 445 g
10 uger: 475 g
11 uger: 490 g
12 uger: 540 g
25 uger: 800 g
Ca 1 år og 1 måned: 1110 g
Ca 2 1/2 år: 1.300 g
Temperament
Hun er meget nysgerrig og har været den første af vores to putter, der har været nysgerrig efter at se, hvad der var oven på deres hus.
Tricks
Sidde på bagben - det er hun faktisk blevet rigtig god til :) Komme og få græs, når man siger en bestemt lyd.

Kalder, når hun hører lyden af en pose.
Stamtavle
Ingen
Køn
Hun
Bemærkninger
Vanilla er et skønt lille cremefarvet marsvin med hvirvel i panden og delvis lang pels - dvs at hun kun har langt hår på bagenden .Vi købte hende i ZooCity d 18/8-13, sammen med hendes - måske - søster. (Hvis nogen kender den der har avlet dem, må I meget gerne sige til - de var lige ankommet samme dag :) )

Til hverdag kalder vi hende Putte, for hun var rigtig tam og puttende, da vi købte hende. Og det er hun også nu, hvor vi har haft hende et stykke tid. Som lille lagde hun sig tit til at sove - når hun kunne gemme sig samtidigt - enten i mine hænder eller også i et håndklæde :)
Efterhånden blev hun en vimsegøj, der hele tiden skulle ud på opdagelse, når hun varr oppe. Hun kunne dog heldigvis også putte lidt, inden hun drog afsted på opdagelse. Nu er hun blevet en rigtig puttegøj, der ligger og daser indtil hun skal tisse - for når det er, begynder hun at løbe rundt og så ved vi, at det er tid til at komme tilbage i buret.

Som lille var hun også ekspert i at grave hø, tørklæder eller andet op, så hun kunne gemme sig nedenunder - Så hun blev kaldt muldvarp, når hun gjorde det. For selv den mindste lille fladtrampet dusk hø, kunne hun grave op, så hun kunne putte nedenunder.

Putte er også rigtig glad for deres hus. Som lille elskede hun at ligge ved vinduet med en pote oppe i vindueskarmen og hovedet ovenpå. Det så bare så sødt ud!! Desværre blev hun for stor til at ligge sådan. Så hun fandt på at lægge sig oven på taget af huset- især efter de fik deres fleece-tæppe derop. Hun fik efterfølgende den ide, at huset skulle rykkes ud fra kanten, så hun kunne putte sig bag ved det - hun var en ren brutalis, når hun skubber rundt med huset.
Se video:http://www.gnavergalleri.dk/video/5/16557-putte_leger_brutalis?status=2
Nu hvor det står et stykke ud fra kanten, så de kan komme hele vejen rundt om det, har det fået lov at stå.

Da hun var lille kunne hun være en værre lille gnavpot: Når hendes søster piskede rundt i buret og popcornede, sad hun tit og knirkede gnavent og tissede efter Pjuske, hvis Pjuske kom for tæt på!
Nu er hun heldigvis faldet ned på jorden igen og leger og brummer tit sammen med Pjuske.

Hun har lært at der kan falde lidt brødkrummer af, hvis hun kommer hen til hjørnet, når vi spiser. Men det er efterhånden sjældent at hun gider bevæge sig over for at få noget. På den måde er hun lidt doven - i hvertfald i forhold til Pjuske, der kommer med det samme, at vi sætter os ved bordet.
Putte er dog lidt af en ædedolk. For når hun spiser, skal det helst være så store mundfulde som muligt og det ryger ned i løbet af nul komma fem. Derfor er hun også lidt rund om maven - men heldigvis ikke fed.

22/8-2016
I dag var Puttemusen til dyrlæge, fordi hun havde tabt noget af pelsen. Desværre viste det sig, at være cyster på æggestokkene :( Dyrlægen mente dog, at hun stadig kunne have et godt liv med dem. Jeg havde læst, at det kunne helbredes ved at fjerne livmoderen, men det frarådede vores dyrlæge, da det var et stort indgreb og at hun sagtens kunne leve med det.

21/11-2016
For en måned siden blev Puttemusens hjerteveninde og soulmate Pjuskepigen opereret og fik efterfølgende en længere sygeperiode, hvor de to så måtte være adskilt. Puttemusen har så søgt tryghed hos Valentin imens. Da det viste sig at vi blev nød til at aflive hendes elskede veninde, fik de lov til at sige farvel til hinanden. Det var som om, at de vidste, at det var sidste gang, de kom til at se hinanden :'( Efterfølgende lagde Puttemusen sig de steder, hvor hun altid har ligget sammen med Pjuskepigen. Det var som om, hun sørgede over Pjuskepigen :'(

Januar 2017 Puttemusen og Valentin nyder livet sammen, hun er kommet op i rang på niveau med ham, for nu brummer hun af ham og han nøjes med at brumme igen og napper hende ikke mere.
Puttemus har tabt mere hår på maven, men hun er ved godt mod. det er kun, når hun forspiser sig, at hun ligger og puster, så nu holder vi lidt igen med grøntsagerne og giver kun lidt af gangen.

4/12-2017
Puttemusen lever i bedste velgående. Hun har nu fået laveste rang i flokken, men trives med det. Hun indtager automatisk sin plads og så kommer der ikke ballade. Hun er stadig en ædedolk, der bliver siddende og spiser, mens de andre vimser rundt og til sidst lægger sig til at sove. Da Zniffie kom til i sommers, fik hun rollen som mor, som Zniffie ikke kunne undvære. Til at starte med, gad hun ikke, men ret hurtigt tog hun Zniffie til sig og lå og passede på hende, når hun sov.
Vi flyttede i sommers, hvilket stressede hende så meget, at hun tabte en del af sin pels og blev helt bar på maven :'( Jeg troede at det var cysterne der var skyld i hendes pelstab, så var rigtig ked af, at hun ikke længere ville have pels på maven. Men pludselig vendte det og hun fik pelsen igen - også den hun havde tabt pga cysterne, så nu ser hun helt almindelig ud :D



Det var lidt om Puttemusen :) Håber I har lyst til at lægge en besked - Så kigger jeg gerne forbi hos jer :)
Kommentér på:
Marsvin Vanilla *Puttemusen*
Annonce