{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.808 visninger | Oprettet:

kanin med mave problemer {{forumTopicSubject}}

Jeg har skrevet før, men prøver igen, i håb om at én ny herinde kender dette problem.
Jeg har en kastreret hankanin dværg vædder med silkepels som tjekkes hver 3-4 måned af vores dyrlæge pga han danner tandspidser som så skal slibes ned. Min dyrlæge som ellers er meget kanin kyndig og tager på kanin kurser i England, kan heller ikke kunne finde en diagnose som passer.
Problemet er at min kanin har grødet til vandig afføring om morgenen og indtil tidlig eftermiddag
Dyrlægen har prøvet antibiotika og fibreflex og critical vare for at opbygge ny sund mave/tarm flora. Vi har forsøgt calm uden effekt og han virker heller ikke nervøs eller stresset. Han er selvfølgelig blevet røntgen fotograferet da han som 1 årig fik blæresten som han blev opereret for. Når tandstifterne genere ham så får han mere tynd afføring og det er jo kendt at kaniner ved sygdom og smerter får diarré som symptom.
Hver dag om morgenen der går han ud og lægger sig på vores lukket altan og han lægger sig inde i hjørnet af sofaen hvor han er svær at nå. Der er en masse kanin aktivitets ting derude men dem er han ikke interesseret. Hvis altandøren er lukket så lægger han sig under sofaen hvor der er godt med plads eller han går ind i sit bur under trappen (han har bur i 2 etager)
Kendetegnet for de 3 steder er at han er svær at nå. Hans bur er åbent hele tiden og har hele lejligheden til at mundre sig i.
Han gider ingen kontakt fra ca kl. 9 til herunder aftenen. Om formiddagen til ca kl. 14 der har han grødet tynd afføring som han spiser en del af men han kan ikke holde sig ren så jeg skal vaske ham hver dag. Når det er værst så fylder hver tynde afføring ca én 5 kr og dem kan der være 2-3 stykker af. Hvis jeg kontakter ham så afviser han tydeligt ved at brumme slå med forpoter eller bide. Han kommer ind fra altanen ved ca 20 tiden og så går han på sit toilet hvor han tisser for første gang i 11-12 timer og nu er hans afføring hel normal. Nu er han mega social vil nusses og følger efter mig og han bruger al det legetøj og aktivitets ting som han har. Han laver badut spring og når jeg går ture med ham så er han super aktiv og undersøgende.
Der hvor han ligger om dagen der har jeg lagt hø så han kan få noget at spise og en skål med vand men han har aldrig været den store hø spiser og han ligger stille og han sover og jeg hører ham nærmest ikke trods jeg har et vindue åbent det sted hvor han ligger under sofaen på altanen. Jeg har prøvet at der intet var at spise eller drikke på altanen, så måtte han jo komme ind hvis han var sulten eller tørstig, men han kom ikke ind og var altså uden mad og drikke i 12 timer. Når han kommer ind om aftenen så går han på toilettet og der sidder han længe, så spiser han og drikker om aftenen og natten igennem. Han lægger sig pladask med benene helt bagud og sådan vil en smerte forpint kanin ikke lægge.
Det eneste grønt han spiser er kløver, mælkebøtteblade, basilikum, og citronmelisse. Han gider hverken salat eller gulerødder. Han kan lokkes til at spise et par bider af æble og pærer. Det er ikke hver dag han får grønt dog står der altid 2 skåle med tørrede dild og tørrede gulerodstoppe fra kraken.
Han får skovly's urtegræshø og suprime science Selective blandet med vitamin beriget pellets.
Alt omkring foder har han fået længe så det skyldes altså ikke foderskift.
Han er 3 år.
Min dyrlæge synes det er ejendommeligt og der findes ingen sygdom hvor man som her nærmest kan sætte tid på hvornår han har diarré.
Jeg har forsøgt kun hø og vand over 14 dage men det hjalp ikke.
Jeg har fået et svar på at det kunne skyldes dårlig funktion af hans blindtarm så hvis der findes nogle herinde som kan tilslutte sig denne diagnose eller afvise denne diagnose så hører jeg meget gerne fra dig.
Jeg skal til dyrlægen på onsdag d.2 september.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  kanin med mave problemer
 • #2   29. aug 2015 Må jeg spørge hvilken dyrelæge du bruger?

 • #3   29. aug 2015 Kære Vinnie
  Sikke noget møg, stakkels lille kanin og dig, at I ikke kan finde en diagnose.
  Jeg håber på det bedste, og at dyrelægen og du snart finder ud af hvad han fejler.

