{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.261 visninger | Oprettet:

Vejledning ved køb af kanin {{forumTopicSubject}}

Følg denne vejledning når du skal købe kanin.
Den er lånt fra Nøvling kaniner med deres tilladelse.

1. Undersøg stedet, du overvejer at købe kaninen hos:
- Find evt. stedets hjemmeside, søg referencer på nettet og besøg stedet INDEN købet – du skal ikke føle sig tvunget til at købe noget uden betænkningstid – heller ikke hos 'private'.
2. Gennemgå et sundheds-tjek af kaninen inden køb:
- Kig pelsen igennem for bidsår og pelsmider, øjne og næse for snot/betændelse, poter, kønsdele og bug for fastgroet snavs og afføring, mund for bylder og skæve tænder (tandfejl). Det er helt i orden at bede om at få kløerne klippet inden du tager derfra med dyret.
3. Forlang at se forældre-dyrene, såfremt de stadig er der:
- Adfærd og temperament er i høj grad arveligt, og ved at se forældre-dyrene kan man bedre vurdere hvordan kaninen bliver som voksen. Bemærk om dyrene bliver jagtet rundt i buret, brummer, grynter, eller hvæser når de tages ud. Det kan være tegn på aggressiv adfærd.
4. Spørg gerne til ting, der virker underlige:
- Spørg hellere en gang for meget end for lidt. De fleste avlere er stolte over deres dyr, og vil gerne forklare hvordan og hvorfor de gør de forskellige ting.
Hvis du har spørgsmål til pasning og vedligehold af dyrene, vil stort set alle avlere kunne være behjælpelige der.
5. Avlerforeningen er ikke en garantiordning:
- 'Danmarks Kaninavlerforening' er en interesse-forening, som alle kan være medlem af – ikke en garanti for godt avl og god vejledning. Der er ingen kontrol eller optagelses-krav.
Man bør dog være opmærksom på, at der ikke findes en forening kaldet "Dansk Kaninavlerforening". Reklameres der med dette, kan det tyde på et 'opfundet' medlemsskab eller så lille en tilknytning til foreningen, at man ganske enkelt ikke har opdaget forskellen. Er det tilfældet, bør man som køber gøre sig sine overvejelser om hvorfor avler/opdrætter vælger at promovere sig på denne måde.
6. Køb voksne dyr, hvis du ønsker at avle:
- Kaniner gennemgår både en fysisk og psykisk forandring i dens opvækst. En unge kan umiddelbart syne fin og sød, men ændre sig i en uventet retning inden den når voksenalderen.
Ved at vælge voksne dyr, har du mulighed for at gennemskue om de har de kvaliteter, du vægter i din avl.
______________________


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Vejledning ved køb af kanin
  • #1   7. maj 2016 Den skal lige ses igennem for mindre stavefejl.
    Og så ville jeg måske ikke selv benytte ordlyden at forlange at se forældredyrene. Men i stedet skrive at man skal bede om at se forældredyrene smiley


  • #2   7. maj 2016 Avlerforeningen er ikke en garantiordning - der er jeg så ikke helt enig, for hvis man køber af en såkaldt avler, så går det altså under forbrugerkøb. Og så er man altså bedre stillet end, hvis du køber af en Hr. hvem som helst, da det er ét civilkøb. Så der er en form for garanti hvis man køber fra en som 'Reklamere med man er avler og medlem af DK' + får eks. antal kuld om året. *salg af samme vare, flere gange gør straks at man ryger over i den boldgade CVR registeret eller ej. Blot til info smiley (Så kan man self. diskutere om man gider starte retsag osv. for sådan et lille småbeløb kaniner ofte koster. Men i følge loven er der altså nogle ting som tager bedre hånd om køber. Og hvis man har købt dyr for over 800kr kan man få gratis retshjælp gennem forbrugerklagenævnet. Og her spiller det en kæmpe rolle, om det netop er ét forbruger eller civilkøb.)

    Super fint skrevet, gid flere var mere kritiske når de købte dyr - og ikke går efter det billigste sted! Og ej heller har 'travlt' med at få dyret, og derfor køber det første sted de kommer. smiley


  • #3   7. maj 2016 Private er altså ikke ud over købeloven.. Man er stillet på lige fod med avler når det kommer til køb og salg

  • #4   7. maj 2016 Tusind tak for jeres kommentare.
    Ja jeg lagde den ind da jeg er ked af man fuldstændig ukritisk køber et dyr bare man kan få den nu.
    Jeg har intet imod man får et kuld unger, som man finder gode hjem til. Det er dem der avler for at tjene penge, uden at tænke på hvilen dyr de sætter sammen.
    Dem der lokker købere til med lånte billeder fra udenlandske hjemmesider.
    Håber dette kan få mulige købere at kaniner til lige at tænke sig om. Det er jo et dyr man kan have glæde af i mange år. Gerne uden de pludselig bliver syge eller skifter køn.
    Det burde være en garanti at købe hos en avler der er i danmarks kaninavlerforening. De fleste der er medlem er bestemt folk der virkelig gå op i deres kaniner og kun sælger gode dyr. Men desværre er der de få der ødelægger det.


Kommentér på:
Vejledning ved køb af kanin

Annonce