{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  2 kaniner sammen
  • #1   18. apr 2012 Nej

  • #2   18. apr 2012 Ok.

  • #3   18. apr 2012 Hvis begge blev steriliseret kunne det måske godt være. smiley

  • #4   18. apr 2012 Koster det mange penge at få dem det?

  • #5   18. apr 2012 Det kommer an på hvad mange penge er - jeg kan sige så meget at det er pengene værd.

    Det koster nok mellem 1500 - 3000 kr. alt efter hvilken klinik der gøre det.


  • #6   18. apr 2012 Okay, beholder bare en så smiley

  • #7   18. apr 2012 Mange tak! Skal sige det til min veninde! smiley

  • #8   19. apr 2012 Det er en trist myte det med at de dræber hinanden, hvis de sættes sammen. En skam den danske kaninklub ikke kan komme over den.
    Det er videnskabeligt bevist at to kaniner sammen er mere afbalancerede end enlige kaniner.
    Men dit bur er ikke stort nok til to kaniner.
    ----
    De FLESTE kaniner kan godt gå sammen hvis man har tid og tålmodighed, og kaniner er sociale dyr der har godt af at gå sammen.
    Du skal dog have en del plads, da det aldrig er godt at sætte to dyr sammen i små burer.
    Jeg synes bestemt to eller flere kaniner er bedst.
    Det er også videnskabeligt bevist at kaniner der går flere sammen er mindre stressede end kaniner der går alene - da der jo så også logisk nok er flere til at "holde vagt"..
    Jeg var inde i en stor dyrhandler i går, hvor der stod med kæmpe skilt at kaniner er ekstrem sociale og bør ikke gå alene. Mine 3 forskellige dyrlæger siger kaniner er sociale, og har godt af at gå flere sammen hvis de har plads nok (nej det er ikke nødvendigvis 8 meter pr. dyr!), det internat jeg købte Topsy på sagde kaninspecialisten "Ih, det må da blive et drømmeliv for ham" da jeg sagde han skulle gå med min anden kanin i min kaningård.
    Ja, kaniner kan komme op og slås og skade hinanden - men det kan ALLE dyr! Vi kan da også bare isolere alle vores dyr, så de undgår kontakt til alle andre artsfæller? Det ville være den største synd synes jeg..
    Læs mere her:
    http://www.gnavergalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=5923
    og
    http://www.gnavergalleri.dk/html/for_messageDetail.asp?msg_ID=8399
    Samt god forklaring her:
    (link fjernet)
    Og her står også noget (trods mange herinde åbenbart mener at Dyrenes Beskyttelse ikke har forstand på gnavere + kaniner, hm.........) :
    http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/kanin

    Citat fra Kaninhåndbogen (som jeg også har hørt fra både mine dyrlæger og internater (hvor kaniner også går sammen):
    "Kaniner er sociale dyr og du bør altid have minimum to kaniner sammen. Men der findes også enkelte modstandere af det derude. Som desværre råber meget højt og derfor påvirker nye kaninejere i den forkerte retning. Mange opdrættere påstår, at kaniner er solitære dyr, der skal gå alene. Desværre går de imod al forskning og almen erfaring, der påviser at kaniner er sociale dyr, der har brug for at være sammen med andre kaniner, og at man minimum skal have to kaniner sammen, hvis man har dem som kæledyr."

    Man skal have et stort bur, ja, det synes jeg personligt man skal ved alle dyr så de ikke er tvinget til at være sammen, men det betyder IKKE nødvendigvis 8 meter pr. kanin og jeg ved ikke hvad:
    "Den europæiske vildkanin er et socialt kolonidyr, og det er denne, der er stamfaderen til tamkaninen. Kaniner bør derfor altid holdes sammen minimum to. Det indebærer selvfølgelig, at man har plads til to kaniner, og at begge parter har mulighed for at trække sig væk fra hinanden, når de har brug for at være alene. " "Dem, der stadig fastholder, at kaniner er solitære dyr, har ikke fornyet deres viden i mange år, eller også holder de burkaniner, hvis naturlige behov ikke tilgodeses. "

    Forskning
    "I takt med interessen for kaniner på hobbyplan udviklede sig, bibeholdt man den måde at holde kaninerne på, da dette var den praktiske måde. Allerede i 1950’erne blev det via omfattende forskning dog bevist, at kaniner er meget sociale dyr med et komplekst socialt system, men interessen for kælekaniner var endnu ikke opstået, og det var ikke i kaninavlernes interesse at sætte flere kaniner sammen, da det ville kræve større bure samt neutralisering. I 1980’erne begyndte interessen for tamkaniner som kæledyr og deres adfærd og behov at stige, og siden hen er viden om den sociale adfærd hos kaniner blevet mere udbredt."


    "Tamkaninen stammer fra den europæiske vildkanin (Oryctolagus cuniculus), som er et meget socialt dyr. Den europæiske vildkanin lever i små kolonier af ca. 6-10 kaniner, som lever tæt sammen. Mange tror fejlagtigt, at tamkaninen er et solitært dyr ved at forveksle dens stamfader med haren eller den amerikanske vildkanin, som netop lever alene. Tamkaninen er dog et meget socialt dyr, der bør leve sammen med en artsfælle. Sammenføring af to kaniner kan dog være problematisk og kræver, at man har sat sig ind i det. Kaniner knytter sig meget stærkt til hinanden."

    Problemet er nemlig, at mange der sætter to kaniner sammen har overhoved ikke sat sig ind i sammenføring af dyret (dette er ikke en anklage, bare en pointering).
    Det er i sjældne tilfælde lykkes bare at sætte to fremmede dyr ned til hinanden, men som jeg tidligere har skrevet hvis man har tid, tålmodighed og lader dem stille og roligt vænne sig til hinanden (med første møde på neutral grund) - kan det nemt blive en sød og forstående process..
    Kaniner er slet ikke skabt til at sidde i små træmmeburer, det er for alt i verden imod deres natur - dermed siger jeg ikke at de ikke kan trives mere eller mindre med det, hvis det er opvokset sådan og ikke kender til andet - men en kanin i et bur uden kontakt til andre kaniner (som mange kaniner i landet sidder) er da den største synd..
    Hvis ikke man har en udendørs kaningård, så f.eks. et etage bur, med stige/adgang til begge etager vil være godt for to indendørs/bur kaniner efter min og mange af de kilder jeg har talt meds mening.

    Mvh.


  • #9   19. apr 2012 Jeg tror nu heller ikke at vi har skrevet at de dræber hinanden. smiley

Kommentér på:
2 kaniner sammen

Annonce