{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.149 visninger | Oprettet:

købere der stiller krav... {{forumTopicSubject}}

har haft en der bad om besked når jeg fik en hun til salg, fint nok. Jeg avler abyer (marsvine race, næsten ikke eksisterende i dk pt) og har de fleste år haft max 5 kuld om året og da halvdelen ca er hanner og de får måske 3-4 unger hver giver det max 10 hunner om året, oftest mindre for de får sgu altid flest hanner.
Nå men jeg har så en hun hun kan købe fordi jeg beholder søster, fin fin til avl, men ikke helt fin nok til udstilling. Køber skriver så tilbage at hun naturligvis havde sat næsen op efter en udstillingsegnet... hvad gir i mig? jeg sælger sgu da ikke en udstillings egnet hun, jeg får måske fire af den slags om året og de bliver her hver og en.... andre kan godt få udstillingsegnede hanner, de kan parre flere hunner så dem behøver jeg ikke være så nærig med mens en hun jo ikke kan få så mange unger, så de totalt gode hunner bliver sgu da her.
Jeg avler jo først og fremmest til EGET behov, ergo sælger jeg sgu da ikke det bedste til andre.... hvad mener i andre der har et MEGET lille opdræt, man holder sgu da på det bedste til sig selv, gør man ikke?
Jeg har svært ved at finde ud af hvad jeg skal skrive til hende damen uden at fornærme hende, mar mest lyst til at skrive "du vil have en udstillingsegnet hun og dem tror du ikke jeg beholder selv? sig mig tror du jeg er en marsvinefabrik? tag hvad der er eller køb et andet sted..."


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  købere der stiller krav...
  • #1   7. okt 2013 Jeg tænker I har misforstået hinanden fra start.

    Hun burde fra start have skrevet hun ønskede et udstillingsdyr, og der kunne du have sagt nej.

    Men idet hun ikke gjorde det, gik du (logisk nok) ud fra hun ville have "kæledyr".

    Bare skriv pænt tilbage, at du ikke sælger udstillingsdyrene (kun hanner sælges), dem vælger du at beholde selv


  • #2   7. okt 2013 ja eller til avl, for hun er bestemt fin, men jeg tror bare at hvis man udstiler hende bliver hun nr 2+ hver gang, aldrig nr 1... så derfor jeg skriver ikke udstillingsegnet. Det er jo bestemt ikke fordi den er noget møj... hvis de er helt af h til så skriver jeg faktisk "til kæledyr" når jeg sætter dem til salg:) jeg forsøger skam at være ærlig nok.... men kan da godt være den der "avl men ikke udstillingsegnet" får folk til at tro det så er noget l*rt...

  • #3   7. okt 2013 Personligt læser jeg "ikke udstillingsegnet", som at dens farver måske ikke lever helt op til racen. Men det er jo forskelligt hvordan folk tolker sådanne ting.

    Men måske søger de præmiedyr til ingen penge.?

    Nu er jeg ikke selv videre interesseret i udstilling og avl, derfor ville det for mig være ligegyldigt at dyret havde en "forkert" farve i forhold til racen.

    Men kan godt forstå, at man som udstiller og avler vil have de helt rigtige dyr.


  • #4   7. okt 2013 Som Karina også skriver, burde hun fra start have skrevet at det skulle være en udstillings hun marsvin hun søgte, og ikke bare en hun.

    For selvfølgelig vil du jo gerne beholde det bedste til dig selv.

    Synes du pænt skal skrive at du ikke sælger dine udstillingsegnet hunner, men du har en/to han/hanner hun kan købe.


  • #5   7. okt 2013 Alle dyr er 'egnet' til udstilling - men ikke alle er egnet til at blive højt placeret.

    Nu er det faktisk muligt at erhverve sig rigtigt gode udstillingsdyr ude i byen, da det sagtens kan være at opdrætter får kuld med gode dyr i, og som vælger ikke at beholde allesammen selv.
    Så ja, jeg kan godt følge købers tanke - men kommunikationen har manglet på begge sider. Køber skulle nok fra start have givet udtryk for at han/hun gerne ville have et godt udstillingsdyr (hvor du så kunne have svaret at det kunne du ikke love), og du kunne have spurgt til hvilken kvalitet man ønskede, netop fordi odds er at du beholder det allerbedste selv.


