Hvordan skal du indrette din have?

Hvordan skal du indrette din have?

28. feb 2021

Trænger haven til en renovering, eller har du måske bygget et hus, hvortil der skal bygges en helt ny have op fra bunden? Det kan være noget af et projekt at bygge eller renovere en hel have, men netop nu hvor sommeren går os i møde, er der tid til et større projekt som dette. Nogen elsker at bruge tid i haven, og har mange projekter kørende hele tiden. Andre vil hellere bruge tid på andre ting og foretrækker en have der er funktionel have der er nem at holde uden for stor indsats. Herunder kan du læse om nogle gode tips til haveindretning. 

Indretningen til haveelskeren 

Hvis du er en haveelsker, der gerne vil bruge den aktivt og måske have køkkenhave, frugttræer, hyggekroge, plads til børnelej, osv. er det vigtigt at sørge for at udnytte pladsen i haven så godt som muligt. Derfor er det bedste du kan gøre at lave en plantegning på forhånd, så du har styr på, hvor alt det der ikke sådan lige kan flyttes, skal stå. Herunder større belægning af fliser og terrasse, gangstier til køkkenhaven, drivhus, større legetøjsstativer, osv. Belægningen i haven er særligt vigtig, og det kan udføres på mange charmerende måder. Særligt marksten er rigtig gode til belægning i haven, da de både er relativt billige og er ikke så firkantede, men derimod charmerende og organiske at kigge på. Belægning af gangstier er særligt vigtigt, hvis du går frem og tilbage i haven på den samme strækning ofte, så du undgår at slide græsset ned. Husk også på, hvis du har børn, at lave dele af haven til deres legeplads. Sandkasser, gynger, trampoliner, legehuse eller hvad man nu kan finde på, kan altid inkorporeres i haven på en funktionel men samtidig stilfuld måde. Spice hele haven op med forskellige blomster, og eksperimenter med forskellige træsorter. 

Indretningen til en have med lav vedligeholdelse 

Hvis du har en have, der hovedsageligt skal være pæn at kigge på, uden at du nødvendigvis har behov for at bruge mange timer i den, er der også mange gode råd at hente. Det væsentligste er en god terrasse, som man kan sidde i og måske grille. Nøgleordet er minimalistisk, hvis målet er at have en have, der er nem at holde. Man kan sagtens for planter og træer, som hovedsageligt passer sig selv og samtidig er dekorative. Desuden vil en robotplæneklipper her være ideel, da du undgår selv at skulle ud og slå græsset.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x