{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.150 visninger | Oprettet:

Opfører sig ikke optimalt. {{forumTopicSubject}}

Hej alle sammen!

Jeg har på det seneste været rigtig uheldig med mine kære kaniner. Hvis ikke det har været tandfejl, så har det været forstoppelse - og nu er jeg bange for at vi endnu engang skal prøve smerten.

Min kære kanin, Willow, opfører sig ikke optimalt. Hun spiser indimellem, men hun bevæger sig ikke rigtig. Hun lægger ned det meste af tiden og vi kan ikke få hende til at rejse sig op. Hun virker dermed sløv, og vi er begyndt at bekymre os rigtig, rigtig meget for hende. Vi har valgt at tage hende indenfor, så vi bedre kan holde øje med hende og være der, hvis der skulle ske noget. Jeg vil derfor gerne høre jer hvad I tror det kan være, og om I eventuelt kunne give mig nogle råd til hvad jeg kan gøre for min elskede kanin?

Tak på forhånd! smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Opfører sig ikke optimalt.
  • #1   11. feb 2015 Lille opdatering:

    Jeg har givet hende noget babyfoder, som hun tog glædeligt imod. Hun sidder mere op og ser ikke lige så sløv ud i øjnene, som hun gjorde for en time siden. Jeg har også mærket på hendes mave, og det virker ikke som om at der er nogle knude eller lignende, så mon det er udelukket at det kan være forstoppelse?


  • #2   11. feb 2015 Kommer der noget ud af hende?
    Er maven hård, oppustet?
    Krymper hun sig sammen?
    Bevæger hun sig?


  • #4   11. feb 2015 Nej, det har jeg i hvert fald ikke set indtil videre.
    Nej, den virker meget normal.
    Nej, hun lægger sig gerne fladt ned - og når hun sidder op, krymper hun sig ikke sammen.
    Ja, det gør hun indimellem.


  • #5   11. feb 2015 Hvis der ikke kommer noget ud, og hun ikke er glad for at bevæge sig, så kunne det godt tyde på forstoppelse, og så er det vigtigt at hun rører sig.

    Tving hende til at gå, eventuelt i sele, hvor I går i et godt stykke tid.

    Har du fiberplex eller zoolac?


  • #6   11. feb 2015 Og frisk ananas?

  • #7   11. feb 2015 Det vil jeg gøre med det samme så. Nej, det har jeg desværre ikke. Men det kunne godt være, at jeg hellere skulle tage ud og købe det, da jeg har læst på nettet at det skulle være godt. smiley

    Tak for din hjælp!


  • #8   11. feb 2015 Det og så i kombinationen med motion, har reddet vores som har lidt af forstoppelse smiley

    Det var skam så lidt smiley


  • #9   11. feb 2015 Jamen så er det det jeg gør smiley

    Endnu engang tak!


  • #10   24. feb 2015 Zoolac kan man købe hos nogle dyrehandlere f.eks. maxizoo. Fibreflex kan kun købes hos din dyrlæge. Jeg har brugt begge dele til min kanin som følges af dyrlæge pga tarm problemer. Min kanin spiser frivilligt zoolac men spytter fibreflex ud. til sidst puttede jeg det i en sprøjte og fyldte den op med tempereret Camille the indtil det var opløst. Fibreflex har en underlig grynet konsistens og uanset om jeg lægger det i kindposen eller på tungen så lykkes det ham at spytte noget af det ud. Har også skiftevis givet fibreflex og the altså kun givet en lille bitte smule fibreflex af gangen efterfulgt af the i stedet for at give den fulde dosis på én gang.
    God fornøjelse.


  • #11   28. feb 2015 Tusind tak for dit svar Vinnie! Det vil jeg skrive bag øret, hvis jeg skulle opleve det igen. Willow er igen fuldkommen på dupperne, og spiser og drikker fuldkommen optimalt. Men tak smiley

  • #12   29. apr 2015 Til Stald Pugerup og andre interesseret fra denne tråd.

    Har debatteret kaniners tarmsystem med en dyrlæge som ejer Frederiksberg dyreklinik og spa Sabine hedder hun.
    Jeg læste at hendes viden om kaniner var stor og selvom jeg er yderst tilfreds med min egen dyrlæge i friheden så havde han og jeg ikke flere forslag til hvad pokker vi skulle gøre ved min kanins mave. Han har været til dyrlægen 7 gange på 4 måneder ( gudskelov er kontroller gratis og de 3 sidste gange betalte jeg hverken for medicin eller konsultation).
    Jeg tog til Sabine for at få en 2. oppinion.
    Nico har fået enten zoolac og fibreflex igennem det 4 måneders forløb, men Sabine fortalte at der aldrig er lavet undersøgelser der beviser at zoolac virker på kaniners mave. Det virker super på hunde og katte men kaninens tarmsystem er helt anderledes både hvad angår hvordan det ser ud fysisk, men også hvilken bakterie vækst, der er rigtig for en kanins tarm. Kaniner har også en meget lang blindtarm og kaninen skal jo spise sin såkaldte "natafføring" som jo ser anderledes ud end de almindelige pølser. Spisning af natafføring, sker da bla. essentielle vitaminer f.eks. B vitamin, men også andre ting kræver en tur til igennem tarmsystemet før optagelsen er så tilfredsstillende så muligt.
    Min kanins blindtarm fungerer ikke helt som den burde og derfor får han grødet klistret 2 kr. store klumper afføring når han har det værst.
    Jeg har selvfølgelig været så tæt på at aflive Nico fordi jeg synes det var syndt for ham at dele af døgnet der boede Nico på toilettet og bagefter var han træt og så ikke glad ud. Jeg ville høre Sabines holdning inden aflivning.
    Her var det hun sagde at det kun er fibreflex som er lavet til at behandle en kanin med tarmproblematikker.
    Så nu kan du skrive fibreflex bag øret (som du skrev sidst til mig da jeg fortalte at zoolac kan fåes hos nogle dyrehandlere, hvor Fibreflex kun kan købes hos dyrlæger så ville du skrive min info bag øret. Tænkte at jeg nok hellere måtte skrive igen, når jeg nu har fået at vide at kun fibreflex er fremstillet til kanin og gnavere)
    I øvrigt Nico har ikke haft diarre/grødet afføring som han ikke selv har kunne klare at spise og holde sig selv ren i 14 dage.


Kommentér på:
Opfører sig ikke optimalt.

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce