{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
4.536 visninger | Oprettet:

Kaniner og marsvin sammen {{forumTopicSubject}}

Jeg har fundet de to bøger frem om marsvin, som normalt er dem der anbefales, da det umiddelbart er de eneste, der rent faktisk er brugbar korrekt information i.

Den første bog er Marsvin, skrevet af marsvineguruen Peter Gurney. Han er desværre død nu, men marsvineejere verden over ser stadig op til ham og følger hans råd.
Han skriver følgende om marsvin og kaniner sammen:

Uanset hvad man har læst, set på tv eller er blevet fortalt tidligere, bør man aldrig holde et marsvin sammen med en kanin. Hundredvis af marsvin bliver sparket eller kommer til skade og bliver stressede, når kaniner forsøger at parre sig med dem. Det vil helt sikkert ske, hvis de bliver holdt sammen. De fleste kaninforeninger er ligeså meget imod denne praksis som marsvineentusiaster. De er godt klar over faren ved at fodre kaniner med for meget grøn vegetation, mens det modsatte er tilfældet hos marsvin. Det er forskellige dyr med forskellige behov, kostvaner og håndtering. Så af hensyn til marsvinets sundhed og sikkerhed bør de ikke bo sammen med kaniner – det resultere alt for ofte i døde eller alvorligt skadede marsvin.


Den anden bog er Guinea Piglopedia, som er skrevet af Margaret Elward og Mette Rueløkke. Mette Rueløkke er dansk dyrlæge på Landbohøjskolen, hun er den førende marsvinedyrlæge i Danmark, dvs. den der har størst speciale i marsvin, og hun er også dommer i DMK.
I den bog står følgende:

It’s not a good idea to keep rabbits and cavies together. There are several reasons for this, two of the most important being that they require different diets; the rabbit does not need the inclusion of vitamin C and eats slightly different food. Also, the rabbit is usually bigger than the cavy, it has very powerful hind legs, and can easily hurt a cavy should it get in the way when the rabbit bounces around the cage, especially if the rabbit has been frightened by something. A doe rabbit when in season is aggressive and will bite and hurt a guinea pig.


Når man ser på, hvad de to førende eksperter i marsvin skriver i deres bøger, så er det mig en gåde, hvordan folk til stadighed forsvarer at holde marsvin og kanin sammen, bare fordi deres lokale dyrehandel/dyrlæge i uvidenhed siger, at det kan man sagtens.
Bare det faktum, at de to arter har forskellige foderbehov, der skal dækkes burde være grund nok til ikke at holde dem sammen. Man ville jo heller ikke holde alle mulige andre dyrearter sammen. Der er da ingen, der ville holde deres kanin sammen med hamstere, rotter eller andre gnavere. Ej heller deres marsvin. De arter har også forskellige behov, der skal dækkes, i forhold til marsvin/kanin.
Og endnu er der heller ikke nogen af dem, der holder marsvin og kanin sammen, der rent faktisk har været i stand til at fortælle, hvordan de kan sørge for, at begge dyr får behovene dækket, så jeg tror ganske enkelt ikke, det kan lade sig gøre.
Men når det rent fornuftige siger, at man ikke holder kanin/marsvin sammen med de andre gnaverarter, hvorfor virker den samme fornuft så ikke i forbindelse med ikke at holde kanin og marsvin sammen?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kaniner og marsvin sammen
Kommentér på:
Kaniner og marsvin sammen

Annonce