{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
405 visninger | Oprettet:

HJÆLP!!! {{forumTopicSubject}}

Hej alle 😁
Har lige joinet fællesskabet da min veninde står lidt af en kompliceret situation....
Får næsten en uge siden købte hun en skøn lille sød guldhamster på 3 måneder som vi fik af vide var en dreng men han var lidt i tvivl om hvor mange drenge og piger der var i buret, vi ville gerne have en dreng da det er første gang hun har en guldhamster og vi ikke har nogen ide om hvad man gør med sådan et sæt unger. vi døbte ham derfor artur. Mig være lidt af spøgefugl siger så selvfølgelig for sjov at vi nok ville finde ud af om det var en pige vis der kommer unger... skulle jeg nok ikke have joker med, da Artur nu viser sig at være en Andersine og i morges fødte et kuld på mindst tre stk...
det er hendes første guld hamster og vi har ingen andelse om hvad vi skal gøre. Hvornår må man rense buret? Hvad skal hun fodre dem? Hvornår kan de tages fra moderen? Hvordan ved man om det er en dreng eller pige? (Da vi ved at de skal skilles ad i køn i bure for at undgå lignende situation) og hvor mange unger kan hun måske have fået?
HJÆLP!!!
Kommentarer på:  HJÆLP!!!
 • #1   25. jan 2018 Det jeg ved af erfaring er at i ikke må røre dem. Så kan moderen finde på at æde dem

 • #2   25. jan 2018 Det gættede vi os også lidt frem til, men tak for det

 • #3   25. jan 2018 I kan jo prøve at ringe til en dyrlæge og bede om konkrete råd eller der hvor den blev købt, hvis I ikke får nok svar her. Held og lykke med kuldet.

 • #4   25. jan 2018 Vil give rådet videre, tak for det

 • #5   25. jan 2018 Vent med at gøre rent i buret, til ungerne selv begynder at rende rundt. Lad reden være, så længe ungerne stadig bruger den, og skift kun i resten af buret.

  Der skal fodres med et foder beregnet til guldhamstere, ikke et "kombi-foder" der kan bruges til flere arter. Guldhamstere har ikke samme ernæringsbehov som f.eks rotter og mus, så det mest optimale er, at bruge et foder beregnet til arten. Man kan supplere med protein-rige snacks, f.eks foder eller godbidder til hunde eller katte. Melorme plejer de også at være glade for, der skal man bare være opmærksom på, at de feder meget, så man skal endelig ikke give for mange. Andre insekter er også gode at give, men igen ikke for store mængder. Det er vigtigt at huske, at det kun er godbidder, ikke det de skal leve af.

  Ungerne skal tages fra moren, når de er 4 uger gamle. Her skal de deles op i hanner og hunner. Man kan sende dem hjemmefra så snart de er taget fra, men det vil gavne dem at gå i disse grupper i en uges tid eller to længere, inden de sendes ud alene.

  Når man skal kønsbestemme ungerne, så bliver det nemmere med alderen. Èn ting man dog nemt kan se, er om ungen har dievorter. Det har hannerne ikke. Hunnens kønsåbning og anus, er næsten uden afstand imellem, hannerne har længere afstand, og begynder fra ca. 3. uge at udvikle testikler. Tjek hellere en gang for meget, end en gang for lidt, når ungerne går i kønsopdelte grupper, så man ikke risikerer at have fejlvurderet en unge.


 • #6   25. jan 2018 Der er billeder af kønsbestemmelse her, og der er også noget generel info om avl:

  http://www.hobbydyrene.dk/Guldhamster-opdraet.htm


 • sofie S
  sofie S Tilmeldt:
  jan 2018

  Følger: 2 Emner: 1 Svar: 9
  #7   27. jan 2018 måske skal i bare dele dem op, og så få en dyrlæge tjekket om det er drenge og piger tror først man kan se det når de er en måned år gammel

 • #8   27. jan 2018 Det er nu ikke så svært at kønsbestemme guldhamstere, når de er gamle nok til, at blive taget fra.

 • #9   28. jan 2018 Tusind tak for hjælpen venner, der kom en masse nyttig info og i er selvfølgelig velkommen til at komme med flere

Kommentér på:
HJÆLP!!!