Sådan forbereder du dig til næste gnaverudstilling

Sådan forbereder du dig til næste gnaverudstilling

16. sep 2020

Har du kanin, marsvin, hamster, rotte, mus eller gerbil? Og er du interesseret i at udstille din gnaver på en af de danske eller udenlandske gnaverudstillinger i det nye år, så kan du godt begynde at glæde dig allerede nu. Uanset om du har været på en gnaverudstilling før som enten tilskuer eller deltager med din gnaver, så er det en begivenhed i kalenderen, du godt kan se frem til. Det er både hyggeligt og sjovt at møde andre ejere af forskellige gnavere på udstillingerne, men det mest spændende er uden tvivl at se de mange forskellige størrelser og racer, der indgår i kataloget på udstillingen. Herunder finder du nogle simple råd til dig, der forventer at tage til udstilling med din gnaver. 


Forberedelse forud for udstillingen

Når du har meldt din gnaver til udstilling og fået tid og sted på begivenheden, kan du med fordel begynde at forberede dig på de praktiske gøremål forinden. Først og fremmest er det en god idé at undersøge, om du har det fornødne Udstillingsudstyr til dyr. Det kan være, at det går op for dig, at du mangler noget grej eller et særligt produkt til at klargøre din gnaver med, inden I skal på udstilling. Derforuden kan det være en god idé at sikre, at du har et solidt bur til transporten, når du skal afsted til udstillingen med din gnaver. Afhængigt af om udstillingen afholdes officielt med international tilslutning, eller om du derimod skal udstille på et dyrskue, så bør du undersøge forinden, hvilke papirer eller dokumentation på din gnaver, det kræves af dig, at du medbringer, og hvorvidt I selv skal medbringe bur. 


Under udstillingen

Når du er ankommet til udstillingen, bør du danne dig et overblik over, hvilke andre gnavere der står udstillet omkring din udstillingsplads. Med særligt hensyn til gnavere sørger de fleste udstillinger for, at kaninerne står et sted, imens de mindre dyr står et andet sted. Det er ganske enkelt for at opretholde en høj sikkerhed for den enkelte udstiller. Alligevel bør du se, om du kan komme i venlig snak med de udstillere, der har gnavere i burene omkring dig. På den måde kan I få talt om, hvorvidt hannerne og hunner reagerer på at stå i bur ved siden af hinanden, så dyrene ikke oplever at blive stressede af de uvante omgivelser. I det hele taget er udstillingshallen ofte fyldt med nye og uvante indtryk fra fremmede omgivelser og nye dufte, som din gnaver skal forholde sig til. Derfor er det vigtigt, at du løbende holder øje med din gnavers adfærd og signaler.  Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x