  • #6   7. okt 2013 hun skrev ordret:

    hvordan ser det ud mht til at du får hun unger til salg? Vi er stadig meget interesseret. Jeg har 5 kastrede hanner, de bor sammen to og to og så en enkel der ikke er glad for andre hanner og de har selvfølgelig damer venner, men der er plads til en eller to mere. Er der nogen mulighed i nær fremtid, tror du?"

    Det tolkede jeg bestemt som at hun bare vil have en hun, ja jeg får ikke engang indtrykket af racen betød noget. Får i ikke det samme indtryk?

    -og held og lykke med at købe en udstillingsegnet aby "ude i byen" forøvrigt;)


  • #7   7. okt 2013 Okay, det ville jeg også tolke som hun blot søger kæledyr, ikke at det skulle bruges til udstilling, det måtte hun jo fra start af have givet udtryk for så

  • #9   7. okt 2013 det er jo det Ville... købere tror ofte at de har førstevalg og alle skal sælges og det er ren produktion det her, det har de sgu da ikke, det er ikke en marsvinefabrik, det er et mikroopdræt og kunne jeg bede hunnerne KUN få en unge hver gang som var perfekt gjorde jeg det:)... de kan få det jeg ikke kan bruge eller finde et andet sted og købe, møf...*S*

  • #10   7. okt 2013 og ja forøvrigt: bliver hun ikke solgt til avl ja så bliver hun da bare til avl her, hun er nemlig fin og hendes halvsøster er lige blevet champ har jeg fået at vide af hendes køber, hun blev solgt for 1 års tid siden.
    De har samme far og han har udstillingspotentiale (jeg får bare ikke udstillet, har ikke tid). Så der er bestemt også potentiale i hende her som avlspige, de deler jo hans gener for en stor del.


  • #11   7. okt 2013 Jeg tror bare jeg ville skrive tilbage, at der først og fremmest avles til egen videre avl, og da det ikke er en race der hænger på træerne, er tophunnerne ikke noget der kommer fra dig, men at hun stadig kun udstille, men bare ikke kan forvente topplacering.

  • #12   7. okt 2013 Kan altså ikke se hvad der er så sindsoprivende ved at hun ønsker sig en af udstillingskvalitet - hun burde selvsagt ha' sagt det fra starten af, men i og med der ikke er mange som avler aby'er og dermed vel ikke mange som udstiller dem, hvordan skulle hun så ellers få fat i en udstillingsegnet?

    Som avler ville jeg da gerne se min race videre og især hvis det er en som gider udstille m.v. så race og navn ligesom kommer lidt mere ud.

    Jeg kan godt forstå man beholder det bedste selv, men jeg kan tildels også tænke at det vel næppe fremmer racen i længden at man sætter sig på det hele selv?!


  • #13   7. okt 2013 hvis en opdrætter sælger sine bedste dyr til købere og avler videre på de dårligere selv (noget skal man jo have at avle på) så ender man jo selv med kæledyr til sidst... jeg har altid selv kun købt 2 sorteringsdyr og 2 anden sorteringsdyr man sagtens give 1 sorteringsdyr hvis de hver især opvejer hinandens fejl og kun giver det bedste videre til ungerne:)

  • #14   7. okt 2013 hvis man vil avle nedaf er det meget sjovere at gøre det her http://www.marsvinsspelet.com/spel/ end irl;)


  • #15   7. okt 2013 ingen siger at man skal sælge sine bedste dyr - men nu er det jo altså stadig sådan at hvis man får et kuld hvor der er flere lige gode dyr i, så er det ikke sikkert at man beholder alle selv.

    Jeg må så sige at med din overskrift så forventede jeg en eller anden form for urimelige krav.. og ikke et ønske om at man kunne tænke sig noget som faktisk var i god kvalitet.


  • #16   7. okt 2013 nej men ville være godt hvis hun havde fremsat kravet med det samme. Hvis du har læst mit udklip fra hvad hun rent faktisk skrev ville du vel også have fået indtrykket som mig at hun bare var ude efter et kæledyr? så det kom som lidt af en overraskelse da jeg så tilbød hende en UDEMÆRKET hun jeg selv kunne have fundet på at bruge til avl at den så pludselig skulle være certkvalitet.

