Toilettræning af din kanin

Toilettræning af din kanin

27. feb 2018

Toilettræne en kanin? Det kan gøres - og det er nemmere end du tror! Kaniner er vanedyr, så hovedparten af toilettræningen er observation. Derfra kræver det kun en lille smule tålmodighed.


Hvorfor Toilettræne?

Når din kanin er toilettrænet, kan du dybest set lade den løbe over hele huset. Så slipper du også for at skulle rydde op efter irriterende “ulykker”. Selvfølgelig skal du altid overvåge dens aktiviteter - kaniner har en tendens til at bide i ting, og elektriske ledninger er en af deres favoritter. Selv om du sørger for at din kanin har alt muligt kanintilbehør, skal de undersøge alt.

Selvom din kanin tilbringer det meste af dens tid I sit bur, er toilettræning også en god ide. Ville du ikke hellere rengøre en toiletbakke end et helt bur?


Enkle trin til en trænet kanin

Når det kommer til toilettræning, er første trin en simpel observation. Efter et par dage vil du opdage, at dit kæledyr foretrækker et bestemt hjørne af buret som toilet. Begynd med at sætte en toiletbakke i dette område. Din kanin vil ikke engang bemærke ændringen. Sørg for at bruge et ikke-klumpende grus, da ler kan være farligt for kaniner.


Giv din kanin et par dage for at blive fortrolig med dens toiletbakke. Du vil måske bemærke, at den sover eller spiser derinde, og det er helt normalt: din kanin er blevet fortrolig med sin toiletbakke.


Når din kanin bruger toiletbakken regelmæssigt, kan du give den lidt mere plads. Ideelt set bør du holde den i et lille område nær bure teller kanin løbegård. På den måde vil den, hvis den vil bruge toiletbakken, ikke skulle gå særligt langt for at finde den.

Nu er det, at tålmodigheden kommer ind. Forøg gradvis din kanins område hver dag. Hvis den har en “ulykke”, skal du enten vende tilbage til et mindre område, eller tilføje en toiletbakke mere. Husk, din kanin har små ben og en kort hukommelse: Hvis du giver den adgang til hele huset, er der en risiko for, at du skal bruge en toiletbakke uden for buret.


Før du ved af det, bruger din kanin sin toiletbakke regelmæssigt. Tillykke: Du har lige trænet dit kæledyr!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce