{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.026 visninger | Oprettet:

Hjælp! Erfaringer søges!! {{forumTopicSubject}}

Min lille hankanin har sår på begge hornhinder, det kan bedst ses når jeg er ved dyrlægen og det bliver farvet.
Det blev opdaget kort tid efter jeg fik ham og jeg har været ved dyrlæge cirka hver anden uge siden... Der er ikke noget i hand miljø der kan lave det, der sidder ikke noget bag ved hans øjenlåg, det er tjekker flere gange og af forskellige dyrlæger.. Det virker ikke til at blive værre, men det går heller ikke væk , han har været igennem 4 forskellige forløb med forskellige øjendråber. Han virker ikke til at være generet af det, men han kan jo skjule det. Jeg vil derfor høre om nogen af jer har erfaringer med hornhinde sår da det er til stor frustration for både dyrlæger og jeg. Alle spørgsmål og råd er velkomne!!


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hjælp! Erfaringer søges!!
  • #1   29. sep 2015 Et hornhindesår kan have meget forskellig størrelse (udbredelse) og forskellig dybde, altså et eller flere lag af hornhinden.

    Hvis det ikke heles af antibiatika eller øjendråber - tyder det på et dybt sår eller kronisk dårlig i heling. Kroniske hornhindesår med dårlig heling eller underminering af det omkring - liggende hornhinde, behandles i lokalbedøvelse kirurgisk eller med rulning med vatpind.

    Ved et hornhindesår vælger dyrlægen ofte at farve hornhinden med et flurocerende grønligt farvestof. Dette farver blottede hornhindeceller og bruges for at skelne mellem akutte (farve positive) og kroniske (farve negative) hornhindesår. - Gjorde din dyrelæge det ?


  • #2   29. sep 2015 Ups, overså lige at din dyrelæge havde farvet øjet. Beklager, - :o)

  • #3   29. sep 2015 Han kan ikke have stukket sig på stift halm, hø eller lignende?
    Det er bare lidt mystisk, at det er på begge øjne, synes jeg. Efterhånden har jeg haft omkring 5 tilfælde af hornhindesår hos mine kaniner, i den tid, jeg har haft kaniner, og det har altid kun været på 1 øje, og det har altid helet fint op efter behandling med Kloramfenikol.

    Jeg kender ikke til kaninkloge dyrlæger på Fyn, som jeg kan se du kommer fra. Så jeg håber, at andre kan anbefale en klog kanindyrlæge, så du evt. kan tage derhen, eller du kan få din dyrlæge til at konsultere en anden dyrlæge, der ved mere om kaniner. Jeg synes, det lyder lidt suspekt, - om der evt. kan være en defekt af en art, når der ikke er noget, der har hjulpet.
    Jeg forstår udmærket, at det er rigtig frustrerende.


  • #4   29. sep 2015 Til Dværghytten DK sidst vi var ved specialist lokalbedøvede hun og "skrabede" for at provokere det til at vokse sammen, men dette har heller ikke virket. smiley

  • #5   29. sep 2015 Til Lullu / Sønderhop, alle fysiske rammer er tjekket for at finde ud af om der kunne være noget der var skyld i det. Sårene sidder også lang nede på hornhinden så de tror ikke på at det kan være hø osv.

  • #6   29. sep 2015 Det er godt nok mystisk. Hvad med indadvendte øjenlåg? Det ved jeg faktisk ikke, om der kan give sår, men jeg tænker næsten, at det må være muligt.

  • #7   29. sep 2015 Det indvendige øjenlåg er også tjekket flere gange. Det var jo tænkeligt at der sad noget og gemte sig der, men nej nej..

  • #8   1. okt 2015 Suk... Sårene var der stadigvæk i dag. Dog var der ikke flere bakterier i sårene. Det er bare meget meget underligt at det ikke vil gå væk. Min dyrlæge synes det minder om noget gamle hunde får hvilket jo lyder spøjst smiley

Kommentér på:
Hjælp! Erfaringer søges!!

Annonce