{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
510 visninger | Oprettet:

»•Dystopia•«
»•Dystopia•« Hjælpe-administrator

Tilmeldt:
3. jun 2013
Følger: 39 Følgere: 202 Gnavere: 2 Emner: 14 Svar: 423

Danmarks Kaninavlerforening - DTU-Veterinærinstituttet vedr. VHD {{forumTopicSubject}}

Lige én ny udmelding fra DK, til dem som gerne vil følge med ang. VHD.

Vigtig meddelelse. Samtale med DTU-Veterinærinstituttet vedr. VHD

Undertegnede havde dd en samtale med DTU-Veterinærinstituttet vedr. VHD.

Instituttet har inden for den seneste måned fået indleveret 8-10 døde kaniner (inklusiv de 3 fra Bornholm), hvor der har været mistanke om VHD.
Instituttet foretager ikke længere en analyse/prøve for VHD, men obducerer, og ser om der er leverskader. Ved leverskader typisk tegn på VHD, sendes der prøver til Tyskland for analyse for VHD. Hovedparten af de 8-10 kaniner er sendt til Tyskland for endelig test på VHD. Prøver fra de afsendte kaniner stammer fra flere landsdele/regioner i hele Danmark. Instituttet vil for indeværende ikke oplyse, hvilke regioner/landsdele de VHD-mistænkte kaniner stammer fra Resultaterne fra Tyskland forventes, at komme i slutningen af denne uge.

Vigtigt. Min samtalepartner, anbelalede, at vi fastholder beslutningen om ikke at udstille eller samle kaniner, indtil vi har resultaterne fra Tyskland. Viser resultaterne fra Tyskland, at vi har VHD i det øvrige Danmark, bør vi, i følge Instituttet, fortsætte med anbefalingerne udover 3. oktober. dvs ingen udstillinger, stævner eller samlinger. (det er det Instituttet kalder god hygiejne – minimering af smittespredning)

Min samtalepartner,nævnte endvidere, at vi nok må vende os til tilfælde af VHD, der er mere og mindre permanent i hele Europa.
Næste skridt bør være vaccination. Det nævntes, at de to typer vacciner er næsten “udsolgt” grundet øvrige landes store opkøb, så den er svær at skaffe.
Det nævntes i kanten af samtalen, at mange af Danmarks kaniner er kælekaniner, der rejser med familien rundt på ferie m.m., og her er der en særdeles stor ukontrollerbar smitte spredning.

Carsten Philipsen
Landsformand


Link til DK's FB side:
https://www.facebook.com/KaninerDK/?fref=nf

Spar penge på din forsikring



  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Danmarks Kaninavlerforening - DTU-Veterinærinstituttet vedr. VHD

Annonce