  Men det kan også være, at I bør overveje om han måske har for mange dårlige dage end gode dage, så at han måske har bedst af evig søvn.

  Håber på det bedste.
  Mvh Caroline


 • #4   29. aug 2015 Hvor meget foder (altså kaninfoder/piller) giver du?

  Og er det der urtegræshø alm hø eller frøgræshalm med urter i?

  Har du prøvet kun med hø og tørfoder i en periode?


 • #5   29. aug 2015 Han får 50 gram pr dag.
  Det urtegræshø han får skiftede jeg til for mange måneder siden efter anbefaling herinde fra. Det er super kvalitets hø.
  Jeg har prøvet hø og føder og intet andet i en måned og jeg har som beskrevet også kun kørt på hø og vand.
  Jeg har aflivning i tankerne når jeg renser afføring af på altanen, men når han så er super aktiv og gnaver i papkasser og leger i tunneller og han kommer hen og hopper op i sofaen og vil nusses, så synes jeg aflivning er langt væk i min tankerække.
  Nu får jeg ham total tjekket med røntgen og evt blodprøver og så tager jeg vurderingen der. Der er sat 30 minutter af til dyrlæge konsultationen
  Jeg er kronisk syg og han er lyspunkter i mit liv så jeg håber virkelig ikke jeg skal tage afsked med ham. Dette gjorde også at jeg valgte at få ham opereret for blæresten for 2 år siden selvom det kostede 3500 kr. Og en måned med critical care i sprøjter 6 gange pr.døgn fordi restitutionen tog tid.


 • #6   29. aug 2015 Jeg har fået second opinion af Frederiksberg dyreklinik og spa og de kunne ikke komme med en diagnose udover vægttab og det hjalp heller ikke.
  Min faste dyrlæge er Dan Herlev Jørgensen frihedens dyreklinik.
  Han har som jeg vist skrev fået undervisning i England.
  I England der er dyreklinik systemet bygget op så det starter med almindelige dyreklinikker, derefter er der dyrehospitaler og derefter specialist hospitaler og systemet for kaniner deler England op i 2 dele hvor 1 specialist får dyr ind fra Sydengland og 1 specialist har resten af England.
  Dan fik undervisning af specialist en i Sydengland. Jeg vil spørge Dan om han kan skrive til denne specialist om råd.


 • #8   29. aug 2015 Jeg er nu yderst tilfreds med min dyrlæge. Han er billig fordi han har rigelig med penge. Han behandler hjemløses hunde gratis hvilket han har gjort i mange år hvor han i starten opsøgte dem. Dette arbejde gjorde at han i år vandt årets dyreven.
  Jeg har flere gange ikke skulle betale og har fået medicin gratis med.
  Andre har oplevet at hvis de ikke kunne diagnosticere problemet så skal man selvfølgelig ikke betale for noget. Når man kommer med sin kanin og han iværksætter en behandling så betaler man først næste gang når man kommer til kontrol.
  Har hørt om dyrlæger som tager 500 kr. Hver eneste gang som grundydelse.
  Grunden til jeg lavede denne tråd var ikke for at få spørgsmål om dyrlæger og mad for her føler jeg selv at jeg har prøvet alt det har trods alt stået på siden januar. Jeg ville høre om nogen kendte til de symptomer jeg beskriver og som kunne sige yes det er dårlig funktion af blindtarmen og det og det kan du gøre.
  Blindtarmen har jo en særlig funktion hos kaniner og jeg ser så godt som aldrig natafføring og derfor kunne det jo tyde på en dysfunktion.
  I dag var der tæt på ingen tynd mave på altan gulvet og han var meget tæt på at have gjort sig selv ren. Håber det fortsætter for det er måneder siden der har været så lidt. Hurra


 • #11   29. aug 2015 Har prøvet rucola og han nipper lidt til det.
  Når jeg ser videoer med andre kaniner og de sidder og guffer alt det dejlige grønne i sig så tænker jeg gid Nico ville det for jo mere han tygger på jo bedre for slibning af tænder. Og jeg har købt både kaninhus og tunnel i noget speciel pap som er meget hårdfør så det tager tid at gnave igennem... Han har også hø hus og hø tunnel og græs tunnel så jeg gør hvad jeg kan for at holde tænderne nede.
  Jeg sørger også altid for at han har grene at bide i og jeg har købt kanin dental sticks i brugsen. For udover maveproblemet så får han endnu dårligere mave når tandspidser generer.