    Jeg følte jo jeg nærmest havde lovet hende en hun da jeg sagde ok, jeg kontakter dig når der kommer noget, og så ville hun pludselig have den jeg selv skulle have haft. Det er sådan at luske det lidt ind af bagvejen syntes jeg: få sælger til at love dig en ting til en pris og så pludselig skrue op for forventningerne.... svarer til du har bestilt et lille fjernsyn i fona og så henter det på 33 tommer fordi det er da lille syntes du... ikke sikkert sælger er enig i du skulle have SÅ meget for pengene, vel;)


  • #17   7. okt 2013 I for det til at lyde negativt at avle/have kæledyrsmarsvin?

    Jeg avlede kæledyrs marsvin hvor farven var ligegyldig bare personligheden var der. Jeg brugte mange af mine timer som 9-12årig til at socialisere de små marsvineunger så jeg kunne sælge dem som " Kæledyr "...
    Det er ikke negativt at få "Kæledyr" i sin avl er det? Eller er der noget jeg har misforstået?


  • #18   7. okt 2013 Det skrevne ord kan bare så nemt misforståes, det er selvfølgelig en ærlig sag hun havde sat næsen op efter en udstillingsegnede, uden dog at ville have den bedste smiley Ved hun hvor svært det er at avle abbyer, måske det ville gavne hende at få lidt info, for måske er det så ikke denne race hun måske skulle gå efter. smiley

    Det kan jo nemt være hun slet ikke mener det så hårdt og direkte som du læser smiley

    Jeg syntes ville da la valles forslag er super godt smiley


  • #19   7. okt 2013 Jens: det synes jeg ikke de får det til at lyde som, men hvis man udstiller sine marsvin, og avler efter gode udstillings dyr, til sig selv, så beholder man også det man mener har gode chancer for at vinde, og sælger de andre videre.

    Og nej selvfølgelig er det ikke negativt at få kæledyr i sin avl, kæledyr er avlet på sind.
    Udstillingsdyr, er også avlet på farver og pelstyper, men de skal jo også have et godt sind smiley


  • #20   7. okt 2013 jo hvis man avler racedyr er der da? jeg har kun avlet et kæledyr ind i en gang med vilje: jeg ville gerne have chokoladefarven frem ved abyerne så jeg købe en hun der var en blanding af to racer: ensfarvet chokolade og abyssinier. Ved at købe et race-kæledyr om man så må sige (hun var jo ikke bare en hvilken som helst krydsning uden tavle) sikrede jeg mig bla at hun ikke kunne være bærer af langhåret som er noget rigtig møj af få ind i en korthårsrace skjult.... det tog så flere generationer bagefter at få hvivlerne frem ordentligt igen, men det er da begyndt at give afkast i form af chokoladeabyer i ny og næ, men havde jeg nu brugt et kæledyr fra dyrehandleren kunne jeg risikere semilanghårede abyer i mine bure og det er jo ikke det man vil se på hvis man vil avle racedyr vel....

  • #21   7. okt 2013 Vinter: kan være du har ret... naivt går jeg bare ud fra at hvis folk har fundet mig (som en af de eneste opdrættere af racen i landet) og vil til og avle så har de sat sig ind i det meste på forhånd.

  • #22   7. okt 2013 + som Susan har skrevet hvis køberen ikke vil have den hun, hun er blevet tilbudt! vil Susan evt selv avler videre på den, for generne har den.

  • #23   7. okt 2013 susse - her må jeg lige korrekse dig lidt.
    Kæledyr er ikke bare avlet på sind... der er kæledyr til kæl, og så er der kæledyr avlet efter udstillingsstandarder - og jeg kan love dig for at der med de sidste gåes efter mange kriterier, og ikke kun sind.


  • #24   7. okt 2013 Susan, du er alt for go' af dig smiley

    Hvis denne køber havde bare det mindste indblik i et solidt, seriøst avlsarbejde, ville hun vide, at du ikke bare flår den første og bedste hun ud af reden og sælger - anprist til kæl, avl og udstilling.

