{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.299 visninger | Oprettet:

En til kanin ?? (Kanin) {{forumTopicSubject}}

Heeey alle


Jeg har en Han kanin , som har fået fjernet sine "ædler" dele smiley
så han kan sagtens være sammen med en hun kanin uden der sker noget self. MIt spørgsmål er :

kan kaniner underholde hinanden, eller er det ligemeget om en kanin er alene ? jeg er hjemme meget, men synes det kunne være hyggeligt med en til og en hun. Men hvis i synes det er uansvarligt overfor den anden, vil jeg self ikke skaffe en til smiley os fordi jeg selv gerne ville ha en til elsker kaniner! Ikke bare fordi jeg ville ha en for hans skyld kun.

Men ville gerne lige hører jeres ærfarringer med at ha to sammen, og jeres mening ?

OBS: jeg skal ikke ha en til lige nu, da min lejlighed er for lille til to, men skal nok om et halvt års tid kigge sammen med kæresten, efter noget større smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  En til kanin ?? (Kanin)
  • #1   29. maj 2012 Hvis du skal ha' 2 kaniner sammen skal det være en kasteret han og en stereliseret hun :9

  • #2   29. maj 2012 *:)

  • #3   29. maj 2012 Jeg selv, ville ikke putte to kaniner i samme bur, min politik er 2 kaniner = 2 bure medmindre det er en hun med unger smiley
    Men jo, jeg syntes godt du kan skaffe en mer smiley


  • #4   29. maj 2012 Kaniner er ikke flokdyr, de er kolonidyr så de skal slet ikke gå sammen smiley
    Skal du have en til, skal den have sit eget bur. Burene kan så godt stå ved siden af hinanden, for så kan de fx bruge hinanden til at holde vagt og sådan, men de skal ikke gå sammen smiley Det ender bare med en kanin, der dominerer den anden og det er ikke specielt sjovt for den, der skal være underdanig.
    Tænk på, at når du sætter dem sammen i et lille bur, så kan de ikke komme væk fra hinanden. Så er de tvunget til at gå sammen smiley I naturen, kan de komme væk fra hinanden, hvis de vil det, men det kan de ikke i fangeskab smiley


  • #6   29. maj 2012 (Hende med de Bedste Marsvin)

    Skal hunnen os være stereliseret??
    Hvis min han er kasteret ?

    (Liva J)

    oka jeg ville os stille dem i to bure, men må man godt lade dem rende sammen i haven ?


  • #7   29. maj 2012 Ja hunnen skal også være stereliseret.. Og så skal de have mulighed for at komme væk fra hinanden.. Altså der er brug for meget plads! smiley

  • #8   29. maj 2012 ..Hunnen behøver ikke være stereliseret hvis de ikke går i samme bur smiley

  • #9   29. maj 2012 Rende sammen?. ja det tror jeg godt, men de skal bare holdes øje med tror jeg. smiley Bare ikke i en løbegård sammen smiley

  • #10   29. maj 2012 De skal heller ikke gå sammen i haven! smiley
    Uanset hvor du placerer dem - i buret eller i haven, så bliver de ikke mere flokdyr af den grund smiley


  • #11   29. maj 2012 Oka, det bare fordi jeg ved nogen steder, går kaninerne sammen ? men kan det være søskende ??

    jeg mener rende sammen , er i snor smiley


  • #12   29. maj 2012 Ja, men de fleste folk ved ikke at kaniner ikke er flokdyr smiley
    Problemet er også, at mange også hører fra dyrehandlere osv. at kaniner godt kan gå sammen, men det er ikke tilfældet.


  • #13   29. maj 2012 Hvis du vil have en kanin mere, så kræver det to bure, og to løbegårde, hvis de skal være ude samtidig.
    De kan sagtens komme ud samtidig i snor, men det kræver de ikke kan komme til hinanden


  • #15   30. maj 2012 Oka smiley
    så lige sidste spørgsmål , kan de blive jalou på hinanden ?? hvis nu man sidder med den ene og ikke den anden , kan den der så sidder i buret, hvis den ser den anden hos mig, blive jalou på den ??


  • #16   30. maj 2012 Prøv at skriv til > Simse < Herinde..! Hun har 2 kaniner gående sammen.. Hvis du altså vil vide noget mere om det..

  • #17   30. maj 2012 Nej, de bliver ikke jaloux.
    Det er der i hvert fald ingen af vores 25 der gør


  • #18   30. maj 2012 (Hende med de bedste marsvin) Oka jeg vil prøve smiley taak for tippet.

    (Stald Malega) wooow 25 , hold da op smiley
    godt de ikke blir jalou hehe smiley


  • #19   30. maj 2012 En kanin, et bur. To kaniner, to bure smiley

  • #20   30. maj 2012 Undskyld men hvad er det for noget pjat Malega? Isolere du virkelig alle dine kaniner for deres artsfæller?????? Har dine kaniner aldrig kontakt med artsfæller?

  • #21   30. maj 2012 Jeg havde engang 3 kaniner, i en stor løbegård, der var bestemt ingen problemer og slet ikke med at nogle var underdanige, desuden synes jeg det skal være så naturligt for dem som muligt, og synes det er unaturligt de ikke må gå med artsfæller... de kan sagtens gå sammen hvis hannen er kastreret, og de har plads nok, problemer opstår hvis buret ikke egner sig til 2

  • #22   30. maj 2012 Kaniner er kolonidyr..

  • #23   30. maj 2012 Hvis du en dag finder en af dine kaniner døde, med sår, og bidemærker på sig, så ved du hvorfor de ikke må gå sammen...

  • #24   30. maj 2012 En neutraliseret han og en hun er en af de nemmeste sammensætninger hos kaniner, så hvis du sætter dem sammen på ordenligt vis, er chancerne for problemer minimale.

    Kaniner er IKKE solitære dyr!!!!!!!! En hare er et solitært dyr, en kanin er ikke en hare, langt fra - tamkaninen stammer fra den Europæiske vildkanin. En ekstrem social kanin, der lever i kolonier (ca. 6 kaniner sammen) med tæt sammenhold! Det er videnskabeligt bevist at enlig kanin er langt mere stresset end to eller flere kaniner sammen.
    ALLE dyr skal finde en rangorden, det er naturligt og det kan indebære et hak eller to, men det er så også det hele - og de kan derefter leve et fredeligt liv med et optimalt social behov.
    Jeg har været i NYC til et studie om kaniner's psyke, samt har opdrættet og studeret kaniner i kolonier og kaningårde i 13 år, så det er altså ikke bare noget jeg siger!
    Det er en gammel myte at kaniner vil dræbe hinanden hvis det bliver sat sammen, og den køre desværre stadig på højeste gear. Myten er opstået, vil jeg tro, ved at folk ikke har haft en bip forstand på at sætte dyr sammen.
    For det første, sætter man IKKE to fertile hanner sammen - det kan ved selv flokdyr gå galt, og er den værste kombination hos de fleste dyr.
    For det andet kan en sammensætning tage alt fra få dage til måneder. Kaninerne skal mødes på et neutralt sted op til flere gange, før det sættes ned i et nyvasket bur sammen. Evt. kom lidt duft over halen og i nakken på dem.
    INGEN kaniner trives i et lille bur, ingen dyr trives i et lille bur - så har du to kaniner er et bur med løbegård, et dobbeltbur med stige så de kan gå op/ned til hinanden eller en kaningård det bedste. En meter til hver kanin er et minimum i min verden, og gerne en hule til dem hver. Men når dette er opfyldt har du også en lykkelig kaninkoloni, med naturligt socialt sammenværd.
    Og noget jeg ikke forstår, og finder yderst dobbeltmoralsk er; jeg er udemærket godt klar over at marsvin er flokdyr, og kaniner er kolonidyr - MEN en person herinde har to marsvin sammen som er ved at bide hinanden til blods, eller er oppe og slås - så skriver folk at de patu skal gå sammen - og at det bare er for at finde en rangorden. Hvis en kanin slikker en anden kanin, ja så er det da dominans og man skal skille dem fra hinanden med det samme - ellers bider de hinanden ihjel? PLADDER! Kaniner skal finde rangorden som et hvert andet dyr, og det behøves ikke at indeholde blod og lemlæstelser!!
    ALLE DYR KAN KOMME OP OG SLÅS!! Flokdyr kan også komme op og slås, og lemlæste hinanden hvis de sættes i for småt bur, eller under forkerte omstændigheder. Hunde, marsvin, rotter, fugle, heste osv. Så at vise et billede af en kanin der har skadet en anden kanin, er ingen grund til at lade det gå ud over deres andre artsfæller! Hvis det var sådan, så skulle hunde aldrig måtte møde en anden hund, marsvin altid holdes alene og rotter kun have menneskelig kontakt osv.

    Hvis du vælger at høre efter myten om 2 kaniner = 2 burer, så lad for Guds skyld dine kaniner møde i løbegården af og til eller blot hilse på hinanden igennem tremmer.......................

    Mvh.


  • #25   30. maj 2012 Potedask - Ja kaniner er kolonidyr - og kolonidyr er langt fra solitære dyr! Kolonidyr har stærkt sammenhold og overlever ved hjælp af hinanden!!

