{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
56 visninger | Oprettet:

Syg kanin? {{forumTopicSubject}}

Min lille kanin mor nyser hele tiden og nogle gange ryster hun også. Hun fik under sin graviditet smertestillende fordi hun ikke spiste og det hjalp.
Nu er hendes unger 1,5 uge gamle og flotte. Men hun virker stadig utilpas. Dyrelægen kan ikke sige hvad der er galt. Hun er dog konstant sulten og laver enorm meget afføring. Men hun sover hele tiden, nyser og ryster nogle gange. Dyrelægen har været ovreKommentarer på:  Syg kanin?
 • #1   14. mar For mig lyder det helt klart som en kanin som ER syg! Og når din dyrlæge opgiver, og lader dig stå tilbage med en kanin som ikke er færdig med at blive undersøgt eller behandlet - ville jeg godt nok finde en anden dyrlæge.

  Måske det kan være:
  Pasteurella er et ord, som får de fleste kaninejere til at gyse og spærre øjnene op. Pasteurella er nemlig navet på en bakterie, som kan gøre din kanin alvorligt syg, bl.a. forårsage luftvejsinfektioner. Mange kaniner lever et normalt liv, selvom de er bærere af bakterien, hvilket mange desværre er. Altså raske smittebærere. Bakterien bliver holdt i skak af kaninens immunforsvar og ligger i dvale, men svækkes immunforsvaret, f.eks. pga. stress eller anden sygdom, får bakterien mulighed for at formere sig og skabe problemer. Man mener infektionen starter i de øvre luftveje, hvorefter den spreder sig til lunger og ører. Til sidst går den i blodet, hvor den speder sig til de øvrige organer og medfører blodforgiftning og død.
  Sygdommen behandles ved hjælp af antibiotika. Jo mere den har spredt sig jo sværere er behandlingen. Hvis den ikke har spredt sig videre end til næsehulen (kaninen nyser), er prognosen god. Er sygdommen mere fremskreden, og måske har medført lungeproblemer, kan aflivning være det mest humane, da behandlingen typisk ikke har god effekt. Men tal med din dyrlæge om et evt. behandlingsforløb. Pasteurella behandles med antibiotika i længere tid, ofte uger, men risikoen for tilbagefald er stor. Hvis kaninen bliver syg eller stresset vil sygdommen ofte vende tilbage.
  Symptomer på denne sygdom er næseflåd, nysen, flåd fra øjnene/øjenbetændelse, øreinfektioner, bylder og head tilt. Head tilt (hovedet holdes på skrå) skyldes infektion i det indre øre, som påvirker hjernen. Kaninen bliver usikker på benene og hovedet holdes i en skæv position, hvor det ene øje kigger opad og det andet nedad.
  Pasteurella er meget smitsomt og du bør isolere din kanin fra andre kaniner med det samme.

  Måske en af disse dyrlæger er nær dig:
  http://frikanin.dk/valg-af-dyrlaege


Kommentér på:
Syg kanin?