Den store forårsrengøring

Den store forårsrengøring

26. feb

For mange er det ved at være tid til den store forårsrengøring. Dog når man har dyr i hjemmet, specielt gnavere, er man vant til hyppige rengøringer og typisk ser rutinen lidt anderledes ud. Her er der samlet en guide til en endnu større forårsrengøring, som er optimal for folk med dyr i hjemmet. Især de rum i huset hvor dyrene befinder sig har brug for ekstra knofedt og kærlighed. 

Rengøring af køkkenet

Køkkenet er et af de rum i huset som vi bruger mest og som typisk også er mest besværligt at holde rent. Nu kan man give køkkenet den helt store tur, hvor alle flader gøres rene . Køleskabet og især ovnen skal have en grundig tur. Netop ovn og komfur kan hurtigt blive beskidte og i den travle hverdag, får de typisk kun en tur med en klud og  overfladerens. Når du foretager dig denne dybderengøring, vil du også kunne se, hvor beskidte de rent faktisk er - især ovnen som de fleste ikke dybde rengøre efter hvert brug. Til ovn og komfur findes der specielle rengøringsmidler, som er effektive. Har man dyr i hjemmet, skal man huske at de ikke tåler rengøringsmidler og dyrene skal derfor ikke kunne have adgang til dem eller befinde sig i rummet når de bruges. 

Klargøring af haven

Havemøbler, ovn og andre haveartikler har været pakket væk hen over vinteren. Det er nu tid til, at de pakkes ud og rengøres, så de igen kan tages i brug. Denne tid kan også bruges på at rengøre haveskuret, fliserne eller give haven den store tur med plæneklipper og hækkeklipper. Her finder du en masse inspiration og tips og tricks til have aktiviteter samt hvordan man får mest ud af sin have med dyr.  

Toilettet 

En rengøring de fleste udsætter og helt klart den mindst appetitlige for manges vedkommende. Både toilet, bad og håndvask skal have den helt store tur, mens gulvet skal vaskes. Toiletter bliver hurtigt meget beskidte og endda mere beskidte, end vi lige skulle tro. Der findes også flere forskellige former af toiletrens, dog er de fleste rimelig kemiske og det fungerer derfor bedst, at dette gøres hen over natten. 

De øvrige rum

Har man gnavere, befinder de sig typisk enten i stuen, et værelse eller i haven. Disse steder kræver meget mere rengøring, typisk støvsugning, end andre rum. Du kan nu forkæle dit kæledyr ved at give deres sted en grundig rengøring og samtidig give deres bur en større rengøring også. Mad og vandskåle skal typisk vaskes hver dag, for at de holdes hygiejniske. 

I stuen og i de øvrige rum i huset er vinduespudsning nu også en optimal ide, når du nu alligevel er igang med en større rengøring. Især vinduespudsning er noget de fleste af os glemmer, dog er det faktisk meget vigtigt og gør meget for husets udseende. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x