{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
735 visninger | Oprettet:

Forskellen på kønsmoden og parringsklar {{forumTopicSubject}}

Jeg tror mange misforstår de to begreber når lysten til at få unger på sit dyr kommer, uanset om det så er kanin, marsvin, mus m.v.

Kønsmoden er når dyrene når den alder hvor de kan blive drægtige og man derfor bør sørge for at holde kønnene adskilte.
- Man kan sammenligne det lidt med når piger får deres menustration, i teorien er det jo så dér man _kan_ blive gravid.

Noget helt andet er så hvornår dyrene er parringsklare, altså hvornår man BØR parre dem op - det handler om at de skal være dels gamle nok, men også ofte store nok, i god nok kondition m.v.

Dvs. f.eks. marsvin, der bliver gerne kønsmodne når de er omkring 4 uger og vejer 300g - det er der man tager dem fra deres mor (I hvert fald hanungerne) og det er så også der de KAN blive drægtige og derfor SKAL kønsopdeles.
- For det er IKKE sundt for dem at blive drægtige så tidligt, det kan bl.a. hæmme deres vækst og der er større risiko for at de ikke kan finde ud af at passe ungerne og man derved mister ungerne m.v.

Der er mange risici forbundet med avl men endnu flere ved at avle for tidligt på unge dyr, både hanner og hunner.

Jeg ved godt at i naturen kigger de ikke lige på om hunnen er gammel nok osv. - men i naturen er det også survival of the fittest og handler om at producere en masse afkom og overleve og de færreste dyr i naturen lever ligeså længe som dem i fangenskab.

Synes bare man ofte ser eksempler på at de to begreber bliver rodet sammen og der er altså meget stor forskel på hvornår dyrene KAN blive drægtige og hvornår dyrene BØR blive drægtige.
- Sæt dig ind i din dyreart og læs grundigt op på hvornår din dyreart BØR blive drægtig, fremfor kun hvornår den KAN blive det.


Kommentarer på:  Forskellen på kønsmoden og parringsklar
Kommentér på:
Forskellen på kønsmoden og parringsklar

x