    Det er respektløst overfor dig som avler at forvente, du går af med dine bedste dyr for ussel mammon, fordi hun har sat næsen op efter et supergodt dyr, vel og mærket uden en konkret dialog med dig om det først.

    Det er sket nogle gange, at vi har modtaget henvendelser på specifikke dyr under dække af 'jeg leder efter et kæledyr', hvor spørgsmål som f.eks 'hvad er ørelængden' afslører en anden dagsorden.
    I sådanne tilfælde beder jeg den interesserede om at finde sit dyr andetsteds, for det kan kun ende i ballade, når dyr købes/sælges under falske forudsætninger..

    I dit tilfælde ville jeg nok heller ikke lade handlen gå igennem, da det lynhurtigt kan komme til at hedde sig 'Susan har solgt mig et skod-dyr'..


  • #25   7. okt 2013 Sweet leaf: jeg ved godt der stilles mange krav når de er til udstilling smiley

  • #26   7. okt 2013 Kunden har altid ret !!!! - så længe de ikke skylder for meget.

    Men med en god dialog inden salget undgår vi misforståelser.

    Jørgen


  • #27   7. okt 2013 Jeg har mus, som andre MEGET gerne ønsker smiley
    De bedste beholder jeg selv, og det gør jeg købere opmærksom på fra starten smiley
    De kan så få unger efter de bedste, hvis de gider vente 4 måneder smiley

    Jeg har haft flere, det mente at jeg godt lige kunne sælge en enkelt, men er ret kold, og melder klart ud smiley

    Derudover avler jeg også hopkaniner, fik avlet en fantastisk hun, og valgte at sælge hende til en forholdsvis ny hopper, for at give hende en god start, og beholdte så den næst bedste.. Kaninen har vundet rigtig meget, og er virkelig fin, hun skrev så at hun skulle af med hende, og sagde så med det samme, at jeg gerne ville have hende.. Laver altid aftaler med mine købere, da det alle er nogle jeg kender, men måtte ikke få hende!! Så nu bor hun i Jylland, den nye ejer er bekendt med at jeg vil have hende tilbage..
    Så NU beholder jeg ALT det gode, og hjælper absolut ikke andre godt igang mere!!


  • #28   7. okt 2013 Hvis man altid gav det bedste videre, ville ens eget blive noget lort til sidst.
    Ønsker andre noget fra toppen af poppen, må de lægge det arbejde i, der kræves.

    Jeg har lige solgt en chinchilla, jeg var lidt ærgerlig over at vi skulle af med, for hold op hun var lækker, men der er lidt med plads for tiden, og så ved jeg at hun er kommet et godt sted hen, hvor der avles videre på det der er godt ved hende.


  • #29   7. okt 2013 NøvlingKaniner: netop! jeg lover da ikke den bedste hun i kuldet til en jeg ikke engang kender. Jeg kunne finde på det hvis jeg havde kendt personen som marsvineopdrætter gennem flere år og set at de var seriøse for at få udbredt kendskabet til "min" race, men damen gav mig virkeligt indtrykket af bare at være ude efter en hun først og fremmest og så kom race osv i anden række.

  • #30   7. okt 2013 Nej, for hvad skulle man selv arbejde videre med, så?

    Havde hun nu i stedet kontaktet dig med eventuelle planer om at starte sit eget avl, så vidste du jo hvad hun ville.
    Nu ved jeg ikke hvordan det fungerer med marsvin, men når man hjælper en ny kaninavler igang, så sender man ikke små unger af sted, i stedet overdrager man et ældre avlsdyr, vis kvaliteter og egenskaber er kortlagt.

    Så nej, jeg tror der er tale om et 'jeg-vil-have-det-hele-for-den-halve-pris' tilfælde, for jeg er næsten sikker på et godt bedømt marsvin, med gode linier bag sig og god avlshistorik er væsentligt dyrere og sværere at få fat i på 'ærlig' vis - kontra hvis du bare havde solgt hende den ønskede hun uden at skænke dit fremtidige avl en eneste tanke..


Kommentér på:
købere der stiller krav...

Annonce