{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.287 visninger | Oprettet:

Hvilket dyr til 6 årig dreng? {{forumTopicSubject}}

Min søn har lige nu en meget sød lille dværg hamster på sit værelse, den er desværre ved at være gammel. så går og overvejer hvad han skal ha´ bagefter.
jeg er noget frem til at det skal være enten en ny dværg hamster, et guldhamster eller 2 hun rotter. er nok mest til guld eller rotter, men er meget i tvivl hvad der er bedst? vi har også tidligere haft rotter, men det er ved at være nogle år siden, så kan ikke huske om de larmer om natten, de skal jo stå på hans værelse. om min søn kan jeg fortælle at han er sød og rolig og sød ved dyr, så han skal nok behandle dyret/dyrene godt. han er også vandt til dyr, da vi også har 2 marsvin, 2 kaniner og 2 hunde.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilket dyr til 6 årig dreng?
  • #1   2. jun 2011 Er de dyr I har nu, ikke nok så ? smiley

    Jeg ved desværre ikke, hvor meget hamstere og rotter larmer om natten da jeg bare sover fra det smiley


  • #2   2. jun 2011 hamster kan godt larme en del om natten det gjorde mine

  • #3   2. jun 2011 Nej det er ikke nok;)
    Hans hamster er hans bedste ven og han har stor glæde af ham. han er autist og bruger ham til at fortælle sine følelser igennem (svært at forklare) men det er noget særligt for ham at ha´ sit eget dyr på værelset.


  • #4   2. jun 2011 Ja okay - på den måde.
    Min lillebror på 11 snakker også med kaninen, som bor på hans værelse. Blandt andet hvis han har haft maridt osv.

    Men tror du ikke bare han skal have et hamster igen så? smiley


  • #5   2. jun 2011 Tænker bare at han måske kan få endnu mere ud af rotter da de er lidt mere aktive om dagen. men de fylder selvfølgelig en del mere og så er jeg jo lige i tvivl om de larmer meget om natten.

    og hvis det bliver et hamster igen overvejer jeg meget et guld, men sådan en har jeg aldrig haft før, men har fået indtryk af at de kan blive ret tamme??


  • #6   2. jun 2011 eller en indendøres kanin unge

  • #7   2. jun 2011 Jeg synes at hamster og rotter larmer lige meget og de bider lige hårdt.
    Synes de er lige nemme at gøre tamme faktisk (: ...

    Synes du skulle spørge ham selv om hvilken en han vil have efter hans gamle hamster er død, spørgsmålet er også bare om han vil have en ny en bagefter eller om sorgen er for stor for ham?


  • #8   2. jun 2011 Jeg synes at rotter er fabelagtige kæledyr. Nu har jeg selv kun erfaring med hanrotter, men de kan blive SÅ tamme i forhold til de hamstere og mus jeg har haft.
    Med rotterne har jeg en følelse af at de gerne vil være sammen med mig. Med både mus og hamstere følte jeg at de fandt sig i at være sammen med mig.

    Rotter kan vænnes til at være vågne om fx. eftermiddagen, hvis man sørger for at lave en fast rutine med at det er der de bliver fodret og håndteret. De er ikke så "fast" nataktive som hamsterne.

    Hvis du vælger rotter synes jeg du skal finde dem hos en god opdrætter frem for i en dyrehandel. -medmindre du kender en rigtig god dyrehandel. Når man køber fra opdrætter er der meget bedre chance for at ungerne er godt socialiseret i forhold til mennesker og det vil være meget nemmere for din søn at få et godt forhold til dem med det samme smiley


  • #9   2. jun 2011 Rotter pusler rundt om aftenen/natten. Så hvis der skal være helt stille om natten er rotter ikke sagen. Plus at rotter hurtigt kommer til at lugte når de står i et lille værelse. Selv i min okay store stue kan vi sommetider lugte når de "går på wc" og de er en del dyrere i strøelse og foder fordi man ikke må bruge alm. spåner af fyrretræ. Fyrretræ er no go for rotter fordi det danner amoniak når det kommer i kontakt med rotternes tis.
    Men hvad "kræver" han af dyret? Skal det bare sidde stille i hånden og lytte eller hvordan forgår det?
    - kan sagtens se pointen med dyr vs. autisme såeh smiley
    Rotter kræver en del aktivering dagligt i modsatning til guld- og dværghamstere.


  • #10   2. jun 2011 Rotter er helt klart nemmere at gøre tamme end hamstere smiley

    Jeg vil mene, uden at være sikker, at hamstere oftest larmer noget mere om natten end rotter.
    Jeg selv, kan IKKE sove for mine hamstere, medmindre hjulene er fuldstændigt lydløse, og det synes jeg sjældent de er smiley

    Jeg har ikke selv rotter men er ofte hos min veninde der har rotter.
    Jeg vil aldrig selv ha rotter, selvom jeg synes de er et godt kæledyr. Jeg kan simpelthen ikke med rotters lugt, og derudover synes jeg det er meget uhygiejnisk at de tisser/markere overalt smiley


  • #11   2. jun 2011 Jeg synes at guldhamstere er tammere end dværge - men det kommer vel an på, hvordan man håndtere dem osv.

