{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
751 visninger | Oprettet:

Kostproblemer hos vores kæledyr {{forumTopicSubject}}

Synes artiklen taler for sig selv.. Synes selv vi, specielt herinde, er gode til at informere.. Men der skal klart mere fokus på salg af foder og specielt til kaniner, gnavere osv.. Det er på ingen måde her informationen er størst når man står som førstegangskøber og alt man har er dyrehandlerens ord.

http://politiken.dk/forbrugogliv/livsstil/ECE3194645/kaeledyrene-faar-slik-i-madskaalen-og-bliver-syge/


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kostproblemer hos vores kæledyr
  • #1   11. maj 2016 ofte handler det mere om at folk tror at bare kæledyrene får deres tørfoder så er alt godt.

    Hvis folk i stedet gav mere grønt både købe grønt og natur grønt og holdt lidt igen med tørfoderet så ville problemet ikke være så stort.


  • #2   11. maj 2016 Helt enig..

  • #3   11. maj 2016 "uden at have uddannelsen som dyrehandler"
    - Som er hvad? Grundforløbet til dyrepasser, og et års erhvervserfaring i butik, og hvis de ikke dér ved hvad de snakker om, er det opad bakke, for det er absolut minimalt hvad der på grundforløbet, om smådyr og det der er, er relateret til forsøgsdyr.

    Men jeg synes da det er fedt der kommer fokus på det, mange tror jo netop at går de til dyrehandleren, er denne nærmest ekspert indenfor det hele - og let's face it, hvor mange kan lige være velbevandret i fodring, træning, flokbehov, avl osv. osv. osv. indenfor hund, kat, kanin, marsvin, rotter, mus osv. osv. - det kan man jo ikke helt, groft sagt er dyrlægerne ikke engang stærke på alle dyr og indenfor alle emner.

    Men det er også svært at sige hvor folk så skal søge viden jo, for læser man på nettet så ER der jo en del blandede meninger om det! Det kan være svært, at vide hvad er rigtig og hvad er forkert.

    Det kan være det kommer, det er da f.eks. en start med krav om foldere fra Dyrenes Beskyttelse - ikke at de er perfekte, men det begynder da.


  • #4   12. maj 2016 Jeg er enig i at der skal ske noget, men jeg er dybt uenig i det de skriver i artiklen.
    Pillefoder bliver hos rigtig mange dyr, i de hardcore nørde kredse, mere og mere yt, og i stedet bliver der fokuseret på at give et alternativ i form af sund og afbalanceret kost, hvor dyrene har mulighed for at udvise deres naturlige fødesamle adfærd, og faktisk sortere, men uden det bliver usundt.
    Artiklen her - og især det Dyrenes Beskyttelse kommer med - kan hurtigt blive til, at vi igen skal fodre meget med ensartede piller, og så må man ikke prøve at gøre det naturligt, for det er farligt. Det synes jeg faktisk er et rigtig stort problem, at det er hvad der lægges op til.
    Ingen tvivl om at det er nemmest, men for en lang række dyr, hvor man ikke har den store viden om deres foderbehov (dvs. rigtig mange smådyr som ikke lige er kaniner eller marsvin, som artiklen her handler om), der vil man ende med dyr der sidder på rent pillefoder og så hø. Det kan de også sagtens leve af, men piller er altså ikke skide optimale. Hvis piller var så fantastiske, hvorfor fandtes der så ikke et pillefoder til mennesker, der havde alle de vitaminer og mineraler vi skal bruge?
    Det virker som en helt ulogisk tanke at mennesker skulle spise sådan. Ikke mindst fordi vi ved at det variere enormt fra menneske til menneske, hvor meget vi har behov for, og vi kan faktisk dækkes ind gennem en varieret og afbalanceret kost. Hvis man lytter til kroppen, kan den ofte også fortælle hvis man mangler et eller andet.
    Det er dybest set det samme hos dyr - hvis man tilbyder dem noget ordentligt, og ikke bare giver dem slik foder.

    Personligt vil jeg ikke gå ind og rose de foldere DB har været med til at udfærdige, da jeg ved at de hos flere foreninger, har turet med at foreningerne slet ikke kunne få lov at være med i processen, hvis de ikke makkede ret ifht hvad DB sagde.


  • #5   15. maj 2016 Alfa og omega er, at nutidens kælekaninejere regner tørfoderet som det væsentligste foder til udvoksede kaniner. VORE UDVOKSEDE KANINER VAR LYKKELIGERE, HVIS DE BLEV FODRET HELT UDEN KRAFTFODER END MED EN VANVITTIGE NORM, DER SIGER 20-25 GRAM KRAFODER/KG KANIN. Artiklen går på fodring med #luksusblandinger", som samtidig er mildt sagt uheldigt sammensatte.

  • #6   15. maj 2016 Det kommer an på hvad du snakker af dyr Jørgen. Og artiklen her snakker overvejende om marsvin og kaniner, men snakker overordnet om alle smådyr. Det er ikke så sort hvidt for ALLE dyr

  • #7   16. maj 2016 Nu skal det jo være moderne at overfodre kaniner med kraftfoder - og det har det været de sidste 10 år - vore RIGTIG moderne økologer vil helst fodre helt uden kraftfoder (også hunner med unger og ungdyr i vækst).
    Sådan skifter tiderne.


Kommentér på:
Kostproblemer hos vores kæledyr

Annonce