{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
405 visninger | Oprettet:

Claes K
Claes K
Tilmeldt:
2. jan 2017
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2

Hjælp - kaninhvisker søges {{forumTopicSubject}}

Hejsa alle - ganske ny bruger her, og første indlæg.

Jeg skriver, fordi vi har en trist og frustrerende situation på hjemmefronten.

For halvandet år siden adopterede vi en dværgvædder. Han var cirka et år da vi overtog ham. En godt buttet madagascar-farvet Dværgvædder (som jeg mistænker er mere vædder end dværg ;)) ved navn Charlie. Han er senere blevet neutraliseret, og er helt overvejende en meget kæleglad og opsøgende indekanin (og forfærdelig glad for at gnave i sutsko, naturligvis...). Det var tydeligt at han havde været meget i underskud i omsorg og engagement fra den tidligere ejer, men han livede meget op inden for bare et par uger efter at vi havde taget ham med hjem, og jeg er glad indeni over at vi har kunnet give ham en bedre tilværelse.

For godt et år siden flyttede vi i ejerlejlighed med en del flere kvadratmeter, og begyndte at snakke om muligheden af en veninde til Charlie. Efter en masse leden rundt og forberedende læsning, fandt vi en umådeligt kær sort dværgvædder. Hun var allerede neutraliseret (den tidligere ejer havde været meget engageret og opmærksom), og så begyndte vi ellers stille og roligt sammenføringen af de to. Vi tog os god tid, fulgte de gængse råd - hegn imellem, masser af tid, strøelse og gode vibes, neutral grund, og over de næste par uger virkede de også til at være mere rolige omkring hinanden. Der var lidt udfald mod hinanden gennem hegnet, men det stoppede stille og roligt, og de endte op med ofte at ligge mås mod mås på hver side.
Til sidst var det så tid til at lade dem mødes uden hegn imellem. Det gik også - der blev jagtet rundt, men det var ikke vildt og voldsomt. Der var ingen tvivl om at Charlie jagtede Nyx (som den lille sorte hedder), men dels var hun ustyrligt adræt, og dels virkede det heller ikke som kamp-jagt.
Efter en uge hvor de var ude samtidigt uden hegn, oplevede vi første gang at de nussede hinanden. En sten faldt fra hjertet, og vi var glade. Det var jo meningen de skulle være en glæde for hinanden!

Dette gik godt i et par måneder, indtil de desværre kom op at toppes (der var ikke nogen - for os - synlig årsag). Én ting er jo at de napper lidt, men det her var vild jagten rundt og liggen på gulvet og sparke til hinanden. Charlie endte op med et bidsår (som vi behandlede), og vi sørgede naturligvis for at få og holde dem adskilt efter det.

Desværre er situationen sådan at selv efter at have forsøgt (over de seneste to måneder) at gradvist sammenføre dem igen, så virker det til de er bvlevet rigtigt uvenner. De kan godt ligge helt op og ned ad hinanden med hegn imellem, , og sniffe til hinanden, men så snart det er snude mod snude, så kommer napperiet, og hvis der ikke er hegn imellem, så går det galt, med slåskamp, sparken, jagten og voldsomhed.

Vi er rigtigt triste over situationen - det er jo synd for dyrene hvis deres tilstedeværelse stresser hinanden, og det er jo ikke meningen.
Vi synes ikke de er tjent med en tilværelse hvor de ikke kan gå ude samtidig, men vi er også et sted hvor vi ikke rigtigt ved hvad vi ellers kan gøre. Stort set alle metoder vi har kunnet finde er afprøvet uden held (fraregnet bananmos på panden, da ingen af dem er særligt interesserede i bananer, plus de helst ikke skal have tænderne i nærheden af hinanden!), og vi har heller ikke forsøgt med stress-sammenføring (dels da vi har svært ved at forlige os med det, dels da det simpelthen ikke er en mulighed at sætte de to i en kasse sammen).