    Hvis du får en guldhamster fra en ordentlig avler, er de storset tamme fra unge af smiley


  • #12   2. jun 2011 Har både rotter og hamstere og det er klart mine rotter der larmer mest når de spurter rundt buret om aftenen/natten.
    Hvis jeg boede i en 1 værelses eller i et lille værelse og skulle dele rum med dyr ville jeg vælge hamstre frem for rotter når det gælder om larm vs. ikke larm.
    Men tamheds møssigt vil jeg mene det er det samme hvis (guld)hamsteren er fra en god avler så den er tam fra starten, det samme med rotter hvis de er fra et godt sted.
    Mine unger på knapt 5 unger slikker fingre og fiser direkte til lågen for at komme ud til mig hver gang jeg er derovre.


  • #13   2. jun 2011 Mange tak for svar, tror jeg vil satse på et guldhamster (selv om jeg personligt helst vil ha´ rotter, men de kan jo så måske komme på tale om nogle år)

  • #14   2. jun 2011 Jeg ville vælge 2 hanrotter..

    Hanrotter er mere afslappet i det, og bliver større og mere håndterlige for børn smiley

    Sørg dog for at købe det fra en opdrætter, og ikke bare den lokale dyrhandel


  • #16   3. jun 2011 Jeg kan også kun anbefale rotter.

    Hunner kan også blive meget håntrelige, men de har ofte unægteligt mere travlt når de er ude - specielt når de er unge, hvor hannerne meget hurtigt hellere vil sidde og hygge.

    Man kan sagtens vænne rotter til at sove om natten og være aktive om dagen. Det er et spørgsmål om hvornår man hygger om dem, fodrer osv.

    Synes de er nemme at holde rene hos, specielt hvis der kun er 2 - ofte lærer de gerne at gå på toiletbakke, så de er nemme at skifte hos.

    Synes ikke de er dyrere i strøelse. Jeg bruger Biobase, som jeg giver 74 kr for 14 kg for. Det holder meget længe, hvis man kun har et bur til et par stykker.


  • #17   3. jun 2011 tja jeg ville klart anbefale begge ting ...

    selvfølgelig vil alle anbefale det dyr de selv ejer! smiley

    Men SKAL du vælge mellem hamsterarterne, så tænk det godt igennem ift. temperament!

    Køber du en guldhamster, så gør din dreng den tjeneste, at køb den fra en god opdrætter, så temperamentet er i orden! Der findes næsten ikke nogen gnaver som bider mere smertefuldt end guldhamsteren smiley
    Ellers kan jeg helt klart anbefale kinesisk hamster. De er super milde hamster på størrelse ca. med dværghamster. De er søde små væsener, som hurtigt lægger en døgnrytme efter, hvornår de bliver fodret smiley
    Mine er vågne hver morgen når jeg står op og så helt ind til kl 10-11 stykker om formiddagen og er vågen igen ved 21-tiden.. Begge tidspunkter er nemlig der, jeg tjekker mad og vand smiley


  • #18   3. jun 2011 Pia B - Nej det kan jeg godt nikke genkendende til smiley

    Jeg har haft en guldhamster siddende i fingeren som barn, og jeg har stadig ar efter det *g*

    Jeg er sidenhen blevet bidt af både mus, rotter og ørkenrotter, men har ingen ar efter dem smiley


  • #19   3. jun 2011 hmmm, nu bliver jeg helt i tvivl, er nemlig i forvejen lidt nervøs ved guldhamster.
    Grunden til at jeg tænker hun rotter, frem for hanner, er at jeg selv var mest knyttet til de rotter jeg havde første gang jeg havde rotter og det var hunner. sidst havde vi hanner og de var da søde og tamme, men jeg var slet ikke så knyttet til dem. og så tænker jeg at hanner ville lugte lidt mere inde på et lille værelse??


  • #20   3. jun 2011 Jeg tænker bare når det er til et barn, så er hunrotter måske for hurtige?

    Jeg syntes ikke de lugter mere smiley Jeg bor i en 1 værelses og det er kun når der er gået lang tid imellem jeg har vasket køjerne og skiftet buret at jeg kan lugte dem smiley


  • #21   3. jun 2011 Lugt mæssigt er det det samme (hjemme hos mig ihvertfald)

  • #22   3. jun 2011 Helt enig med dig Anniesofie A smiley

  • #23   4. jun 2011 Min søn på 7 er opvokset med guldhamster og har sin egen hamster, som er fra mit opdræt, han har 100% selv gjort sin hamster tam, så en guldhamster han kan varmt anbefales.
    personligt syntes jeg at hanner er nemmere at gøre tamme, hunner kan godt være lidt "egen" inden de får deres første kuld smiley


  • #24   4. jun 2011 Jeg tror nok at jeg ville vælge en dværg.. Jeg har selv en, og vi har fået SÅ meget "tillid" til hinanden, og han kan forstå en. Jeg kan lave en masse med min lille dværg, og hvis jeg sætter ham på gulvet, og går rundt på gulvet, så følger han efter mig(; Jeg har selv en rotte oppe ved min storebror( da jeg kun må have en, og de skal være mindst to, og han har 16) og den er også rigtig tam, men jeg kan næsten ikke tage dens lugt... Men jeg ville nok vælge et dværghamster, eller et guld hamster, da min rotte og de andre 16 larmer hele tiden!:-) Håber du finder det perfekte dyr til ham:-)

  • #25   4. jun 2011 Enig med Hanne K smiley

  • #26   10. jun 2013 Emnet er så 2 år gammelt !

Kommentér på:
Hvilket dyr til 6 årig dreng?

Annonce