{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.836 visninger | Oprettet:

Er kaniner flokdyr? {{forumTopicSubject}}

Min søn har en sød Teddy hankanin på næsten 2 år. den har altid gået alene, og det synes han er synd for den.
Jeg har egentlig også lovet ham at få den kastreret, så den kan få en ven.
Jeg har siden snakket med en, der fortæller mig at det aldrig vil gå godt med en ven til den. De vil komme op at slås... Det er selvfølgelig ikke ønskeligt.

Jeg har søgt på nettet, for at finde ud af om en kaniner er flokdyr, og har kun kunnet komme frem til at de er kolonidyr. Dvs, som jeg forstår det, lever de i kolonier men alene...Altså ikke i flok som f.eks. marsvin

Jeg er derfor nu i tvivl om, hvor vidt kaninen skal have en ven eller om det er imod dens natur..
Jeg er ikke interesset i unger, derfor skal han kastreres og sættes sammen med en hun, da jeg tvivler på det vil gå med en han.

Hvad siger I, har kaninen brug for en ven? Min søn har den ude hver dag og snakke med.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er kaniner flokdyr?
  • #1   18. feb 2015 Alle mine kaniner har nydt at få en ven, men der er ingen tvivl om at de ikke ville kunne enes i et lille bur. Hvis din kan bliver kastreret, får et stort bur og du så sæter ham sammen med en hunkanin vil det 99% virke smiley

  • #2   18. feb 2015 De er ikke flokdyr, men meget sociale alligevel. smiley

    http://kaninfo.weebly.com/adfaeligrd.html


  • #3   18. feb 2015 En veninde, som i får neutraliseret er en udmærket idé smiley

  • #4   18. feb 2015 Ja, de er kolonidyr, og lever derfor alene smiley
    Jeg vil ikke anbefale dig at sætte to sammen, eller ikke selvom de er neutraliseret, hvis din søn snakker med den hver dag, så behøver den ikke smiley


  • #5   18. feb 2015 Jeg har oplevet at mine dyr er blevet meget mere glade ved at få en ven. De er er blomstret meget op smiley

  • #6   18. feb 2015 Jeg ved ikke Stald Wind, hvordan du kan opfatte begrebet koloni, som at de lever alene? Kaniner er yderst sociale og lever i kolonier, som vil sige, at de lever i grupper, hvor de bygger tunnelsystemer, men stadig har muligheden for en alene tilstedeværelse indimellem. Derfor har kaninerne hver deres hybel i kolonien, hvor de kan trække sig tilbage, hvis de har brug for det. Kaniner i naturen ville aldrig kunne klare sig alene, da de i naturen bl.a. skiftes til at spise, mens andre holder vagt osv. Næsten alt hvad kaninen foretager sig i naturen sker i selskab med andre kaniner.

    Når det er sagt, synes jeg, Tina P, at det er en mægtig god idé med en kanindame til din kastreret hankanin, men vil du ikke have hunkaninen steriliseret også? smiley - Det er dyrt, men der er kun fordele ved at gøre det.
    Problemet med at have flere kaniner sammen opstår, hvis de kommer til at gå i bure. De er kolonidyr, og skal have plads til at gå hver til sit, hvilket ikke er muligt i et bur - ligegyldigt hvor stort det er.

    Nu skriver du, at din søn har den ude at snakke med hver dag - derfor er den ikke fritgående? Har du overvejet at gøre den fritgående. Det tror jeg i alle vil have mere gavn af, og det er super hyggeligt at have sådan en bamse rendende rundt i huset smiley


  • #7   18. feb 2015 Kaniner er ikke flok dyr , men som skrevet koloni dyr, kaniner kan leve mange i store områder , men de har dog hver deres teratorium, så skal man have mere end en kanin så skal den altså have masser af plads , et bur er ikke nok , grundet til de ser ud som om de er glade for hinanden og slikker på hinanden , så er det fordi den ene har magten over den anden , ligger du /i mærke til er det som regel altid den samme som slikker og værner om den anden , det er den der bestemmer .
    kaninerne slås ikke mens du er der som regel for så er de optaget af dig fodring mm. me når du går og lyset er slukket har piben desværre en anden lyd ,Vælger man at sætte to dyr sammen i et lille bur går det for en tid ,men en skønne dag kommer du ud til en meget forbidt kanin eller i værste fald en død kanin. så som hovedregel 2 kaniner 2 bure med mindre man som sagt har et stort område hvor der kan bygges huler mm.
    Så kaniner lever ganske lykkeligt alene og behøver ikke en ven smiley


  • #8   18. feb 2015 Katrine:
    Min er bare en forkortet udgave, de kræver meget plads, for at gå sammen, og det giver folk dem sjældent, og som du selv skriver, har de hver deres territorium, og lever derfor "alene", de bor ikke sammen..

    Jeg forstår ikke at folk konstant anbefaler kaniner at gå sammen, når de går så fint alene, og ikke har brug for "venner"
    Slut herfra!


  • #9   24. feb 2015 Jeg har en enlig huskanin han bor altså i hele lejligheden om vinteren og om sommeren går jeg ture med ham.
    Han har forskelligt legetøj i stuen bla. tunneller, papkasser med huller i, kattetræer som er moderniseret til en kanin, intelligent legetøj og et kaninspring samt en kasse med jord til at grave i, en kasse med hø og halm og grene. Når man har en kanin alene så kræver det at man sørger for den har noget at tage sig til og at din søn snakker med den hver dag og lukker den ud er super godt.
    Hvis i vil give jeres kastreret hankanin en hunkanin, så kan jeg kun anbefale at hun steraliseres for hunkaniner kan påvirkes meget af deres hormoner, som kan gøre dem frustreret og aggressive i de perioder hvor de er i brunst og her sidder jeres søde hankanin og er ikke interesseret i at hoppe på hende, så kan han godt få et hak i tuden. Når man neutraliserer kaniner så fjerner man meget af deres dominerende adfærd og de bliver mere rolige. Har læst at 80 % af hunkaniner dør af underlivs kræft og dette elimineres ved steralisering.
    Netop pga de er koloni dyr så har de brug for deres eget område. I naturen lever kaniner i hver deres hule. Hvis jeg valgte at have 2 kaniner så ville de have hver deres bur og så være sammen udenfor buret.


  • #10   4. mar 2015 Nej han bliver ikke fritgående.. Det er rigeligt han overpøller min sofa. Jeg ved godt der findes kanintoiletter, men han vil ikke bruge dem og der er ingen grund til at lejligheden ødelægges af hans urin.
    Jeg er af den opfattelse at kaninen godt kan leve lykkeligt i et bur, bare buret er stort nok.
    Han er ude i løbegård hver dag. Jeg tror bare han får lov at bo alene, jeg har set kaniner slås og det er ikke særlig kønt at se på...


  • #11   5. mar 2015 Det kan være pølleriet og tosserier rundt om i din bolig stopper når du får ham kastreret. Nico mega pøllede og tissede i min datters seng, det endte med vil købte en ret høj plade som vil satte ned langs madrassen så han ikke kunne hoppe derop, men nogle uger efter han var blevet kastreret der stoppede det. Min dyrlæge sagde der går op til 6 uger før det med hormonerne har ændret sig

  • #13   6. mar 2015 Nåå så var jeg ikke helt forkert på den, men ville ikke skrive det, hvis jeg tog fejl. smiley

    Jeg husker nemlig også at Mette har haft fertile hunkaniner i almindelige små bure.
    IKKE noget jeg vil anbefale.


Kommentér på:
Er kaniner flokdyr?

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce