{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.339 visninger | Oprettet:

Kan mit marsvin være drægtigt? {{forumTopicSubject}}

Hej smiley
Jeg er blevet lidt bekymret for, om mit ene marsvin måske er drægtigt, men det kan også bare være, at jeg maler fanden på væggen. Det er mine første marsvin siden barndommen, så jeg har ikke så meget erfaring.
Jeg har to marsvin, som går sammen. Den store (2-3 år) er helt sikkert en han, mens jeg er blevet i tvivl om kønnet på den lille (3 1/2 måned). Da vi købte den, fik vi at vide, at det var en han, så det er vi gået ud fra.
Mig og min kæreste har lige været på to ugers ferie, hvor mine forældre har passet vores marsvin. Da vi kom hjem igen, synes jeg, at den lille var blevet noget rund om maven, men jeg tænkte, at det bare var mine forældre, der havde været for gode ved den. Resten af dens krop ser helt normal ud, hverken for tyk eller tynd. Da jeg så også kunne mærke noget hårdt, som næste kunne føles som en knude på dens mave, tog vi den til dyrlæge. Her fik vi at vide, at den var blevet overfodret og skulle på hø-diæt. Det har den så været de sidste 3 dage, men jeg synes slet ikke at det hjælper. Jeg kan også stadig mærke 'knuderne', men nogle gange forsvinder de.
Jeg har prøvet at kigge på dens kønsdele og sammenligne dem med den voksne hans, og jeg synes altså, at det ligner en hun, men jeg har også forstået det som om, at det skulle være meget svært at bedømme, når den ikke er ældre? Jeg har også bemærket, at dens dievorter er meget store (ca. tre gange så store som dem på den voksne han).
Den virker ellers frisk og aktivt. Drøner rundt i buret, snakker løs og vil rigtig gerne spise.
Tror I at dyrlægen har taget fejl, og at den måske i stedet er drægtig? Jeg ville have virkelig dårlig samvittighed over kun at give den hø, hvis det er tilfældet. Eller er det bare mig, som er fjollet?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan mit marsvin være drægtigt?
  • #1   10. aug 2015 Det er ikke svært at kende forskel på kønnene på marsvin, uanset alder - selvfølgelig kan der ske upsere, men generelt synes jeg marsvin er supernemme at se køn på - men, har man lidt svært ved det så vil jeg da anbefale hurtigst muligt at få en kyndig person til at tjekke det for ER det en hun så er den ganske givet drægtig, og så er det simpelthen alt for ungt og så skal hun bestemt ikke på "hø-diæt".

    Kunne dyrlægen ikke kigge kønnet før han/hun afviser drægtighed?! Så ville jeg ikke ta' dennes ord for noget og slet ikke diæten! Er den drægtig skal den have ordentlig kost og fjernes fra hannen.


  • #2   10. aug 2015 Jeg må indrømme, at da jeg var ved dyrlægen havde tanken om drægtighed ikke strejfet mig, og jeg bedte ham derfor ikke om at tjekke kønnet på den. Men hvis du siger, at det skulle være nemt at se, at er det nok en hun jeg har mig, for synes helt klart mest det ligner et y deromme.

  • #3   10. aug 2015 Du kan evt lige tage et semipornografisk billede af understellet på den og vise herinde smiley

    Nu ved jeg ikke hvor du har købt den lille henne, men mange har svært ved at kende forskel på kønnene... og selv en garvet kan tage fejl (*fløjtefløjte*)


  • #4   10. aug 2015 Det her billede var lige det bedste jeg kunne få på den lille, hvis det er for svært at se, kan jeg lige prøve igen senere? smiley
    Den er købt ved en dyrehandel, men indehaveren havde selv avler den, så gik ud fra, at hun havde helt styr på det.


    profilbillede
  • #5   10. aug 2015 umiddelbart tænker jeg pige.. men billedet kan selvfølgelig snyde fordi det ikke er knivskarpt.
    prøv at lægge en finger på tværs over maven der hvor jeg har lavet en pil.. og så pres lidt nedad, altså mod kønsdelene.
    Hvis det er en han, så kan man nemlig får den lille diller til at poppe ud.


    profilbillede
  • #6   10. aug 2015 Synes ikke jeg kan få noget til at poppe ud, men har lige prøvet at tage er nyt billede som er lidt bedre.

    profilbillede
  • #7   10. aug 2015 klart en pige

  • #8   10. aug 2015 Okay, det var jo ikke så godt. Så er hun jo nok drægtig.. Skal jeg skille hende og hannen fra hinanden med det samme eller? Synes jo det er lidt synd, hvis de skal gå alene i en længere periode.

