{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
302 visninger | Oprettet:

Marsvin: Semilanghår genetik {{forumTopicSubject}}

Hejsa

Er der nogen, der ved så meget om genetik, at I kan fortælle mig, hvordan semilanghår opstår hos marsvin? Er det en krydsning mellem korthår og langhår? Eller hvordan er det opstået? Er det dominant eller ressecivt? Håber, der er nogen, der kan svare smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Marsvin: Semilanghår genetik
  • #1   4. okt 2014 en semilanghåret er genetisk en langhåret med nogle gener der gør pelsen kortere visse steder på kroppen. Man kender ikke alle disse gener, men ved racelanghåret er de helt avlet væk og ved korthåret racedyr er de til stede i stor stil... . parrer du en semilanghåret med en langhåret vil nogle af ungerne blive semi og andet helt langhåret i mere eller mindre grad, kan ikke anbefales at bruges til raceavl medmindre den har en helt ukendt farve og man er villig til at bruge nogle generationer på at få pelslængden rigtig igen... generne er for en stor del dominante da det er tydeligt at parrer du et rigtig korthåret racedyr med en langhåret får du stort set kun semilanghårede eller næsten helt korthårede ud af det, du får ingen der ligner langhåret racedyr..

  • #2   5. okt 2014 Okay tak for svaret smiley Jeg er nemlig lidt nysgerrig på genetikken, for at finde ud af, om vores 2 putter er søskende smiley I så fald kunne det så måske være børn af to cremefarvede semilanghårede marsvin, hvor den ene havde hvirvler og den anden havde crest smiley
    Der var faktisk 5 unger i butikken, som så præcis lige gamle ud (4 uger) og var alle kommet den samme dag. Én var hvid med kort pels og hvirvler og øjnene var sorte med et rødt skær. Én var sort med kort pels og hvirvler. Én var glathåret hvid og en "brun". Og så var der vores to putter: En hvid med lang pels og et hav af hvirvler og med blå øjne. Og en semilanghåret creme med crest.
    5 vidt forskellige marsvin men der må næsten være en sansynlighed for


  • #3   5. okt 2014 at nogen af dem var fra samme kuld. Hvad siger genetikken? Kan de være ud af 1-2 kuld?

  • #4   5. okt 2014 det er umuligt at sige uden at vide noget om mindst en af forældrene... men dyrehandlere får ofte dyr fra storavlere der fx leverer 20 unger af gangen som så bliver fordelt rundt i de butikker der mangler... så sansynligheden for de ikke er søskende er også stor.

Kommentér på:
Marsvin: Semilanghår genetik

Annonce