 • #13   30. aug 2015 Det skal absolut prøves.
  Jeg elsker simpelthen den kanin og vil gøre alt hvad jeg overhoved kan for ham. Det startede med at min datter ville have en kanin men interessen holdte kun kort og så blev han min og flyttede fra min datters værelse til stuen og nu er han så blevet huskanin.. Jeg går tit ture med ham i 1 til 1, 5 time på grønne arealer netop for at lokke en bid grønt ned og så er det selvfølgelig vildt hyggeligt og han elsker det.
  Kaniner er fantastiske dyr.


 • #15   30. aug 2015 Jeg er overbevist om at det er gammelt problem, du er kommet ud i. ENTEN er den belastet af en medfødt uheldig hovedform, som gør, at kindtænderne ikke slides, og derfor bliver tyggeprocessen unormal. ELLER er den blevet fejlfodret med for meget kraftfoder og for lidt naturligt saftigt foder, således at man har af et unaturligt slid på tænderne. Den er nu muligvis endt i en situation, hvor den p.g.a. af dårlig tygning ikke fordøjer sit foder tilstrækkeligt godt - og det kan være årsagen til de problemer, du beskriver.

 • #16   30. aug 2015 Til Jørgen
  De 2 gange jeg har været på ferie der har Marie Louise fra Guldborgsund kaninhjem. Og hun har haft over 100 kaniner igennem hendes hænder og her har jeg jo sagt forsøg endelig alt det grønne du tilbyder de andre kaniner. Og jeg har har virkelig forsøgt at få så meget grønt i ham så mulig. Marie Louise kunne heller ikke lokke med grønt.
  Han er en meget bestemt herre. Han har sit eget værelse hos Marie Louise og da katten kom på besøg (hun havde børnegitter for døren) der jo Nico katten ud hvilket hun aldrig havde oplevet fra en kanin på udebane smiley
  Den avler jeg har købt af er en ordentlig en og de har fået unger på moderen og faderen flere gange uden problemer.
  Jeg har kun haft Nico så jeg er ikke kaninhoved specialist. Marie Louise har haft sådan en kanin (hun får mange kaniner ind Endten med sygdomme eller misrøgtet) Marie Louise har ikke bemærket noget med hovedformen men jeg siger det på onsdag til min dyrlæge.


 • #17   31. aug 2015 Marie-Louise er RIGTIG dygtig og har virkelig styr på kaniner skal der lige siger herfra smiley smiley

 • #18   1. sep 2015 Ja jeg er super glad for at jeg har fundet Marie Louise. Selvom jeg bor en time i bil fra hende så kører jeg gerne denne tur når jeg bliver nødt til at få Nico ferie passet.
  Tak for de svar jeg har fået jeg tager til dyrlægen imorgen.


 • #19   6. sep 2015 Resultat:
  Tog til dyrlægen onsdag og vi talte igen igen om Nicos mystiske tynde afføring formiddag til tidlig eftermiddag. Min dyrlæge kender til kaniner hvor diarré kun er der i dele af døgnet og det hænger sammen m madindtags hyppigheden som hos nogle er udtalt døgn bestemt. De har ved obduktion af kaniners tarme fundet klynger af clostridia bakterier som kun er i enkelte dele af tarmen og i den del er de overrepræsenteret og det giver irritation og søgning af vand så afføringen bliver grødet til tynd.
  Nico skal have Tetracyklin i 14 dage. Røntgen viste "slush" tror jeg det hed .... Det er når der er sådan noget grus agtig noget. Det kan udvikle sig til blæresten som han blev opereret for for 2 år siden. Jeg er opstartet uropet igen for at få "gruset" ud og undgå dannelsen af sten. Denne behandling bliver livslang.
  Nico havde udviklet en tandspids igen igen så han blev lagt i narkose igår og fik ordnet tænder.
  Jeg håber der snart falder ro over det hele for puha sikke en masse på en gang, men jeg kender jo alle symptomerne så vi har forhåbentlig fået handlet i tide.
  Symptomet fra blæren var hvidlig skummende urin og hvis man er så heldig at kaninen tisser et sted hvor det ikke straks suges af strøelse så er urinen nærmest inddelt i flere faser og kan udover det hvidlige skummende urin også være lidt brunligt... Det ligner faktisk lidt som det ser ud når man blander olie i vand.


Kommentér på:
kanin med mave problemer

Annonce