Tid til ferie - men hvem passer kæledyrene?

Tid til ferie - men hvem passer kæledyrene?

24. mar 2018
Med det triste vejr og de kølige dage er det ikke et under, at et stadigt stigende antal danskere indkasserer deres ferietimer og søger mod varmere og mere spændende himmelstrøg. 

Med taskerne fyldt til bristepunktet, flygter folk til lufthavnene i jagten på f.eks. billige storbyferier i London: Forberedt på feriesjov og nye oplevelser. 

Det er dog ikke kun hus og bekymringer, der efterlades herhjemme, når danskerne tager på ferie. Hvert år efterlades en loyal vennegruppe hjemme i vante omgivelser, trods det grå forårsvejr, hvor de venter trofast på at deres ejer kommer hjem igen. 

Hvem passer dine dyr mens du er på ferie?  

Et af de vigtigste spørgsmål mange dyreejere stiller sig selv inden ferien er: Hvad skal man være særligt opmærksom på, når man får andre til at passe ens kæledyr. 

Før man beslutter sig for at kaste sig over de bedste ferietilbud, er det vigtigt først at finde en person eller professionel institution, der i ferieperioden kan tage sig af kæledyrene.  

Ofte kan en velplanlagt ferie blive et stress-moment, når den bekendte man antog ”bare” kunne tage sig af gnaverne, viser sig at have planlagt ferie i samme periode. Sørg derfor altid for at undersøge, hvorvidt pasning er muligt, inden ferien bestilles. 

Skal kæledyrene passes i hjemmet, bør denne opgave udelukkende foretages af personer, man nærer særlig tiltro til. 

Bliver kæledyrene passet hjemme hos ”dyresitteren” selv, og har vedkommende selv børn eller egne dyr, er det en god idé at sikre sig, at alle parter er sikre og trygge i hinandens nærvær inden ferien. 

Bliver kæledyrene passet i hjemmet, er de primære nødvendigheder adgang til rent drikkevand og foder. Især gnavere, fugle og katte kan ofte klare sig selv i korte perioder, så længe en venligstemt nabo sørger for mad og drikke, og eventuel rengøring af toiletbakker. 

Husk foder og T-shirt 

Foder og dosering er ofte en udfordring i ferieperioden: Hundepensioner eller professionelle passere, vil anvende samme mærke og mængde som ejerne ønsker, men private passere bør altid modtage en detaljeret forklaring om hvor vigtig den rette slags, og mængde, foder dyrene behøver: En tiggende hund kan hurtigt snige sig til små stykker kage fra velmenende passere, der ikke er informeret om, hvor skadeligt det kan være for hunde.  

Det kan være gavnligt at anvende en T-shirt eller anden tøjgenstand i et stykke tid forinden ferien, eventuelt som nattøj, og give dyret denne med, når det sættes af før ferien: Forskning har påvist at ejerens duft, efterladt på tøjgenstanden, kan være med til at mildne dyrets hjemve.

Hav en dejlig ferie med god samvittighed.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


MiaJessen
MiaJessen (Kommerciel blogger)
Oprettet 22. feb
x