{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Marsvin Valentin *Lillemanden* 2015

2.021 visninger | Oprettet:
Bedømmelse

Du kan først stemme, når din egen gnaver er oprettet og stemt ind. Opret din egen gnaver

Marsvin Valentin *Lillemanden*

Fødselsår:
2015
Størrelse / vægt:
Han er lige flyttet herhjem, så vejer ham først om et par dage :)
25/11-2015: 660g
2/12-2015: 710g
9/12-2015: 740g
16/12-2015: 740g
30/12-2015: 800g
6/1-2016: 820g
12/1-2016: 855g
2/2-2016: 875g
9/2-2016: 890g
5/3-2016: 950g
18/6-2016: 1000g
15/12-2018: 1050g
Temperament
Skøn fræk lille en :D
Altid glad og springer omkring, når der er mad på vej.
Tricks
Kan vist hyle efter mad :D Popcorne :D

Hoppe på bagben op af tremmerne når der kommer mad.
Stamtavle
Mor: Er én af de 17 marsvin, der blev fundet i en skov ved Køge
Far: Ukendt, kommer fra samme sted som hans mor

Født: 18/6-2015
Farve: Gylden/hvid
Pels: Langhårs satin
Køn
Kastrat
Bemærkninger
November 2015
Valentin, som nok kommer til at hedde Tino til hverdag, er lige flyttet ind her i aften :)
Han er født hos Mie Kayser, der tog sig af hans mor og 4 andre drægtige hunner, som blev fundet i en skov ved Køge. (Der blev fundet ialt 17 marsvin!).
Valentin er ca 5 mdr gammel og er ud af et kuld på 5 :)
Han er rimelig nervøs lige nu, men har også kun været her 1 time. Men indtil nu har han været fremme i skoene over for vores 2 madammer.

OPDATERING: 7/12-2015
Valentin's kælenavn er blevet til "Lillemanden" fordi han kun er halv størrelse af vores to piger :D
Der har været en del hierarkikampe indtil nu, mellem ham og vores 2 "Gamle Madammer". Nu har han fået rigtigt meget respekt for Pjuskepigen og kommer rimelig godt ud af det med Puttemusen - hun overgiver sig også lidt for ham.
Han er rigtig nysgerrig og vimser omkring.
Når han er oppe er han rigtig mors dreng :) Han slapper nemlig tit af, når han er oppe hos mig, mens han karter omkring og kan slet ikke sidde stille, når han er oppe hos min kæreste.
Han minder på mange måder Puttemusen, da hun var lille, for ud over det med at vimse omkring + være nysgerrig, så holder han sig ikke tilbage med at nappe, hvis noget skulle stå i vejen for ham og så er han vild med at tygge på lynlåse :D

6/1-2016
Lillemanden er nu oppe på en god vægt i forhold til sin størrelse.
Han er den gladeste gris, når man står op om morgenen. Så popcorner han rundt og kigger spændt efter, om hvornår deres morgensalat kommer :)
Det har været sjovt at se ham, nogengange når de fik grønt, for så løb han først hen til den ene og snuste hende op i ansigtet: "Hvad er det du spiser? Hvad er det du spiser? Smager det godt?" og så løb han hen til den anden, og snuste hende op i ansigtet: "Hvad er det du spiser? Hvad er det du spiser? Kan det spises? Smager det godt?" og så begyndte han selv at spise :D Indimellem snupper han også maden ud af munden på pigerne, og løber afsted :D Lømmel!! :D
Han er også blevet meget tam nu. Han bliver siddende, når man kommer og aer ham i buret, eller skal have ham op. og når han er oppe, er han begyndt at ligge og flade ud :)
Han er også rigtigt blevet fars dreng, der absolut skal over til sin farmand (min kæreste), hvis han sætter sig ved siden af os :D

9/2-2016
Lillemanden er blevet en rigtig hamster. Når han får salat eller andet skynder han sig hen i huset og gemmer den og skynder sig derefter at komme hen og tigge om mere :D
Nu er han ikke så bange for Pjuskepigen mere. Han kommer indimellem hen og snuser til hende og han er også begyndt at springe på hende, når hun er i brunst. Det bliver dog kun fra siden af, for hun er møg følsom på bagparten :P

17/3-16
Lillemanden er nu oppe på en størrelse, så han er i stand til at sætte sig i karakter over for pigerne. Han er ikke bleg for, lige at stille sig op, når pigerne kommer, og sige: Her er det mig, der bestemmer nu. Og lige give dem et lille snap, hvis de skulle tro de var noget :)

18/6-2016
Så blev Lillemanden 1 år og vægten ligger lige på 1 kg. Dagen blev fejret med flag og honningmelon :)
Lillemanden glemmer indimellem at han er en mand, så når pigerne drøner rundt efter hinanden i deres brunst, sidder Lillemanden bare og guffer mad :P

5/7-2016
SÅ fik Lillemanden også vundet sig en roset på Intershowhorse :D Han blev nr 5 i klassen: "Sødeste dyrebørn".

September 2016
Lillemanden er kommet til at gå alene med Puttemusen. Det er resulteret i, at de er blevet rigtige soulmates, der ligger og putter sammen og Lillemanden er blevet en rigtig gentleman, der passer godt på Puttemusen.

Januar 2017
Efter Pjuskepigen døde i oktober har Valentin og Putte nydt at have hinanden som selskab. De er ligeværdige i rangorden, for nu brummer de bare af hinanden og Valentin napper hende ikke længere.
Valentin er blevet en rigtig puttetrold, der rigtigt kan flade ud hos sin far. Han er stadig rigtig farglad og nu viser det sig oven i købet ved at han kun vil have godbidder af sin far - når jeg tilbyder ham en ærteflage, nægter han at tage den, til gengæld tager han den altid, hvis det er hans far, der kommer med den. Skøre kræ :P

4/4-2017
Nu tør jeg omsider ånde lettet op 💕 For 2 1/2 uge siden stoppede Valentin pludselig med at tigge en fredag aften. Det lykkedes mig dog at kalde ham frem og give ham en lille skive tomat, som han så spiste. Han så lidt træt ud, så vi snakkede om, at han nok var blevet lidt træt og stresset af, at vi først var gået i seng ved 3 tiden om natten i dagene op til, så vi gik tidligt i seng og lod dem sove længe.Det hjalp en smule på det, men ikke meget. Vi kunne se, at høhækken ikke var rørt - Der plejede Valentin ellers at sidde og gumle dagen lang. Vi tilbød ham masser af guf: Tørrede urter, lucernemix, agurk, tomat, hjertesalat, kornblanding osv osv. Han spiste et par mundfulde hver gang og forlod det derefter. Vi overvågede ham weekenden igennem og lagde urtegræshøet rundt om i buret, for at få ham til at spise det.
Om mandagen kontaktede vi Rikke på City Dyreklinik, der desværre ikke kunne tage ham ind samme dag. Så vi tog en tur til Karlslunde dyrehospital og fik ham undersøgt. Dyrlægen dér mente, at det var tænderne, for han tyggede skævt og havde fået et mærke på tungen. Vi aftalte så, at vi skulle have vores egen dyrlæge, Rikke, til at lægge ham i narkose og slibe tænderne på ham. Han skulle så have smertestillende indtil da. Ulykkelige gik vi hjem. Der var jo ikke mange marsvin, der klarer at få slebet tænder. Og hvis han tyggede skævt, var det jo noget, der skulle gøres ofte. Sidst vi havde et marsvin i narkose, redde hun sig en blærebetændelse, der endte med at koste hende livet. Så vi gik med et hav af bekymringer omkring Valentin. Samtidigt måtte vi tænke på Puttemusen, der ikke har psyke til at gå alene. Midt i sygeforløbet oplevede vi, at Valentin havde ligget og gemt sig i høet og ikke reagerede, da Puttemusen kom tilbage i bur. Det fik Puttemusen til at panikke fuldstændig og hun løb rundt i buret og kaldte og kaldte indtil vi fik vist hende, at Valentin sad i høet og stadig var i live ❤ Så vi begyndte at søge og spørge rundt omkring, om hvad folk havde af salgsdyr - meget ubehageligt at skulle sidd og finde en afløser, mens han stadig var her og vi ikke vidste om han ville overleve elle ej.
Men vi startede så op på Metacam og fik os en tid hos Rikke om onsdagen til narkose og tandslibning. Jeg fik et tip af Susanne Margrethe Sørensen om, at prøve at give ham græs. Så jeg var ude i nattemørket og finde nogle bitte små totter græs. Dét var en succes. Valentin guffede det i sig :) Så frem til onsdag prøvede vi at opstøve så meget græs som muligt, og samtidigt prøve at undgå at give for meget.
Vi nåede til onsdag, hvor han pludslig havde kaste sig over maden om morgenen. Rikke kiggede ham igennem og da hun tjekkede tænderne, sagde hun, at de altså ikke fejlede noget. Så istedet for at lægge ham i narkose, fik vi ham røntgenfotograferet. Det viste sig så, at han havde lidt luft i maven, så hendes teori var, at han havde haft trommesyge og det så havde hjulpet, at give ham smertestillende. Vi skulle så give ham smertestillende i 10 dage og give ham noget Dulcogas sammen med lidt Critical Care.
Nu er de 10 dage gået og vi har gået og været nervepirret hele weekenden af angst for, at det ville bryde ud igen. Men NU har jeg endelig fået troen på,at det er overstået :D Det er bare så fantastisk en følelse 💖
Efterfølgende har jeg gået og tænkt på, om han måske havde bidt sig i tungen om fredagen og fået en blist og derfor ikke rigtigt ville spise. Han har så måske også tygget skævt, så tænderne så derfor så skæve ud om mandagen. Da han så fik smertestillende har han så nok kunnet tygge normalt igen og derved få slebet tænderne rigtigt igen og så er det hele helet og kommet på plads til om onsdagen.

24. Juli 2018
I dag fik vi Zniffie's mor Zanja hjem. Vi ville introducere hende for Valentin og Zniffie én af gangen på neutralt område. Det viste sig, at Zanja gik til angreb på Valentin, da han kom hen til hende. Valentin viste sig så som en rigtig kastrat, der gik væk fra Zanja for så at komme tilbage og bare blive siddende på afstand, når hun brokkede sig og hvis hun gik til angreb så veg han ikke og klaprede bare tænder af hende.

14. December 2019
I nat fik himlen endnu en stjerne, for skønne dejlige Valentin drog over regnbuebroen i nat :'(
Kommentér på:
Marsvin Valentin *Lillemanden*
x