  • #26   30. maj 2012 Ja, det er jo meget muligt. Men som skrevet før, hvis man vil finde sin kanin død, med bidemærker og sår, så hversko..

  • #27   30. maj 2012 Potedask - hvis man finder sin kanin død med bidemærker og sår - ville jeg kigge efter et rovdyr der har været inde i kaningården.
    Det er yderst unaturligt og ligger ikke til kaninen at angribe en artsfælle, medmindre de føler sig truet - dvs. to fertile hanner sammen, en ny kanin sættes ind på en gammel kanins lille territorium uden at lade dem møde neutralt først, eller hvis man har flere kaniner i et alt for lille bur, kjanin med mentale problemer/aggressivitet eller bare ikke har en dyt forstand på hvordan kaniner skal leve. Stadig er det usandsynligt og yderst sjældent at dette skjer. Og som sagt kan det lige så vel ske for to marsvin sammen.

    (Undskyld stavefejl. Jeg kan ikke se hvad jeg selv skriver, fordi det nye GG ikke fungere optimalt på min browser).


  • #28   30. maj 2012 Så slap dog af, hvis du har oplevet det, "• Team Potedask •", har du nok ikke de rigtige kendskaber, eller forhold til dine dyr...

  • #29   30. maj 2012 (SjazzMean) Jeg synes det du skriver lyder sygt godt smiley

    Ja for kaniner er jo opdrættet til at være Kælde kaniner , og er ikke det samme som en hare ?! En hare føder os sine unger med pels og efterlader dem hurtigere end en kanin mor gør.. På den måde er en Hare mere selvstændig og Kaninen mere vil søge tryghed hos os ..


  • #30   30. maj 2012 oka lidt rodet det jeg lige skrev haha smiley

  • #31   30. maj 2012 Nu er kaniner og harer 2 forskellige dyr, der findes også vilde kaniner, de er nok lige så beslægtede som en hund og en ulv smiley Vi behandler jo heller ikke hunde som var det en ulv smiley

  • #32   30. maj 2012 Nej det ved jeg det var os derfor jeg skrev det var lidt rodet det jeg skrev hah a:D
    Men ja ved der lever vilde kaniner , så engang noget på animal planet om dem , de lever sammen 6 stk. og lever i huler under jorden , så de kan godt gå sammen !


  • #33   30. maj 2012 Vinnie - Det er ikke mig der skal slappe af, jeg er helt afslappet.. Har ikke prøvet det, og vil heller ikke, derfor holder jeg ikke mine kaniner sammen. Og jo, jeg har vidst gode forhold til mine dyr, du skal ikke sige til mig jeg ikke har, for så ville jeg ikke anskaffe mig dem, og give dem gode hjem! Jeg vil jo bare advare jer om det.. For har set mange kaniner her inde på Gnavergalleri, der har fået bide mærker osv. selvom de gik sammen med en kasteret og et familie medlem. Selvfølgelig er det ikke sandsynligt det sker får andres.. Men det ville ikke være rart at finde sin kanin på den måde.. Hvis det var et rovdyr, skal man vidst hellere få sig et bedre bur, og lukke kaninen ind i et rum om natten, så der ikke sker noget med den/dem overhoved.

    Ja, i naturen er hare samlet, får at advare om fare og rovdyr.. Ikke for at sove sammen og lege sammen som hunde!


  • #34   30. maj 2012 Det var ikke Hare , men Vilde kaniner .. Men forstår godt hvis du har det på den måde med at sætte dem sammen , også det skulle ske de gik på hinanden. Men som du os skriver , så er det jo ikke alle det sker for smiley

  • #35   30. maj 2012 • Team Potedask •: jeg siger ikke du ikke har de rigtige forhold, jeg siger bare at hvis du har oplevet at de har gjort det, så er det nok fordi du ikke har, og hvem siger at de havde ordenlige forhold dem du har set med bidemærker?
    Høns bidder da også hinanden til blods under trange forhold, men hvis pladsen er god gør de ikke, det er meget naturligt for dyr smiley


  • #36   30. maj 2012 Vinnie - Nu kan jeg godt se det, på den måde du skriver det på NU!
    Men JEG ville aldrig sætte mine kaniner sammen, de kan lugte til hinanden i løbegårdene osv. men aldrig i samme bur! smiley


  • #37   30. maj 2012 Mine kaniner døde sq ik af det, de var lykkelige, lad være med at gøre dyr mere følsomme end de er smiley


  • #38   30. maj 2012 Nej SjazzMean, eller hvad du nu hedder
    Mine går bestemt ikke sammen, og kommer faktisk aldrig til det, og sådan er det bare!
    De kan se og lugte hinanden, men jeg vil ikke have at mine kommer til skade eller en lever i undertrykkelse


