{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.909 visninger | Oprettet:

Kanin personlighed {{forumTopicSubject}}

Jeg faldt lige over det her, og så syntes jeg det kunne være sjovt at høre hvilke "personligheder" jeres kaniner er?

Citat:"Teksten er frit oversat fra "Flower Rabbits" af Lucille Moore, BSc, MA, PhD.

Baseret på en masse indsamlet data har Lucille Moore, forsker og kaninbogsforfatter, Debby Widolf, leder af Best Friends Animal Society, og Kathy Smith, dyrlæge med speciale i kaniner, analyseret sig frem til nogle kaninpersonlighedstyper, som de arbejder ud fra på internaterne. De bruges til at at gøre det lettere for de frivillige på internateterne til bedre at matche kaniner og hjem.

En kanin behøver ikke passe på hele beskrivelsen for at passe ind i kategorien.

Flower Rabbits
Violets/Viol:
På internater er den mest dominerende adfærd hos kaninen at den gemmer sig, trykker sig og stamper i jorden. I ny og næ vil den udforske området omkring sig. Den bliver let forskrækket. Disse kaniner er sky.

I et fast hjem vil Violets stadig gemme sig, trykke sig, stampe i jorden og blive forskrækket i ny og næ, men de vil ofte blomstre op og udforske, vaske sig og bede om at blive kælet med. Violets gør sig bedst i hjem, hvor der ikke bor børn. De kan blive søde, blide kaniner hvis de får den rette omsorg. De vil ofte gå godt sammen med andre kaniner, medmindre det er en Tulip, da der her kan opstå mobning.

Bluebells/Klokkeskila:
På internater vil de gemme sig i perioder, men de vil også udforske, vaske sig, lege, ryste med hovedet, stampe, hilse på og i ny og næ nappe og lave glædeshop.

I et fast hjem vil en Bluebell være en venlig kontaktsøgende kanin, men den kan være territorial omkring sit bur og nappe, hvis en person stikker en hånd ind i dens bur. Nogle Bluebell-kaniner er den udforskende type i deres faste hjem - her vil de være meget aktive og meget blide, men gider ikke sidde stille og blive nusset alt for meget. Bluebells kommer oftest godt ud af det med andre kaniner, hvis de sammenføres korrekt. Nogle få af dem kan trives i hjem med børn, hvis deres grænser respekteres. De kan finde på at nappe, hvis de bliver holdt fast eller båret rundt på mod deres vilje.

Daisies/Bellis:
Disse typer udforsker, vasker sig, tigger om kæl og kan finde på at smide sig om på siden. lave glædeshop, stampe og (dog sjældent) gemme sig. De elsker at blive kælet og vil ofte være imødekommende. De er sjældent aggressive over for andre kaniner,medmindre de bliver provokeret.

Deres adfærd på internatet vil oftest være den samme i deres nye hjem. Daisies er den bedste kanintype for kaninejere, der ønsker en kanin, der kan lide at sidde på skødet og blive kælet. Daisies går godt sammen med andre kaniner og de fleste børn på grund af deres rolige personlighed.

Tulips/Tulipan:
På internater er disse kaniner dem, der vil udvise den største varietet af adfærd - alt fra udspilede øjne, nervøsitet, markering, skinangreb, angreb, stampen, løftet hale, forskrækkelse, gemme sig, lege med lgetøj og glædeshop. De smider sig dog sjældent om på siden på internatet.

I deres faste hjem vil de være nogle ægte personligheder, som altid er opmærksomme, altid på vagt, altid aktive og kontaktsøgende. De vil udvise en lige så bred adfærdspalette som på internatet. Nogle Tulips vil ikke egne sig til hjem med børn eller andre kaniner. Det er vigtigt at være opmærksom når en Tulip skal omplaceres til et hjem med andre kaniner eller med børn.

Roses/Rose:
Disse royale kaniner har en holdning til tingene og det ses også på internatet. De ses ofte i gang med at markere, udforske og bede om kæl. Roses kan finde på at lave glædeshop, ryste med hovedet og lege med legetøj. Nogle enkelte af dem kan løfte halen og stampe i jorden i ny og næ, hvis de ser noget/nogen de ikke kan lide. Man ser sjældent denne type kaniner gemme eller trykke sig.

Roses kræver meget opmærksomhed i deres faste hjem og de har intet problem med at bede om det. Nogle af dem kan godt gå sammen med andre kaniner, hvis de har en mindre dominerende personlighed, men mange Roses kan være svære at sammenføre med andre kaniner, fordi de foretrækker menneskers selskab.".

Herhjemme har vi:
Magie - Rose
Chucky - Bluebell/Daisy
Belli - Viol
Zoey - Daisy

Hvad er jeres nimser? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kanin personlighed
Kommentér på:
Kanin personlighed

Annonce