Lav det ultimative marsvinebur

Lav det ultimative marsvinebur

1. jun 2020

Marsvin har brug for mere plads, end de fleste måske lige tror, og hvis du gerne vil give dine små gnaver-venner de bedst mulige forhold, er et hjemmebygget bur en overvejelse værd. Her får du nogle gode tips til, hvordan du kan skabe det perfekte hjem til dine marsvin. 

 

Masser af plads 

Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på, at marsvin ikke må gå alene. Marsvin er flokdyr, og de har derfor brug for at være sammen med andre marsvin. Selvom du bruger masser af tid sammen med dit marsvin, kan det ikke erstatte det selskab, din marsvin har brug for. Du skal altså altid have mindst to marsvin. 

Flere marsvin betyder et større behov for et bur, så for at finde ud af, hvor stort buret skal være, skal du tage udgangspunkt i antallet af marsvin, der skal bo i det. De skal kunne passere hinanden uden at blive fanget i hjørner for bedst muligt at undgå stridigheder, og der skal desuden være plads til, at de kan løbe rundt, da marsvin faktisk har brug for en del motion hver dag. Du kan også give dem ekstra motion ved at tage dem ud af buret og lade dem løbe rundt på dit gulv i et stykke tid hver dag. Sørg dog for at holde øje med dem, så de ikke kommer til skade eller bider i noget, de ikke må spise. 

 

Gode gemmesteder 

Udover at være flokdyr er marsvin også byttedyr. Dette betyder, at de fra naturens side godt kan være lidt nervøse og hurtige til at løbe væk og gemme sig. Det er derfor også vigtigt, at der er gode gemmesteder til marsvinene, hvor de kan slappe af og undgå at blive stresset. Det kunne være i form af små huse eller huler, men du kan også købe stoftunneller og hængekøjer, hvilket ofte er et stort hit med mange marsvin. 

 

Masser af mulighed for at spise 

Marsvin er små dyr, og mad passerer hurtigt gennem dem. De skal derfor spise ret ofte, og det er vigtigt, at de har konstant adgang til mad, især hø, som de hele tiden skal kunne komme til. Sørg også for at have noget godt tørfoder stående fremme i buret, hvor marsvinene nemt kan komme til. Overvej eventuelt at gøre sådan, at der er godt plads ved både høhække og foderskåle, så flere marsvin kan spise på en gang uden, at de bliver sure på hinanden. Derudover skal dine marsvin selvfølgelig også altid have adgang til rent vand. 

 

Giv dine marsvin de bedste forhold 

Hvis du vælger at have marsvin, bør du også være forberedt på at passe dem rigtigt, og det betyder at give dem de rette forhold. De skal passes omhyggeligt, og det er blandt andet vigtigt, at du jævnligt gør rent i deres bur. Hvis det kniber lidt med pengene for at få råd til det hele, er det en overvejelse værd at tage et lån, så det ikke kommer til at gå ud over dine kæledyr. n 15000 kr.  eller et andet beløb, så du kan skaffe alle de ting, dine marsvin har brug for. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x