  • #9   10. aug 2015 ja skil dem endelig ad - det kan jo være at du er heldig at hun ikke er drægitg.

  • #10   11. aug 2015 Tusind tak for alle jeres svar smiley jeg har lige et spørgsmål mere. Jeg mærkede liv for første gang i går aftest, og her i dag var det rigtig tydeligt, at der er noget, som rumsterer rundt derinde. Nogle der har et bud på, hvor langt henne hun er?

  • #11   11. aug 2015 Så har hun ca 4 uger igen sådan cirka

  • #12   11. aug 2015 Muligheden for at kastrere hannen er der jo smiley Så de kan gå sammen igen bagefter. Du kan jo ikke sætte dem sammen efter fødslen alligevel, så noget skal jo ændres i "flokstrukturen" smiley

  • #13   14. aug 2015 det var da utroligt... sagde dyrlægen også det var en han? du burde få pengene tilbage for den konsultation. Det kan du faktisk klage over.

  • #14   18. aug 2015 Jeg har bestilt tid til hannens kastration, så kommer det til at passe meget godt tidsmæssigt. Kan han gå sammen med ungerne, når de er et par uger gamle, eller skal jeg lade ham gå selv til ungerne er flyttet?
    Susan, jeg spurgte ikke dyrlægen om hendes køn, da tanken om at det kunne være en graviditet slet ikke havde strejfet mig på det tidspunkt, men dyrlægen mærkede jo på hendes mave osv., så tænker at han som dyrlæge måske skulle have overvejet, at jeg kunne have taget fejl af kønnet, men tror ikke, at jeg vil gå videre med det. Det værste var egentlig at jeg satte hende på en tre dages hødiæt, som jo måske kan have været skadeligt for ungerne.

    Ville i tage en dyrlæge med på vejen, når hunnen kun er 4 måneder, eller kan hun godt klare det selv?


  • #15   18. aug 2015 han kan sagtens gå med hunnen og ungerne 3-4 uger efter han er kastret.

    Nej jeg ville ikke stresse hunnen med at tage hende til dyrlægen når der ikke er noget galt, marsvin er heldigvis meget hårdfør og klare det oftes selv, selvom de er for unge eller gamle.


  • #16   19. aug 2015 Endnu en gang tak!
    Jeg ville bare lige fortælle, at hun fødte i dag imens jeg var ude, men det ser ud som om, at hun har klaret det hele uden nogle problemer. Der var kun en enkelt unge, men jeg synes den ser stor, sund og rask ud. Den vejer 100g, så det er vel meget fint?


  • #17   19. aug 2015 Det er en helt fin vægt.
    Du skal ikke blive forskrækket hvis ungen taber sig i løbet af de næste par dage - den skal lige igang med at selv bruge energi på at holde varmen, bevæge sig osv. Men efter et par dage, så skal vægten stige igen.


  • #18   13. jan 2016 Hej jeg er blevet meget tvivl om et af mine marsvin er drægtig😬 det er blevet meget rundere på maven efter nogle uger hvor det har gået med et af mine andre marsvin og jeg kan slet ikke se hvilket køn det er😂

  • #19   13. jan 2016 Hvis den kun har gået et par uge med et andet marsvin, burde den ikke vise tegn på drægtighed endnu, men jeg vil da klart råde dig til hurtigst muligt at finde ud af hvilke køn de to er, som du har til at gå sammen, især hvis unger ikke er meningen? Du kan jo evt. smide et billede op herinde, ligesom jeg gjorde, og så kan vi prøve at hjælpe dig med at bedømme det?
    Hvor gamle er de to marsvin?


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #20   13. jan 2016 Hej det var mig der skrev fra en af mine andre venners bruger😂Jeg sender et billede imorgen☺️

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #21   13. jan 2016 Og den gamle er 6 måneder og den lille er 5,5 måneder☺️

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #22   13. jan 2016 Og der hvor jeg købte dem gik de sammen i forvejen så ved ikke om de havde dømt forkert med kønnet da de havde sat dem sammen😁

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #23   14. jan 2016 Det her er så bagpartiet🙈

    profilbillede
  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #24   14. jan 2016 Og her er der et til❤️❤️

    profilbillede
  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #25   14. jan 2016 Hvad vil i sige det ligner??☺️

  • #26   14. jan 2016 Jeg synes godt nok, at det er svært at se, men det ligner lidt, at der er en tap for oven, og så vil jeg gætte på en han, men jeg er slet ikke sikker.

