Gode råd til dig, som skal hente din første kanin

Gode råd til dig, som skal hente din første kanin

20. jan 2020
For mange børn er den første kanin et stort skridt mod at tage mere ansvar i hjemmet. En kanin kræver pasning og kærlighed på daglig basis, og det er derfor vigtigt, at dit barn hurtigt lærer, hvordan man tager sig af den lille nye pelsklump. Men det første skridt på vejen er dog at hente Ninka, og derfor er det en god ide at læse op på, hvordan man bedst kommer i mål med at hente kaninen hjem og sørge for, at den er tryg i sine nye omgivelser. Derfor får du i denne artikel gode råd til, hvordan du bedst henter din nye kanin. Du kan dog starte processen med at tjekke din bil hos Tjekbilsyn, så du er sikker på, at bilen er sikker og uden fejl og mangler, når den rammer vejen på vej mod dyrehandleren.

Gør buret og kassen klar
Når du skal hente din første kanin, så er det vigtigt, at du er forberedt. Dette er specielt gældende, når det kommer til buret, som kaninen skal være i til daglig. Her skal buret være stort og rummeligt, så kaninen har en masse plads at løbe på, og den skal være foret med hø, halm og savsmuld, så du er sikker på, at den har bløde og behagelige steder at være. Nogle ejere vælger også at have kanin løs i huset. Er dette tilfældet skal du gøre en hule klar, som kaninen kan sove i, som altid er åben for den. Derudover skal den have adgang til en toiletbakke, som du for eksempel kan stille på badeværelset. Uanset, hvor du gerne vil have din kanin i hjemmet, så er det vigtigt at steder er klar til at flytte ind i, når kaninen kommer. Dette vil reducere den stress, som kaninen er udsat for under indflytningen. 

Gør bilen klar til transport
Der er flere forskellige måder at transportere en kanin på i bilen. Mange vælger at lade den være i en transportkasse foret med halm, når den er i bilen. Dette gør, at den har en lille hule, som den er tilpas i, og du er sikker på, at kaninen ikke slipper løs i bilen og bliver stresset eller i værste tilfælde, er grunden til en ulykke. Vælger du at tage kaninen på skødet på vejen hjem, så er det vigtigt, at dette foregår på bagsædet, og at du og kaninen er forsvarligt spændt fast. Du kan få seler til kaninen, som gør, at du har mere kontrol over den på vejen hjem. Der er altså flere forskellige måder at gøre dette på, det vigtigste er dog, at du og kaninen er sikker under transport. Et godt råd, skulle du vælge transportkassen, er at sætte kassen ned i det nye kaninbur eller stuen og derefter lade kaninen komme ud af sig selv. Dette gør, at den først kommer, når den er mere tryg i sine omgivelser, så dette kræver komplet ro i hjemmet. 

Begræns transport til et minimum
Når du har fået kaninen hjem, og den er tilpas i sine nye omgivelser, så er det vigtigt, at den ikke bliver flyttet for mere rundt på. Lad altså transporten blive på et minimum, så kaninen ikke bliver unødvendigt stresset. En kanin er ikke skabt på samme måde som en hund. En kanin er mere nervøs af sind, og der skal derfor ikke mange ændringer eller voldsomme bevægelser til, før den ikke længere er tilpas. Derfor er det en god ide at sørge for, at når din kanin er kommet hjem, at den så bliver hjemme så meget som muligt. 

Der er altså flere forskellige ting, som du skal huske på, når du først anskaffer dig din kanin. Du skal først og fremmest gøre alt klar inden dens ankomst, så den ikke bliver stresset over, at du først skal til at gøre buret klar, når kaninen kommer hjem. Du skal derudover beslutte dig for, hvordan du gerne vil transportere kaninen i bilen. Her skal du huske, at både du og kaninen skal være sikret for ulykker under transport. Og til sidst skal du finde tålmodigheden frem og lade tiden gå sin gang, så din kanin kan falde til ro. Disse væsner bliver hurtigt skræmte, og derfor er det godt at lade kaninen falde til i sit eget tempo.  Ved at finde tålmodigheden frem tager du hånd om processen på en måde, hvor du bliver hurtigere venner med din kanin, og i kan hurtigere komme til at nyde hinandens selskab. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x