{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.006 visninger | Oprettet:

katrine K
katrine K
Tilmeldt:
12. aug 2014
Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1

Anskaffelse af kanin {{forumTopicSubject}}

Jeg overvejer at anskaffe mig en kanin, men er i tvivl om hvilken race jeg skal lægge ud med.

Jeg har en søn på 4 år så det skulle gerne være en hygge kanin, altså ingen udstilling. Men hvad skal man være opmærksom på inden man anskaffer sig en?

Nogle gode råd?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Anskaffelse af kanin
  • #1   12. aug 2014 Køb fra en god opdrætter, hvor du kan se forældredyrene og høre noget om deres temperament. Når du har en søn på 4, så vil jeg nok anbefale at få en voksen kanin på 2-3 år, så I kender temperamentet på den, og den ikke skal igennem en teenage-periode smiley

    Selv kan jeg klart anbefale Hollænderen som en fantastisk kælekanin! Jeg har selv en han på 5 år, og aldrig har jeg mødt større kælepotte! Den er lidt større end dværgvædderne med sine 2,5-3,2 kg, men jeg synes man vænner sig til det. Jeg synes i hvert fald ikke at Fusse er særlig stor med sine 3 kg smiley

    Held og lykke med købet smiley


  • katrine K
    katrine K Tilmeldt:
    aug 2014

    Følger: 1 Emner: 1 Svar: 1
    #2   13. aug 2014 Størrelsen er jeg ligeglad med og den er nu også mest til mig smiley Men jeg kunne forestillemig at ssønnen også godt kunne synes den er interrasant. Er din fritgående eller har du den i bur?


  • #3   13. aug 2014 Jeg har ham i bur, men arbejder hen i mod at han bliver mere eller mindre fritgående når jeg flytter hjemmefra smiley Men med et værelse, hvor der kun lige skal sættes to puder op for en ledning for at kaninsikre det, så kommer han også meget ud smiley

  • #4   13. aug 2014 Som opdrætter af hollænder i 49 år er jeg på ingen måde neutral, når jeg skriver, at der ikke er nogen race, der er på siden af eller over hollænderen, når det drejer sig om temperament.
    Jeg oplever, at mange købere kommer igen efter 6-9 år, når deres kanin ikke er mere - og på det sidste har jeg haft besøg af nogle mødre, der selv havde hollænder som barn, og som nu skulle have en hollænder til sine egne børn.


  • #5   13. aug 2014 Jeg vil sige en dværgvædder fordi at de er rolige af sind. De er gode børne dyr og har et dejligt temperament. Dog er det ikke lige min kop te, da jeg ikke kan lide deres dovne udtryk. smiley
    Personligt ville jeg nok sige angora, da de er nysgerrige, kærlige og er meget hurtige til at vænne sig til nye situationer.
    Der er dog lige dét med pelsen hvor den skal klippes hver 3. måned, som mange ikke lige kan håndterer. Hvis man ikke ser pelsen som noget problem, er det helt klart sådan en jeg vil anbefale.


  • #7   13. aug 2014 Sørg for at vælge en fantastisk opdrætter.
    Spørg evt. På nettet efter hvad folks erfaringer er om med netop den opdrætter du overvejer.
    Jeg kan anbefale dig en han kanin, de er både billigst i neutralisation og de er også mest stabile med hensyn til brunst osv.

    Jeg har flere hanner tilsalg, de er alle egnede til familier. Har også hunner, men mine erfaringer siger hanner.


  • #8   13. aug 2014 Min datter var 4 år da vi fik vores kanin, den er en blanding af hermelin og løvehovede.. Købt i Tantes Have (Dyrehandel/plantecenter)

    HUn får ikke lov til at være alene med den, og hun har lært at respektere når han ikke gider snakke, så er det også okay..

    Jeg har valgt at få vores kastreret, så forhindre man den værste dominans og strint


  • #9   13. aug 2014 Jeg ville vælge lige den race du er mest forelsket i.
    Det aller vigtigste i sidste ende er at du køber fra en opdrætter der ligger vægt på temperament og på håndtering af unger, såvel som voksendyrene. Hver kritisk. Opdrættere kan være utroligt gode til at rose deres egne evner til skyerne, men du skal vurdere deres kaninhold ved selvsyn. Hils på dyrene så du kan få en ide om temperamentet er som ønsket og om dyrene virker sociale. En god opdrætter ligger ikke kun vægt på socialisering af unger, men mindst ligeså meget på socialisering og omsorg for de voksne dyr i bestanden.

    Nu har jeg haft både dværgvædder, hollænder, Fransk Vædder, løvehoved og hermelin i løbet af min tid, og de er alle skønne på hver deres måde. Det gælder om at kigge på forældredyrene og vurdere om de har de egenskaber du ønsker ved en kanin.

    Personligt vælger jeg at gå udenom opdrættere der får mere end 3-4 kuld i løbet af et år - mest fordi jeg har mine mistanker omkring hvor meget tid der så bliver givet til hver enkelt, men det er som sagt en personlig præference smiley

    Held og lykke med det hele smiley


  • #10   14. aug 2014 Jeg anbefaler også hollænderen smiley efter min mening får man ikke bedre kælekanin (har selv haft en del dværgkaniner udover hollænderen).

    Og kan helt klart anbefale Jørgen L herinde fra at købe ved. Har selv købt min nuværende hollænder der og det er bare den dejligste kælepot smiley


Kommentér på:
Anskaffelse af kanin

Annonce