  • #27   14. jan 2016 det er en hun (siger en tidligere opdrætter der har haft flere hundrede marsvin i hænderne...)

  • #28   14. jan 2016 det er en hun

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #29   15. jan 2016 Måske skulle jeg tage et billede af hannen sådan i kan se forskel☺️

  • #31   15. jan 2016 Kan du ikke blot starte med at kigge på de to marsvin, og se om de er ens? Det er da en start smiley Er de ens må de være samme køn, er de ikke ens - så skal de nok skilles ad, for marsvin er tidligt kønsmodne.

  • #32   15. jan 2016 Line B, hvis de andre to siger end hun, så har de ret. Jeg er stadig ikke super god til det der kønsbestemmelse, så jeg ville lytte til dem smiley men synes du skal gøre som Rollo's foreslår og sammenligne de to du har.

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #33   15. jan 2016 Jeg vil mene den ældste ligner mest et i og den lille ligner mest et y😁Har prøvet at sammen ligne dem mange gange men kan kun sige de ikke ligner hinanden☺️Kan i hjælpe mig med at finde ud af om hun er drægtig😁🙈

  • #34   15. jan 2016 Hvis de ikke ligner hinanden, så er det en han og en hun, og så ville jeg skynde mig at skille dem af. Personligt synes jeg, at 5 måneder er for ungt for dyret at få unger.
    I forhold til drægtighed ved jeg ikke så meget om tegn, men hvis du mærker forsigtigt på hendes mave, kan du så mærke nogle små, hårde 'klumper'?


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #35   15. jan 2016 Jeg syntes bare det ville være synd at skille dem ad især fordi de er så tætte😁De har kendt hinanden siden de var helt små🙈Og når jeg mærker på hendes mave kommer der sådan nogle små klumper ud i siden💕

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #36   15. jan 2016 Som du kan se er de rigtig tætte og tror bare de ville blive stresset hvis jeg tog dem fra hinanden😁

    profilbillede
  • #37   15. jan 2016 Hvis det er en han og en hun, så er det mere synd IKKE at skulle dem ad - så har du en hun der kun fungerer som fødemaskine. Udover at det ikke er den mest hensigtsmæssige måde at holde dyr på, så er drægtighed og fødsler ikke risikofrit. Plus du hver 10. uge står med unger, hvor hanungerne skal tages fra når de er 4 uger.

    Tror lige du skal revurdere den med at det er synd.


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #38   15. jan 2016 Jeg har tænkt mig at få hannen kastareret😜

  • #39   15. jan 2016 så skal du have fart på, hvis ikke du vil have dem skilt ad. For at være på den sikre side så går der 4 uger før han ikke er fertil mere - dvs at enten skal de 4 uger været gået inden hunnen føder, eller osse skal du alligevel skille dem ad i det tidsrum.

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #40   15. jan 2016 Detfinder jeg lige ud af👌🏼☺️

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #41   15. jan 2016 Jeg skal lige høre om det har noget med graviditeten at der kommer små klik lyde inde fra maven☺️Ved ikke om det er noget😝

  • #42   15. jan 2016 Det er sikkert ungerner der skærer tænder... og så tror jeg ikke du har 4 uger at løbe på, medmindre du er meget heldig.
    Så du kommer nok til at have dem adskilt efter at han er blevet kastreret - og få det gjort hurtigst muligt (eller skil dem ad snarest), så han ikke går med hende når hun føder.
    Odds er nemlig at hun føder mens du sover, og hun vil komme i brunst igen ganske kort efter fødslen.... og så dutter det ikke ikke at hannen stadig går der, fordi hun så med stor sandsynlighed bliver drægtig igen med det samme.

    Men bortset fra det, så synes jeg at kastration er en fremragende ide!
    Dog skal du være obs på at finde en marsvinekyndig dyrlæge til indgrebet.... fordi ikke-marsvinekyndige ikke tror at det er nær så kompliceret et indgreb - som på f.ex. kaniner. Du skal osse være forberedt på at det derfor ikke er i den billige ende, desværre.
    Er du i tvivl om dyrlægens kundskaber, så er der et par 'kontrolspørgsmål' du kan fyre af. Som 'skal han faste?'. Er svaret ja, løber du skrigende ud af døren.
    Et andet er at spørge ind til selve indgrebet... hvordan der efterfølgende lukkes af. Med mange arter så er par klips eller sting nok, men hos marsvin skal de sys i flere lag.


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #43   15. jan 2016 Mange tak for alle svarene☺️Ved du hvor der er en der er god til at kastarere marsvin??👌🏼Helst i Jylland😂

  • #44   15. jan 2016 ikke lige nej, jeg er fra storkøbenhavnstrup smiley

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #45   15. jan 2016 Okay☺️

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #46   15. jan 2016 Skal jeg sende et billede af hendes mave det kan være det er nemmere at se hvor langt hun er:p

  • #47   15. jan 2016 Hvis du bor i nærheden af Aalborg så er Bo ved City syd god og kastret via bugen.

    Hvis du bor tættere på Randers så kan jeg anbefale Randers dyrehospital og Majbritt Bisgaard: http://randers-dyrehospital.dk/
    Jeg har fået Majbritt til at undersøge den nye metode via bugen og hun har kastret den vej for mig. Det koster 850kr. hos dem via den nye metode.


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #48   21. feb 2016 Hej nu vejer min hun 1071 gram:pHvor lang tid tror i der er tilbage?😁

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #49   21. feb 2016 Og da jeg fandt ud af at hun var drægtig vejede hun 700 gram😜

  • #50   21. feb 2016 det er svært at vurdere.

    Du kan prøve og ligge hænderne omkring maven af hende og vurdere om du kan mærke ungerne bevæge sig i hende. Det kan man nemlig nogle uger før


  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #51   21. feb 2016 Det syntes jeg, at jeg har kunne mærke i lidt tid nu så det er derfor jeg er lidt usikker smiley

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #52   22. feb 2016 Hej idag har jeg siddet og kigget på hende imens hun gik rundt i buret👍🏼Jeg har mange gange nu set nogle hårde spark hvor hun en gang i mellem siger nogle små pippe lyde🤔Da jeg lagde mig i seng igår kom hun også med nogle stønne lyde andre høje andre lave nogle med en masse i træk og nogle hvor der kun var et par stykker😜Men fandt ingen unger i buret imorges😂

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #53   4. mar 2016 Hej ligenu ligger hun inde i sit bur og siger stønne/grønte lyde aner ikke hvad jeg skal gøre tør ikke tænde lyset hvis bliver bange😁

  • #54   4. mar 2016 Du er sgu nødt til at tænde lyset og se hvad der sker. Hvis noget går galt hedder det jo en akut tur til dyrlægen. Og i så fald vil du vel ikke miste grisen fordi du ikke turde tænde lyset?

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #55   4. mar 2016 Nej😁Hun er stoppet nu men synes det er lidt underligt hun begyndte også at sige dem for nogle dage siden og der havde hun heller ikke født😝

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #56   6. mar 2016 Hvor langt tror i hun er??😂

    profilbillede
  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #57   7. mar 2016 Man kan se ungerne sparke i maven<3Og når man mærke hende kan man tydeligt mærke at de bokser rundt💕

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #58   9. mar 2016 Mange tak for hjælpe i nat fødte hun 5 unger 1 død og resten dejlig friske🐹❤️

  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #61   9. mar 2016

    profilbillede
  • Line B
    Line B Tilmeldt:
    jan 2016

    Følger: 3 Følgere: 1 Svar: 27
    #62   9. mar 2016 Har lige et par spærgsmål: Skal hun have mere mad nu nu hvor hun har unger?Hvornår kan man se om ungerne er drenge eller piger?

  • #63   19. mar 2016 du skal i hvert fald ikke lægge grønt og frugt ned i skålen til tørfoder som på billedet: du risikerer tørfoderet begynder at mugne når det bliver fugtigt og det kan marsvinene blive rigtig syg af. hun må gerne få ekstra kulhydrater nu hun ammer.

  • #64   20. mar 2016 Nej, hvor er de kære hendes unger smiley
    Du må gerne sætte mængden af grøntsager op. Ungerne begynder også meget hurtigt at smage på maden, så der skal jo også være nok til alle.
    Du kan faktisk se køn på dem nærmest fra dag 1, så det burde helt klart være muligt for dig, at bedømme nu.


Kommentér på:
Kan mit marsvin være drægtigt?

Annonce