  • #39   30. maj 2012 Og desuden er det vist ikke første gang, vi har været oppe at diskutere, og indse det nu bare, vi bliver aldrig enige
    Du har din måde og jeg har min måde, og du kommer aldrig til at ændre min, uanset hvad du skriver smiley
    Så bare glem det


  • #40   30. maj 2012 Korrekt, jeg hedder Sjazzmean herinde.
    Okay, jeg kan ikke huske vi har været oppe og diskutere - men måske er det pga. af du har skiftet profilbillede?
    Okay, jeg forstår bare vitterligt ikke at man udelukker et social dyr fra alt naturlig kontakt med deres artfæller, et dyr der fra naturen er afhænging af sammenholdet fra deres koloni. Ligesom hvis man placerede et menneske, et socialt væsen, på en fremmed planet kun i kontakt med aliens, væsner de ikke forstod og ikke kunne socialisere med. Ensom tilværelse. Skal man så også leve i frygt over hvad der KAN ske? Og udelukke alt det sjove og sociale for en? Fordi man KAN blive stukket ned når man går ud i byen? Man KAN blive kørt ned når man går ud af døren? Ja, så lever man da ikke et særligt lykkeligt liv. Gå ind på hundegalleriet og se hunde, flokdyr, der har bidt hinanden til blods. Er det en grund til at holde alle vores hunde solitære og uden social kontakt med deres artsfæller? Dem de forstår? Fordi det er gået galt for nogle få?
    Hm, men ja, vi bliver ikke enige hvis dette er er din synsvinkel, det har jeg set nok videnskabelige beviser og interaktioner mellem kaniner til at have på det rene.


  • #41   30. maj 2012 Du glemmer vist at læse hvad det retn faktisk er hvad jeg skriver smiley
    Nej, de går ikke sammen i bure, og kommer aldrig til det. Men det er sku da ikke ens betydende med at de slet ikke har kontakt til hinanden ?
    De kan se, lugte og sørme også snuse til hinanden, og kommer sørme også ud i selen, hvor de sørme også engang imellem kommer tæt på hinanden

    Og det var mit sidste ord til dig
    Hvad du gør er jeg sådan set ligeglad med. Kaniner beskytter deres huler, og sådan er det altså bare smiley


  • #42   30. maj 2012 Og så er jeg ellers enig med Team Potedask smiley

  • #43   30. maj 2012 Okay. smiley

  • #44   30. maj 2012 Men jeg er enig med SjazzMean smiley

  • #45   30. maj 2012 Malega - Godt! smiley

  • #46   30. maj 2012 100% med jer der har niner sammen og hvad i skriver.Har selv alle mine tøser sammen, ingen bidsår der, de hopper rundt og spiser som alle niner gør.Drengene hilser så kun igennem bur eller i rem.Men forstår sgu godt jer der ikke tør have kaniner sammen hvis i aldrig har ladet dem møde en anden kanin smiley Det er jo så blevet til en usocial kanin ligesom der er usociale hunde som aldrig får lov a hilse på andre hunde, hehehe smiley
    Knus xx


  • #47   30. maj 2012 T ! - Du må være heldig, at der ikke er sket noget!!! smiley Mine kaniner prøver at bide efter hinanden nogle gange, selvom de er adskilt. Blacky bider nogle gange ud gennem tremmerne på han's løbegård, efter Stampe selvom han ikke har gjort noget?

  • #48   30. maj 2012 Ok.Har jeg godt nok aldrig oplevet, hverken her hjemme eller hos min far og hans venner som er kaninopdrætter i italien. =) Måske ved drengene når pigerne er i brunst men de går så heller ikke sammen.Har sgu ellers aldrig oplevet aggressivitet og dyrlægen finder aldrig sår på dem og hun har selv sine sammen.Jeg har haft det sådan i 8 år nu med ca. 21 forskellige niner og har haft meget lykkeligere niner at se på efter de kom sammen. Havde nemlig 1 kanin pr bur for 9 år siden, men gør det aldrig igen efter at have set hvor godt de arbejder sammen =)

  • #49   30. maj 2012 Der er jo delte meninger på alt.Ved bare hvad jeg synes er rigtigt, hihi =)
    Min lillesøs´ marsvin slås hele tiden, så de holdes hver for sig pånær når de er i løbegård.Synes niner er nemmere bare de har plads og de er ikke engang flokdyr, hehehe =)
    Knus xx


  • #50   30. maj 2012 Ligepræcis T ! smiley super godt eksempel.. smiley

Kommentér på:
En til kanin ?? (Kanin)

Annonce