{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.411 visninger | Oprettet:

Satin pels og indavl {{forumTopicSubject}}

I henhold til Stald typen så bliver satin kaniner mere syge end andre kaninracer fordi der er så få af dem, at de er meget indavlet.
Er der andre der har disse erfaringer.
Min elskede satin kanin havde tandspidser på kindtænder, som skulle fjernes i fuld narkose hver 3-4 måned. Fik fjernet 1 blæresten da han var 2 år og skulle have intensiv pleje i en måned.
Fra han var 2,5 år fik han tynd/klæg afføring så godt som hver dag fra klokken ca. 06 til kl. Ca 14.Han spiste det de dage det ikke var så voldsomt men det sad altid fast på den ene fod nogle gange begge, numsen og lidt på maven, så han måtte vaskes som regel flere gange om dagen og føntørres. Nogle dage kunne vi klare det med baby wipes.
Nogle dage var det 4 gange og andre dagen 4-5 gange i timen.Dage med hyppig klæg stor klumper afføring der flyttede han rundt i buret til et rent område og flyttede madskålen hen over afføringen. Afføringen kom og han kunne ikke nå sit toilet. Faktisk lå han tit og hvilede og pludselig så vendte han sig og så lå der en klat. Han var huskanin med åbent bur men blev altid i buret indtil dagen med diarré/klæg afføring blev normal som sagt omkring klokken.14.
Når det stoppede så kom der helt almindelige pølser resten af dagen og natten.
Han blev undersøgt af flere kanin-elskende dyrelæger, dyrehospitaler og Københavns universitetshospital for husdyr hvor deres kanin specialist heller ikke kunne hjælpe Nico.
Nico var en fantastisk kanin som drønende rundt i vores lejlighed og altan resten af døgnet og lå helt flader ud og ikke på nogen måde viste smerte tegn. Han var en stor del af familien og elskede vores ture i det grønne.
Jeg elskede hans pels men hvis flere herinde har måtte aflive deres kanin med satin pels pga sygdom, så må jeg vælge en anden race.
Jeg valgte en avler men hun havde andre racer end satin.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Satin pels og indavl
  • #1   20. jul 2017 Det er jo desværre problemet ved sjældne variationer, hvis folk der r ikke kender til det basale genetik, får fat i dem. Det tager lang tid at omformere en sund bestand, men det bør bare ikke gøre dyrene syge i forløbet, så gør man noget forkert.

  • #2   20. jul 2017 Jeg har desværre samme erfaring med satin dværg vædder. Har haft et avlspar der var mere syge end hvad jeg ellers ser ved mine normal pelset dværg væddere.
    De var ikke glade for at spise hø i samme mængder som resten af vores dværg væddere, hvilket sansynligvis gav dem problemer med maven. Deres lort kom tit ud som perler på en snor.

    Man læser tit om satin dværg væddere med diverse defekter, de har lidt det ry blandt mange avlere, at de bære på dårlige gener.
    Tror lidt et af problemerne er, de er blevet avlet til kæl efter at få de nemmest sælgende farver, ikke på at få de sundeste kaniner.
    Dette har givet de problemer, vi ser i dag.
    Satin dværg vædder i flotte farver, gerne i så speciale farver som muligt sælger godt, køberen tænker ikke på evt. Sygdomme der kommer frem senere.


  • #3   20. jul 2017 Jeg havde satin og avlede dem i nogle år, og synes så ikke de var hyppigere syge - men jeg har så selvf. heller ikke haft andre typer, end dv i satin og rex.

    Men, jeg tror problemet er at dels blev der avlet en del på et tidspunkt, og mange ville få frem til ren satin, fremfor satin og satinbærer - og nogle avlere avler primært efter unikke farver, fordi de vil have "monopol" på dét - hvad det end og ve skal gøre godt for.
    - Og med mange ting der går mode i, så ryger etikken og fornuften måske.

    Så NOGLE linier, kan der være en del problemer med - mens andre avlere har avlet med hjernen også, og lavet nogle sundere linier.

    Skulle jeg være blevet ved, ville jeg havde fokuseret på at tage alm. dværgvædder ind over noget mere, og benyttet mere af bærer dyr, især pga. type.

    Mange af de tyske dyr, synes jeg også har haft tendens til at have problemer, især tandfejl, hvor man ikke er ligeså "streng" med at pille dem ud dernede - åbenbart. Måske det er samme problematik ift. avlere, som herhjemme.

    Men, det synes jeg jo man ser nogle gange ved nogle racer - hermelinen har også haft ry for sine problemer osv.

    Jeg har altså ikke haft så mange problemer med satindyrene, som det her gøres til - og kender andre avlere, der heller ikke har.

    Jeg ved linier og avlere jeg ikke vil have dyr fra, men jeg ville bestemt ikke undgå satin eller rex en anden gang.


  • #4   20. jul 2017 Jeg avler satin Dværgvæddere og har 7-9-13 kun haft en satin med tandproblemer som er aflivet. Ellers har jeg ikke haft noget med dem smiley

  • #5   20. jul 2017 Min kanin spiste heller ikke meget hø og jeg købte mange forskellige mærker for at ramme en sort som han kunne lide, men den store hø spiser blev han aldrig.
    Selv da dyrlægen lavede en 14 dages plan næsten kun med hø, der øgede indtaget ikke.


  • BlueBunnies
    BlueBunnies Hjælpe-administrator
    Tilmeldt:
    mar 2014

    Følger: 22 Følgere: 198 Gnavere: 13 Emner: 14 Svar: 564
    #6   21. jul 2017 Jeg holder mig helt fra satin dværgvæddere netop af den grund, og det samme med rex pelsede dværgvæddere. De er bare nogle skravl. Jeg har mistet 3 med rexpels, 1 med satin pels og 2 med satinrex pels.
    Jeg prøver mig nu ad med løvevæddere med satinpels og rex pels. Har en enkelt satin og en enkelt rex siddende lige nu. De er egentlig meget fine. De er knap så skravlede, som de andre har været.


  • #7   21. jul 2017 kommentar til Anette
    det med pølser på en snor er jo pga de har sunket noget pels og det er ikke et problem med mindre det bliver så udtalt at det danner forstoppelse og kan forårsage tarmslyng eller trommesyge....
    jeg har kun haft 1 kanin men har jo desværre været i konstant kontakt med dyrlæger og fået hjælp af guldborgsund kaninhjem.
    min satin fældede hele året. når man havde nusset ham så var jeg fuld af hår.
    har andre satin ejere denne oplevelse


Kommentér på:
Satin pels og indavl

Annonce