Dette skal du huske, når du bringer din kanin hjem for...

Dette skal du huske, når du bringer din kanin hjem for...

15. dec 2020

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have en kanin som kæledyr, så er du langt fra den eneste. Der bliver i Danmark solgt flere hundrede kaniner hvert år, den ene sødere end den anden. Dog er det nødvendigt, at du sætter dig ind i, hvordan du bedst kan tage vare på din kanin i de første dage i det nye hjem. I denne artikel kan du finde tre gode råd, som du kan følge, hvorefter du så kan slappe af og læse spændende nyheder og god underholdning hos Senses, mens din nye kanin vænner sig til dit nye hjem.

Tag den første dag fri 

Når du bringer din kanin hjem for første gang, så er det en god ide, at du tager den første dag fri. Dette betyder, at du bør blive hjemme fra skole, arbejde eller studiet, så du kan fokusere på at få din kanin i de bedste og tryggeste rammer muligt. Dette vil også sikre, at du ikke kommer til at have for travlt med at få kaninen tilpasset, da dette blot kan stresse den, også vil det kommer til at få konsekvenser for kaninens trivsel i hjemmet i fremtiden. 

Lad kaninen få fred 

Når du skal tage dig af dine nye kanin, så er det nødvendigt, at du giver den fred og ro til at komme sig over den lange tur fra sin mor eller tidligere ejer. Dette gør den bedst ved at blive introduceret til sin kurv eller sit bur, hvorefter den så kan få ro til at slappe af. VIl du gerne have, at din kanin har det bedst, så er det en god ide, at du har den fritgående i hjemmet. Dette vil give den masser af plads at udforske og løbe på, og den vil ikke føle sig så klemt inde, som hvis du blot havde den i et bur.

Fjern andre større og frie kæledyr

Kaniner bliver født med et glimrende flugtinstinkt, hvilket betyder, at de er klar til at stikke af med kun sekunders varsel. Dette gør også, at det er en god ide, at du fjerne eventuelle større kæledyr, som kan udgøre en trussel for din nye kanin. Dette kan være hunde eller katte, eller måske større kaniner. Dette vil gøre det langt nemmere for din kanin at slappe af, og du vil ikke skulle bekymre dig for, at din kanin vil stikke af, eller at dine andre kæledyr kunne komme til at gøre den fortræd. Så kan du hurtigt komme godt i mål med at tage din nye kanin med hjem. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x