Derfor søger jeg hjælp. Sikken en lang historie! Jeg har haft læst om, på nu nedlagte fora, om sammenførings-specialister og kaninhviskere, men har været ude af stand til at finde frem til nogen.

Det skal siges at vi bor på midtSjælland.

Er der nogen der måske kan komme med bud eller gode råd? Vi synes simpelthen det er så synd for de små kræ smiley
Kommentarer på:  Hjælp - kaninhvisker søges
 • #1   4. jan 2017 Har du evt. kigget ved frikanin på facebook? - Der sidder mange med sammenførte kaniner, så der må du kunne få nogle råd.

  Men en ting man skal huske, er jo også at dem man sætter sammen skal have kemi, er den der ikke så er det bare ikke et rigtig match. Man kan ikke vælge præcis hvilke 2 kaniner der skal være gode venner. Så måske i bare har været uheldige og finde den forkerte, selvom det i en periode så ud til at gå godt.

  Men jeg vil bestemt anbefale et kig i den gruppe, hvis det ikke er forsøgt.


 • #2   4. jan 2017 Kaniner er ikke flokdyr.. Det er tydeligt din den første gerne vil være enekanin

 • #3   5. jan 2017 Jeg synes, at I skal overveje for evigt at holde dem adskilt - eller at sælge pigen igen.
  Hilsen Aase


 • #4   6. jan 2017 Husk hvis du skal have to kaniner sammen at altid have to mad skåle og drikke flasker og to huse så de kan holde pause fra hindanden

 • Claes K
  Claes K Tilmeldt:
  jan 2017

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
  #5   6. jan 2017 @ESN: Tak for tippet - vi vil tage et kig. Var ikke bekendt med den gruppe smiley

  @*Beltane*: Kaninkolonier? Det er en rimelig observation at første første, Charlie, måske helst vil være enekanin, men jeg kan ikke sige jeg er enig i at du mener kaniner ikke er flokdyr.

  @Aase: Vi holder dem også adskilt. Vi har bare forsøgt med at gen-sammenføre dem, men da det ikke gav resultat, holder vi dem pt fra hinanden.

  @Katia: Øh - vi holder dem jo netop hver for sig. Selvfølgeligt har de hver deres bur med dertilhørende madskål, drikkedunk, toilet og hule. Kunne da ikke drømme om at sætte to kaniner der (som det er nu) farer i totterne på hinanden i det samme bur o_O

  Tak for input, alle, jeg håber dog stadig at nogen måske kunne byde ind med en henvisning til sammenførings-eksperter. Vi er ikke klar på at give op endnu, da vi selvfølgeligt er kommte til at holde meget af Nyx også. Det skal bare ikke være for vores skyld de er sammen, men fordi de har det godt med det. Hvis det kan lade sig gøre, vil vi gøre alt vi kan. Hvis ikke, så nej, så skal de selvfølgeligt have muligheden for et godt liv hver for sig.


 • #6   7. jan 2017 koloni og flok er slet ikke det samme..

 • Claes K
  Claes K Tilmeldt:
  jan 2017

  Følger: 1 Emner: 1 Svar: 2
  #7   7. jan 2017 @Beltane: Nej, men din formulering fik det til at lyde som om kaniner ikke er sociale væsener. Og det kan jeg ikke være enig i.

  Jeg ville takke for dit input, men det virker som om du mere tager anstød over min uenighed og derfor hellere vil snakke om dét, end om emnet.


 • #8   7. jan 2017 din kanin har nok i menneske selskab.. den vil være enekanin...

  at man er enekanin betyder ikke den slet ikke er social.. enebørn er jo heller ikke asociale..


 • #9   7. jan 2017 prøv at læse hvad der står istedet for hvad du tror der står.. jeg mener skam det helt seriøst det jeg skrev

Kommentér på:
Hjælp - kaninhvisker søges