{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.048 visninger | Oprettet:

Viden om ernæring til gnavere/anbefaling af dyrlæger {{forumTopicSubject}}

Jeg arbejder i en dyrehandel og forsøger pt at finde ud af, hvad de forskellige gnavere har brug for at spise, altså indhold og sammensætning af foderet. Jeg vil nemlig gerne kunne se, hvad kvaliteten på det vi har stående egentlig er, for spørger man leverandørerne er deres jo selvfølgelig langt det bedste.. ^^

Det jeg søger er anbefalinger til dyrlæger som har forstand på gnavere, så jeg kan kontakte dem og forhåbentlig få svar på mine spørgsmål. Hvis nogle skulle sidde inde med afhandlinger eller andet med samme oplysninger, er jeg selvfølgelig meget interesseret i dem også.

Jeg har selv kontaktet Abild Dyreklinik i Århus, da det er dem jeg selv bruger til mine egne marsvin, med god erfaring. De har anbefalet mig at kontakte nogen i sverige omkring kaniner.
-------
Jeg har brug for noget, der er mere end det jeg kan læse fra jer kloge hoveder herinde smiley Jeg håber lidt på, at kunne påvirke mit hovedkontor til at ændre fokus eller evt tage ting ud af sortiment hvis det er skadeligt.
Som minimum håber jeg på at mindske risikoen for at nogen kommer til at vejlede forkert.


Kommentarer på:  Viden om ernæring til gnavere/anbefaling af dyrlæger
  • #1   22. jan 2015 Jeg vil nok tillade mig at vove at inden for flere små dyr skal du ikke regne med dyrlægerne sidder med de korrekte svar angående foder.

    Det er et fåtal af dyrlæger som har speciale i mindre dyr/gnavere og derfor rent faktisk sidder med den korrekte viden om fodring osv.

    Det er for mig at se mere opdrætterne af disse dyr som har den korrekte viden omkring det da de (for de flestes vedkommende) sætter sig ind i den art de har da det er en passion de har.


  • #2   22. jan 2015 Super fed insats det lyder utroligt spændene smiley

  • #3   22. jan 2015 De dyrlæger jeg har brugt har enten haft Vitakraft eller Excel på hylderne.

  • #4   22. jan 2015 Prøv at kontakt Erik fra Blågårds dyreklinik, han har specialiseret sig i gnavere og er især god til rotter smiley Det ligger godt nok i københavn, men hvis det kun skal foregå over telefon burde det ikke være et problem.

  • #5   22. jan 2015 Tak for svar, jeg er klar over at mange dyrlæger ikke er specialiseret i mindre gnavere, hvilket er derfor jeg leder efter nogen som kan anbefales, da jeg ikke bare vil ringe rundt til nogle tilfældige og få nogle oplysninger, som jeg ikke ved om er rigtige eller ej.

    vi har også excel og Complete serien, men jeg mangler at vide hvorfor de er gode. Hvad er det dyrene har behov for, som disse mærker så dækker ind?
    Har I avlere noget på det i ved er rigtigt, eller kommer det af erfaring uden noget skrevet ned?
    Kunne jeg evt få del i de oplysninger, så kan jeg da i det mindste tjekke det evt dyrlæger kan informere mig om, jo flere oplysninger jo bedre. smiley
    ---
    Blågård er hermed noteret, takker ^^


  • #6   22. jan 2015 Jeg syntes du skal være medlem "alle os der elsker kaniner) inde på facebook der er super mange kloge hoveder som ved alt om sådan noget:-)

  • Karoline K
    Karoline K Tilmeldt:
    sep 2014

    Følger: 1 Svar: 3
    #7   22. jan 2015 østerbro dyreklinik tog ikke mine rotter ind da de kun havde erfaring med aflivning. de anbefalede mig en i lyngby som specialiserer sig i gnavere og krybdyr. de fleste steder ved de ellers mest om hunde og katte. prøv at søg på den i lyngby. dyrlæger i lyngby eller sådan noget. ved ikke hvad de hedder. ellers så kig i det hele taget efter dyrlæger som kun tager gnaverw og krybdyr da du så ved at det er deres speciale. min dyrlæge på østerbrogade kunne ikke fortælle mig hvilket nyt støelse jeg skullw bruge til mine rotter så de ville stoppe med at nyse. jeg skulle måske prøve nogen med speciale i gnavere. mit råd til dig er at søge på dyrlæger med speciale i gnavere smiley ellers rigtig godt projekt du har gang i! vores kære børn skal jo have det bedste. så tusinde tak for at du går op i dette og er opmærksom. hvad hedder din dyrehandel?

  • #8   22. jan 2015 Jeg vil anbefale, at foderet ikke er blandinger, hvor dyret kan sortere noget fra og på den måde gå glip af vigtige indholdsstoffer smiley
    Vi har haft fodret med Vitakraft Best for kids til marsvin, da vores putter var under 1/2 år. Jeg ved ikke, om det har den korrekte sammensætning. Men vores putter var ellevilde med det! De var så vilde med det, at de blev lidt kræsne over for deres nye foder, da de fyldte 1/2 år. De nægtede at spise Vitakraft Regular kuglerne, så vi fandt heldigvis noget andet foder, som de synes om (Mr Johnsons Advance Guinea Pig).
    Men en vigtig ting ved marsvinefoder er, at det indeholder C-vitamin og kaniner har til gengæld ikke brug for så meget c-vitamin (Det skulle slide på nyrene at udskille det overskydende c-vitamin). Så det er vigtigt at der fodres med foder, der er artsspecifikt.


  • #9   22. jan 2015 Du kan kontakte sørø dyreklinik de har stor erfaring inden for kanin, marsvin, fugle osv smiley

  • #10   22. jan 2015 Jeg ville kontakte nogle af foreningerne. De burde kunne pege på nogen der ved noget. Tror efterhånden at de fleste smådyr er organiserede i klubber/foreninger. Måske lige på nær rotter.

  • #11   22. jan 2015 Henriette Munk fra Albertslund Dyreklinik er dyrlæge med smådyr som speciale. Privat har hun kanin, marsvin, hund, og vidst også chinchilla - er ikke sikker på chinchilla, men hun er super god til dem alligevel. Hun har hjulpet mig og mine dyrlæger med behandlinger, og har selvfølgelig også sat sig meget ind i fodring af disse smådyr.

  • Karoline K
    Karoline K Tilmeldt:
    sep 2014

    Følger: 1 Svar: 3
    #12   22. jan 2015 hej igen. ja som der nu er blevet sagt går jeg også ind for at blandingsfoder ikke er optimalt. da de tager hvad de bedat kan lide og ikke får det indhold de skal have. jeg bruger LUX gnaverpiller fra luxshoppen til mine rotter. de elsker det og jeg læste mig frem til folks erfaringer før jeg købte det. det var helt klart bedre end det de havde brugt før som lignede. deres rotter fik mere energi og var gladere sagde de.

  • #13   22. jan 2015 Mht chinchillaer har chinchillas2home.co.uk et skema over det bedste indhold i foderet. Du finder ikke en dyrlæge der ved noget specielt om chinchilla ernæring, da der praktisk talt ikke forskes i det. Hvis du vil have uddybede info om chinchillaer, kan det være en ide at kontakte en pelsavler, da de har en meget mere dybdegående viden om chinchillaer og ernæring end dyrlægerne har. Prøv f.eks nordjysk chinchilla

  • #14   26. jan 2015 Tak for de mange svar, nu har jeg fået noget at arbejde med ^^

Kommentér på:
Viden om ernæring til gnavere/anbefaling af dyrlæger

Annonce