{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
874 visninger | Oprettet:

Et dårligt minde :'( {{forumTopicSubject}}

Igår skulle Martina (min plejemor) og jeg ud at købe kaninpiller til alle vores ninser, i en proffesionel foderbutik der ikke ligger så langt fra Avifauna i Kollund, så vi beslutter os for at kører derhen og kigge lidt på udstyr og kaniner. Det skulle vi aldrig have gjort, for jeg har godt nok fået et hak for livet nu!
Der sad nok 7 kaniner i HVERT lille bitte træbur, af forskellige køn og jeg ved ikke alt hvad. En af kaniner var hoppet over til dværghamsterene og de var godt i gang med at gnave i den lille stakkels kanin! De fleste af kaninernes pelse var helt uglede, matte og bestemt ikke særlig fine at kigge på.. Da jeg så kiggede i det sidste bur, sad der en lille bitte unge på HØJST fem uger! Den var ikke større end mine unger er nu, og jeg gik så hen til ejeren og spurgte hvad fanden det var for noget, og han sagde at den var seks uger og at de tog imod dem, når de var så gamle. Jeg orkee bare ikke at skændes med ham, så satte den hen igen. Nu har de så fået en kaninløbegård, en rimelig stor græsareal udenfor - der så jeg så den sødeste løvevædder (den eneste af kaniner man kunne komme til, og den eneste som ikke bed, kradsede og jeg ved ikke alt hvad ) den var alt for tynd, helt skaldet ommeforan og havde en kæmpe byld, og en masse bidesår - Martina var næsten sikker på at den havde kræft. Alle kaninerne var alt for tynde, og jeg ved ikke alt hvad.. smiley Har i prøvet noget lignne?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Et dårligt minde :'(
  • #1   30. jul 2011 Det er derfor, at man skal lade være med at købe dyr fra dyrehandlere. Forholdene er sjældent særlig gode.

  • #2   30. jul 2011 Det er jeg godt klar over, har heller aldrig købt dyr fra sådan nogle steder. Udover et marsvin, hvor dyrene altså havde det godt! Dog en helt anden butik..

  • #3   30. jul 2011 Ej hvor synd! :s

  • #4   30. jul 2011 Det er sådan nogle man skal melde.
    Min begejstring for DB er meget begrænset, men de plejer at tage henvendelser på sådan nogle dyrehandlere seriøst, og hvis de først vurderer at der reelt er problemer, får de fat i politiet.

    Der ligger en i Farum, der er helt forfærdelig. Heldigvis har de ikke så mange dyr mere, men de aner INTET og giver forfærdelige råd.
    For en del år siden, var der en der havde smidt en enkelt hun guppy ned i akvariet med alle hannerne. Hvordan man kan overse det begriber jeg ikke, når der er en fisk, der bliver jagtet af 20 andre fisk.

    Men det er dog overvejende inkompetencen der er helt forfærdelig i den dyrehandler.

    Der ligger også en i Lyngby, hvor man helt tydeligt kan se at kvaliteten svinger alt efter ejer. Den skiftede ejere en del gange i en periode. Det var vanvittigt så dårligt dyrene havde det i perioder.

    Hvis der kommer tilpas dårlig omtale fra folk, og nok der brokker sig, virker det til tider som om den fiser ind. I Hillerød ligger der en Poppi, der har været helt til rotterne, men den er faktisk blevet bedre (stadig en dyrehandler)... Så vidt jeg ved er det den samme ejer der har stedet.


  • #5   30. jul 2011 Jeg fraråder til hver en tid at man køber dyr i dyrehandlere - men jeg har aldrig skrevet at det altid er sådan, bemærk at jeg skrev "forholdene er SJÆLDENT særlig gode." Så køl lige ned smiley

  • #6   30. jul 2011 Woow sygt!
    Er glad for vores dyrhandel ikke er sådan!


  • #7   30. jul 2011 Det mener jeg bestemt også at man skal lade være med. Jeg støtter ikke op om, at dyrehandlere har lov til at forhandle andet end foder og tilbehør, så længe nogen dyr lever under så dårlige forhold. Hver gang man køber en 6 uger gammel kaninunge eller et sygt hamster fra en dyrehandel for at "redde det" giver det dyrehandleren endnu bedre grundlag for at sælge sine dyr. Jeg er godt klar over at ikke alle dyrehandlere har skrækkelige forhold, men efter min mening burde det forbydes med levende dyr i alle dyrehandlere.

  • #8   30. jul 2011 Rikke Renneberg - det er jo heller ikke det Lykkeline skriver.
    Er helt enig med Lykkeline ang. dyrehandlere.


  • #9   30. jul 2011 Det er langt fra alle dyrehandlere hvor forholdene er dårlige, jeg har set mange dyrehandlere hvor dyrene havde tiltrækkeligt store bure, og generelt gode forhold samt blev hilst på hver dag af dem der ejede butikkerne..
    Når det er sagt, så ja, man skal altid være på vagt når man køber dyr - specielt hos dyrehandlere - da hvis dyrene er indleverede (ikke opdrættet af ejere, medejere af butikken eller lignende) - så kan man jo aldrig garantere sundheden og linierene på dyret. Det er altid et minus - og man kan risikere at få et drægtigt dyr med hjem (har jeg prøvet) - men når det er sagt, har jeg fået mange smukke og unikke dyr fra dyrehandlere - men har også haft dårlige oplevelser - ligesom jeg også både har haft dårlige og gode oplevelser hos/med opdrættere af diverse dyr..


  • #10   30. jul 2011 Det lyder som en forfærdelig oplevelse TS har haft, og der burde bestemt gøres noget ved de forhold der beskrives!

  • #12   31. jul 2011 Jeg fraråder også altid folk at købe dyr fra dyrehandlere.
    Først og fremmest skal man aldrig købe de steder, hvor dyrene ikke har det godt, da de bare bliver erstattet af andre dyr, der får lov at leve under samme kummerlige forhold.
    Her ud over, er det også problematisk at RIGTIG mange dyrehandler dyr, er noget værre lort (undskyld udtrykket) der har tendens til at bærer genetisk betingede sygdomme, og ikke er socialiseret ordentligt.
    Det er simpelthen så synd, når folk må aflive deres dyr alt for tidligt, eller de aldrig vil røre et dyr igen, grundet dårlig erfaring med et dyrehandler dyr.

    Jeg ville som ikke have noget imod, hvis salg af dyr blev ulovligt i dyrehandlere, eller meget mere restriktivt. Det er alligevel ikke dyrene de hiver penge hjem på.
    På den anden side, så er der nogle dyr det er meget svært at få fingre i her hjemme, men der er så nogle dyrehandlere der importere dem. Man kan så vælge selv at rejse rundt i Europa for at få fat i dyrene, men det er noget nemmere at få en dyrehandler til at bøvle med import, end det er selv at bøvle med det.


  • #14   31. jul 2011 Man kan jo sagtens fraråde at købe i dyrehandlere uden at dermed sige alle dyrehandlere er onde og har forfærdelige forhold.

    Jeg fraråder da også altid at købe dyr i dyrehandlere, for det ses alt for ofte at folk kommer hjem med syge, underernærede eller drægtige dyr - så hellere råde folk til at købe ved en opdrætter hvor der oftest er langt mere styr på tingene.


  • #15   31. jul 2011 Rikke - Jeg skriver ingen steder at alle dyr er for unge eller syge? Hvor læser du det henne? smiley

  • #17   31. jul 2011 Det jeg ser som det største problem i forbindelse med dyrehandlere (er selv uddannet i en) er at uddannelsen går på handel, kundeservice og regnskaber (sådan meget groft skitseret), selvom dem der skal i en tøjbutik får mere end dem der skal i en dyrehandel. De kommer på tekstilkursus. Som dyrehandler er der kun din egen viden, eller som elev, den dyrehandler du er elev i, som kan give dig viden om dyrene (for selv læsestof omkring dyrene, kan være ret så misvisende.)

    Jeg syens selv at jeg var rimelig heldig med den jeg kom til at være elev i, da ejeren havde valgt kun at have tilbehør, hentede hele hø og halm baller hjem til at sælge i mindre portioner (istedet for det der pressede møg) og faktisk anbefaldede rene kaninpiller til kaniner smiley
    Men der er også dyrehandlere jeg ikke engang har villet søge arbejde hos selvom at de søgte, så hellere være arbejdsløs.

