Sådan gør du bilen ren, efter kæledyrene har været med

Sådan gør du bilen ren, efter kæledyrene har været med

7. maj 2019
Det kan være nødvendigt at have dine kæledyr med på køretur engang imellem. Skal du til hundetræning, dyrlægen eller skal de passes hos familie eller venner, er det ofte nemmest at tage dem med i bilen. Samtidig kan det også være hyggeligt at have kæledyr med ud at køre - særligt nogle hunde elsker en tur i bilen med hovedet ud af vinduet. Det betyder dog, at bilen kræver lidt ekstra rengøring. Skal du sælge din bil, er det særligt vigtigt, at få gjort bilen ordentligt ren efter dine kæledyr. Hos NEMbilhandel kan de hjælpe med et nemt og sikkert bilsalg - du skal ikke stå for andet en en grundig rengøring, der klarer at fjerne alle spor af dine hunde eller katte. Derfor kan du i det følgende læse en række tips til, hvordan du kan gøre bilen rent efter kæledyr, hvis du skal for eksempel skal sælge din bil. 

Slip af med alle de hår, dine kæledyr efterlader
Kæledyr efterlader alting mange hår på både sæder og bilmåtter. De kan være svære at få væk med en normal støvsugning og forsøger du med fnugrulle, kan det blive en omstændigt proces. I dag er det heldigvis muligt at købe mundstykker til de fleste støvsugere, som er lavet til at få bugt med blandt andet dyrehår. Det gør det langt nemmere og hurtigere at få støvsuget al den pels, som dine kæledyr måtte efterlade, væk. Har du ikke fået investeret i et sådan mundstykke, og har brug for at få hårene væk her og nu, er et godt trick at bruge vand og en svaber. Spray sædet eller måtten med en smule vand, brug svaberen til at samle alle hårene, og når stoffet er tørret igen, kan du nemmere støvsuge hårene væk. 

Skumrens dine bilsæder
Mens hårde overflader ofte er nemme at klare med en våd klud og lidt sæbe, kan en grundig rengøring af sæder og måtter være sværere. Har dine kæledyr slæbt skidt med ind i bilen, kan det være nødvendigt at rengøre disse med andet en blot støvsugeren. Her kan skumrens være en rigtig god løsning. Sørg først for at vælge en skumrens som egner sig til tekstiler. Derefter skal du ikke gøre andet end at sprøjte det på, fordele det med en svamp og lade det sidde i nogle minutter. Herefter tører du hurtigt efter med en klud. Rensningen vil resulterer i, at gamle pletter efterladt af dine kæledyr som regel er helt forsvundet. Samtidig kan det i nogle tilfælde afhjælpe lugtgener fra dyrene. 

Imprægner dine sædder
Hvis du ofte har dyrene med på tur, kan en god måde at undgå ofte at skulle rengøre din bil være at få imprægneret stofoverfladerne i bilen. Dette kan med fordel gøres efter en skumrens. I dag kan du få en masse forskellige præparater til formålet. Det vigtigste er naturligvis, at du finder imprægnering, der egner sig til bilsæder og måtter. Som regel kommer præparatet i en praktisk spray, som du nemt kan fordele på bilens tekstiler. Efterfølgende trænger skidt og snavs fra dine kæledyr ikke ligeså nemt ned i sæder og måtter. 

Sådan får du lugten af kæledyr væk
Tager du tit din hund med til vandet, bliver du ofte nødt til at have en våd hund med hjem igen i bilen. Det kan med tiden betyde at bilen begynder at lugte. Selv kæledyr, der ikke er i bilens, mens de er våde kan over tid efterlade en ubehagelig dunst i bilen. Dette kan delvist afhjælpes med en gennemgående rengøring, hvor særligt skumrensning beskrevet tidligere kan gøre en forskel. Men hvis du skal sælge bilen, er det vigtigt, at lugten er helt forsvundet. Til det formål er der heldigvis forskellige lugtspray, som du kan investere i. Tit er det værd at bruge lidt ekstra penge på en, der decideret dræber de bakterier, der er skyld i lugten. Et gammelt husmorråd, som mange synes fungerer lige så godt, er at hælde lidt bagepulver på sæderne og lade det ligge nogle timer, før du støvsuger det op igen. Det skulle eftersigende tage meget af den grimme lugt. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x