Dette skal du huske, når du køber nyt bur til din hams...

Dette skal du huske, når du køber nyt bur til din hams...

30. dec 2020

Har du besluttet dig for, at du gerne vil udvide din familie med en lille hamster, så er der mange gode oplevelser i vente. En hamster er hyggelig, lille og fylder ikke meget på hverken børneværelset eller kontoret, og de lugter ikke i hverdagen. Dog er der nogle ting, som du bør huske på, inden du belsutter dig for at købe det første og det bedste bur til din kommende hamster, og i denne artikel finder du de tre bedste råd. Du kan også se forskellige tests af produkter til gnavere her, så du kan vælge de elementer til din hamster, der er de bedste på markedet.

Antallet af hamstere skal passe til størrelsen på buret

Når du først har beslyttet dig for, at du gerne vil have en hamster, så er det vigtigt at huske, at hamstere egner sig bedst til at bo med flere af deres egen art. Det er derfor en god ide, at du køber to, så de kan gå i det samme bur. Dette betyder dog, at du skal have et større bur, så der er rigeligt med plads til de to små kæledyr. Der er mange forskellige størrelser på tilbud hos flere forskellige forhandlere, men en god tommelfingerregel er, at du mindst finder et bur, som er 75x35 cm. 

Giv ikke din hamster et hjul

Der er mange måder at motionere din hamster på, og der er mange måder at aktivere dens hjerne, men det er ikke godt at give den et hjul. Dette ser man tit på film, og ofte er det alment kendt, at en hamster har behov for et hjul, som den kan løbe i. Dog kan denne hurtigt blive stresset af at skulle løbe på denne måde, og den kan også få ondt i ryggen, og den bør derfor udelukkende blive aktiveret gennem sjove labyrinter eller andre sjove rør i buret. 

Hæv buret fra gulvet

Når du skal give din hamster et plads på værelset eller kontoret, så er det nødvendigt, at du tager buret op fra gulvet og giver det en højere plads. Dette er specielt, hvis der er andre dyr i huset, som katte eller hunde der kan gå frit. En hamster er et meget frygtsomt dyr, go det kan derfor blive stresset af de mange fødder og dyr, som kan være i øjenhøjde, når buret er på gulvet. Derfor bør du altid sætte buret på et bord eller en reol, så du er sikker på, at du ikke stresser din hamster unødvendigt. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x