Fem ting du skal huske, når du køber din første hamste...

Fem ting du skal huske, når du køber din første hamste...

26. maj 2020
Dette indhold er sponsoreret

Over hele verden er det populært, at barnets første kæledyr enten er en kanin, et marsvin eller måske en hamster. Det er en god måde at introducere barnet til at skulle tage ansvaret for et dyr, og dermed kan det være en god oplevelse for både barnet og hamsteren. Dog er det vigtigt, at du kender til de fem vigtigste ting, som du skal huske på, når du bringer en hamster ind i dit hjem, og derfor får du i denne artikel de bedste råd, så du kan kommer godt i mål med processen. For eksempel er det vigtigt, at du giver din hamster ro, efter den er blevet introduceret til sine nye omgivelser, og her kan du så finde tiden til at besøge Leovegas, hvor du kan finde online spil og få god underholdning i timevis. 


Vær forsigtig i starten
En hamster en kun en meget lille brøkdel af størrelsen af et menneske, og det er derfor vigtigt, at du og dit barn giver den ro, når den først kommer ind i jeres hjem. Det er på dette tidspunkt, at den skal vænne sig til de mange nye indtryk og lyde, og den skal vænne sig til sit nye bur. Når dette foregår, så er det vigtigt, at der er ro i hjemmet, og at den ikke bliver overvældet af høje lyde og voldsomme bevægelser. Det kan for eksempel være en god ide, at hamsteren får en midlertidig plads på et værelse, hvor der ikke er mange lyde i starten, og i kan så langsomt vænne den til livet i jeres hjem. 


Vent et par dage med at tage den op i hånden
Når du skal vænne en hamster til det nye liv sammen med dig og din familie, så er det en god ide, at du og dit barn venter med at tage hamsteren på, til den er faldet bedre til ro sine omgivelser. Her er det en god ide, at du giver den et par dage eller tre til at finde sig til rette. Dette vil gøre det mere behageligt for hamsteren, når det endelig er tid til at tage den ud, og den vil ikke blive lige så overvældet, som hvis den både skal vænne sig til sit nye hjem, mens den samtidig skal vænne sig til at blive kælet med af fremmede mennesker.


Husk at give din hamster ting at gnave i
Det er vigtigt, at din hamster ikke keder sig. Dette er ikke sundt for noget dyr, og det er derfor vigtigt, at du introducerer den til forskellige ting i buret, som den kan gnave i, og som den kan benytte som forhindringer eller legetøj. Dette kan du få hos de fleste kæledyrsforretninger, og det vil gøre underværker for din hamsters sundhed både mentalt, men også fysisk. Det er vigtigt, at din hamster får slebet sine tænder, da de ellers blot ved blive ved med at vokse sig længere og længere, vil vil gøre det svært for den at spise. Husk derfor, når du får en hamster, at den skal have ting at gnave i og at lege med. 


Giv den gerne en ven
De fleste hamsterracer er vant til at leve med mange andre af deres slags. Det kan derfor være hårdt for en hamster, hvis den skal bo alene. Dette er også gældende for kaniner og for marsvin, og det er derfor en god ide, at du køber mere end en, når du vælger at bringe ene hamster ind i dit hjem. Dette vil sørge for, at den ikke bliver syg af ensomhed, hvilket nogle hamstere godt kan blive, efter de er blevet fjernet fra deres familie i forretningen. Du behøver som oftest ikke købe mere end to hamstere sammen, og du kan altid vælge at få to hunner eller to hanner, som kan finde ud af at gå sammen i samme bur. 


Lad en rest fra reden være, når du gør rent i buret
En hamster har behov for velkendte rammer, hvor den føler sig tryg. Derfor er det vigtigt, at du ikke fjerne alt den halm, hø eller strøelse, som ligger indi dens rede, når du skifte rud i buret. Dette gør, at din hamster vil kunne genkende sin rede, og den vil være langt mere tilpas, når den kommer tilbage i buret, fordi reden stadig dufter af det samme. Det behøver ikke være meget, som du gemmer, og det må gerne være strøelse, hvor der ikke er forskellige typer af snavs eller efterladenskaber i. Det vigtigste er blot, at hamsteren kan kende sit bo, når den kommer tilbage. På denne måde giver du hamsteren de bedste muligheder for at falde til ro i dit hjem, så du og din familie kan nyde, at der er kommet nyt liv i huset. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x