    Men ellers vil jeg også foreslå at melde dem til Dyrenes Beskyttelse. Jeg har også smidt dem i hovedet på en dyrehandel i Århus, for nej hvor jeg tæt på at tage det hun marsvin med unge, med hjem! (og han havde anbefaler fuglefoder til min søsters hamster...)
    De har forresten fået et nyt fælles nummer til både den salgs og til hvis man står med et vildt dyr. det er: 1812.
    Men lovgivningen er desværre osgå mangelfuld på området omkring dyrehandlere, og dyr generelt. så det er desværre ikke altid de kan gøre noget ved det.. eller at politiet kan..


  • #18   31. jul 2011 Mette K
    Hvad mener du helt præcist med at loven er mangelfuld?


    --
    Der kommer faktisk en ny lov nu, der siger at alle dyr dyrehandlere sælger, skal følges af en pasningsvejledning, der er godkendt af de relevante myndigheder.
    Div. specialforeninger her hjemme er indkaldt til møde omkring dette.


  • #19   31. jul 2011 Lyder godt! jeg kender kun loven som den ahr været hidtil, og der står mest bare at de skal have adgang til vand og foder, samt shelter fra vind og vejr. (ret mig hvis jeg er helt galt på den) smiley

    af hvad jeg ved af har lvoen indtil nu mest været omkring landbrugsdyr, og ikke dyrehandlere.
    er der et sted hvor jeg ville kunne se den lov til dyrehandlere?
    Den nyeste jeg har kunnet finde er en vejledning om uddannelse af dyrehandlere inde på Dyrenes Beskyttelse (hentet fra undervisningsministeriet) fra 3/2-10

    ellers er det kun debatindlæg omkring som er nyere smiley og desværre ser det ud til at det kun er ejerne af butikken...?


  • #20   31. jul 2011 Og så er det nu man bliver så glad for dette forum. Det er jo så nemt at lave citater her ind -_- (ironi kan forekomme)

    Jeg har prøvet at hive det mest relevante ud. Det blev lidt omfattende...

    <i><b>§ 1.</b> Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe.

    <b>§ 2.</b> Enhver, der holder dyr, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer.

    <b>§ 3.</b> Rum eller arealer, hvor dyr holdes, skal indrettes på en sådan måde, at dyrets behov tilgodeses, jf. § 2. Det skal herunder sikres, at dyret har den fornødne bevægelsesfrihed også under optagelse af foder og drikke og ved hvile. Dyr skal endvidere sikres mod vejr og vind i overensstemmelse med deres behov
    Stk. 4. Enhver, der erhvervsmæssigt holder dyr, skal sørge for, at dyreholdet tilses af en dyrlæge mindst én gang årligt. Justitsministeren kan undtage visse mindre husdyrbrug fra reglen i 1. pkt.

    <b>§ 18.</b> Erhvervsmæssig handel med og opdræt af dyr må kun drives med politidirektørens tilladelse. Det samme gælder for drift af dyrepensioner og dyreinternater samt formidling af dyr. Tilladelsen skal angive, hvilke dyr den omfatter. Tilladelsen kan tilbagekaldes, når særlige forhold taler derfor..

    <b>§ 20.</b> En dyrlæge, der bliver bekendt med, at et dyr behandles uforsvarligt, skal anmelde forholdet til politiet. Dette gælder dog ikke, hvis forholdet ikke er groft og i øvrigt straks rettes.

    <b>§ 21.</b> Behandles dyr uforsvarligt, kan politidirektøren give den ansvarlige pålæg om dyrets behandling. Er dyret sygt eller kommet uhelbredeligt til skade, kan politidirektøren meddele pålæg om aflivning af dyret, hvis det vil medføre unødig lidelse at lade det leve.

    <b>§ 28.</b> Den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt, straffes med bøde eller fængsel indtil 1 år. Der skal ved udmålingen af straffen tages hensyn til, om der foreligger uforsvarlig eller grovere uforsvarlig behandling af dyr. Har forholdet haft karakter af mishandling, er straffen fængsel indtil 1 år, i gentagelsestilfælde indtil 2 år.</i>
    https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=2714


Kommentér på:
Et dårligt minde :'(

Annonce